Hundfoderjungle del 1001

ÄNTLIGEN! Robur har kommit med minihundsmat!

Idag äter kycklingbaserad Advance Mini adult - 28% råprotein & 18% råfett. Och det har fungerad bra, Puff har fått lagom hull vilket då han är lite spinkig (matte önskar hon hade samma issues..) Puffs mage är inte känslig, utan han kan åta vad-som-helst. Men jag har varit nöjd med Advance nu ungefär ett år. Förutom en sak - det är spanskt.

Jag har länge velat byta till svensk foder men problemet har varit foderkulornas storlek. Puff är inte överdrivet matglad och tappar intresse om han tycker att det är för jobbigt att tugga. Förutom om det inte är hans dagliga foder, ex. dagmattehundens superstora foderkulor har han inga problem att mumsa på. Blöta vill jag inte göra, för att minihundarna är inte kända för tandstensfria tänder så tugga är bra. Så det var jag ville är småkulor med bra protein- och fettprosent. Och hellre ris/majs än vete.

Och nu är det här Robur mini Maintenance! Foderkulorna är som ringar (som frukostflingor ungefär). Kyckling, ris/majs -baserad, 27%protein, 17%fett. Och svenskt.

Nu är det inte alla djuraffärer som har hunnit få in det, men tur att husse är i Nacka idag och lyckades hitta en påse i Arken. 

__



Hemma hos oss

Den här bloggen handlar väldigt mycket om Puff, men jag tänkte ge en liten runtvisning hur det ser ut hos oss. Vi bor i en hyresrätt - 3:a på 73kvm. Och så här ser det ut hos oss;


Vi börjar med balkong, där vi aldrig sitter. Jag tror att jag kan räkna med en hands fingrar hur många gånger under snart 3 år vi har suttit där. Men det är ändå otroligt skönt att ha balkong.


Köket - tråkigt och trist. Jag vill ha svart kök när jag blir stor. Visst har vi lyft upp gardiner lite snyggt så att Puff inte ska gå runt och få för sig att kissa på dom...Snygg plastmatta också.


Badrummet och min äskade tvättmaskin. Hata tvättstugor!


Puffs rum. Och husses. På golvet ser ni även Puff urfina vita BIA-bädd. Dock gillar Puff bäst den stora sängen och har nog aldrig ens sovit i BIAn.


Hallen. Ovanligt att det inte ligger massor av Puffs leksaker över hela hallen, han älskar den där mattan då det är jätte bra att gömma tuggben i den så att folk kan trampa på dom.

Vardagsrummet. Jag kan inte bestämma mig hur jag vill ha det. Eller vad jag vill ha här, Jag vill ha allt och ena dagen vill jag inte ha något. Blir nog aldrig nöjd,

 

Och här sover vi. Rummet skrikr IKEA. 3 år sedan var jag kär i denna Malm-sängen. Det är jag inte längre. Förutom att förvaringen är otroligt smidig.

 


Söndagsmys

Vi har haft en lugn helt här hemma.

Igår var det kräftskriva hos våra grannar, så himla gott! Det här får inte blir årets sista gång jag äter kräftor, så om ingen annat så får vi äta kräftor här hemma nån gång.

Idag har vi bara varit. Tog en söndagspromenad med Puff och tränade lite slalom och lekte med tunnel. Och det är ungefär det som har skett idag. Men ni ska få se lite bilder från soliga söndagspromendan.

Bildbevis på att Puff får gå i skogen och inte bara bli buren runt i sin rosa väska.


Vi hittade hästar (och en shetlandsponny) typ mitt i skogen

Kolmården

Förra helgen var jag och husse på liten semester och besökte Kolmården och sov över i hotel i Norrköping. Detta innebär att Puff fick sova utan matte och/eller husse för första gången. Det var nog dags, han blir ju snart tre... Men det gick kalasbra, han fick sova över hos sin dagmatte och det är nästintill hans andra hem så mycket tid som han spenderar där på vardagarna.

Ni ska få se lite bilder hur det såg ut i Kolmården


Husses favoriter - surikater


Vi åkte nya Safari-linbanan. Till och med jag vågade (fast jag tyckte först att det var något läskigt)



Vi såg lejon och delfiner.


Och jättemarsvin!


Jag hittade några roliga bilder från kameran - vi hade fotat Puff på båten på väg hem. Så här sover Puff i stort sätt alltid, under täcket;


Vi har fått även nyheter från fjärilslarven Alla tre har nu öppnat ögonen och börjar röra sig mer och mer runt boet.

Spännande samtal

Igår morse fick jag ett spännande samtal från en 10-minuter gammal fjärilslarvkille som ville bara säga hej.

12. En ras jag skulle vilja ha

En ras jag skulle vilja ha

 

Min hundsmak är rätt så begränsad så det är inte många raser som jag kunde tänka mig att skaffa. Men en sådan är långhårig russkiy toy, som jag tycker ser ut ungefär som en planing mellan långhårig chihuahua samt papillon. Så himla fina, och inte sådär ytterst pyttesmå, men finns i svart (men bruna ”tecken”) om man nu skulle tröttna på papillons vita grundfärg.


Miljöträning deluxe

Vi har haft miljöträning deluxe senaste tiden.

 

Förra veckan åkte vi till Finland. Resan dit på båten gick bra, Puff skötte sig finfint bland alla människor och sjödoften. Nu har Puff åkt båt redan några gånger, så han är rätt så van liten sjörövare. Väl i Finland sov vi först över hos en kompis till mig som har en Ridgeback-tjej på ett år. Så fint som de lekte – fast mest låg dem på golvet utslagna av värmen. Huss gick bada bastu på äkta finskt sätt, och verkade tycka att det var rätt så skoj. Själv förstår jag inte riktigt vitsen med det.

 

Hemmahemma i Finland och det var fyra dagars statsfestival på gång. Puff fick vara med och se på paraden och satt fint vid våra fötter. Han såg dock en lite chihuahua och då började jag vill leka nuuuuu-gnället – och flickorna bredvid oss tyckte så synd om Puff då han uppenbarligen var livrädd pga paraden (som ännu inte ens hade börjat). Suck. Puff fick även hänga med till parken en kväll då vi umgicks med mina kompisar. Väldigt trevligt, men jag börjar känna mig något för gammal för det...

 

På vägen till båten stannade vi hos några andra kompisar, och Puff fick träffa deras katter. Roligt att folk har dubbelt så stora katter som vår hund är. Härifrån fick vi med lite urstarka chilli som mina kompisar hade odlat – och suget efter en egen uteplats blev bara större.

 

Båten hem gick bra det med, dock var vi alla helt dötrötta. Och om det det inte vore nog med all resandet, kunde vi inte åka hem direkt på morgonen utan då bär det av till jobbet – till och med Puff fick följa med för första gången till mitt nya jobb. Det var ett spännande upplevelse då det hade kunnat gå precis hur som helst. Men Puff var inte riktigt sig själv efter all resande och var trött och lite sliten och sov mest hela tiden och ville inte ens leka med någon. Dock charmade han många och tur nog så är han välkommen tillbaka ifall det behövs.

 

Väl hemma vet jag inte om det var vi eller Puff som var mest nöjd att få krypa ner i sin egen säng.

Vi har självklart inte en endaste bild om resan då vi är världsämsta på att  fota.

11. Hur jag valde kennel

Att välja kennel tyckte jag var svårt. Men sådana här kriterier hade jag

- Vi skulle flytta till Stockholm precis då vi skaffade valp, och då ville jag gärna ha en kennel relativt nära, för att kunna få så mycket support som möjligt.

- En kennel som inte redan har massor av valpar ute i världen, för att då är valparna fortfarande jättespännande även för kennel ägaren även om den inte skulle vara skönhetsdrottning.

*Kennelägare skulle ha flera års erfarenhet av rasen

*Vilken typ av hundar kennel hade

*Men till slut får man gå rätt mycket på känsla också, känns det att kemin klickar.

 

Till slut hittade jag min underbara Lena från kennel Silkeslena som hade hemma 3 veckor gamla papillonvalpar. Jag känner att jag har fått dunder bra support under alla åren från Lena, och att hon verkligen har varit engagerad hur lille Puff har det. Vi ses lite då och då (mest på utställningar) och har evighetslånga telefonsamtal. Det sköna är att vi har rätt så lik syn på hur en ”perfekt papillon” ser ut, samt även hur livet med en hund ska se ut.

Kennel Silkeslena kan du besöka här

RSS 2.0