Bilddagbok

Då jag och min Canon börjar bli vänner, blir det mycket bilder. För att inte trasha hela min Facebook eller bloggen, öppnade jag bilddagbok.
Se: http://dayviews.com/Jonnax85/

Dagens foton


Klick = godis

Sådär ja, nu har jag införskaffat en ny klickers (den gamla verkade försvinna under flytten). Jag har beställd gratis e-mailkursen från Canis.se om klicker, men har aldrig kommit längre än några dagar i min träning. Så håll tummarna att vi lyckats traska igenom det och som resultat har jag två klickerkloka hundar.

Första uppgift är väldigt enkel, klicka och ge godis, klicka och ge godis. Detta för att hundarna ska koppa klicken med belöning.

Puff verkade fatta vitsen rätt fort. Även om han hade vänd sig bort från mig, vände han sig tillbaka när jag klickade. Hubbe däremot, nja - han fattade att det finns godis. Dock är jag lite osäker om han fattade att klicken och godis hängde ihop :) Nu är han inte heller van vid att träna, så han har ännu inte det där träningstänkandet. Vi får fortsätta klicka några dagar så kanske de lär sig.

Klickertränar ni era hundar? Min stora inspirationssida just nu är Klickerklok - oj, vad man blir träningssugen!




Uppdatering: Hubbe

Hubbe börjar bli stor nu – han är redan hela 5 månader gammal. Hittills har han mest hängt med det mesta, utan några riktiga träningsmål. Med vårsolen har dock tankar om hundträning bara växt och växt och jag känner mig hur taggat som helst just nu.

 

Framför allt har jag anmält Hubbe på hans första utställningar. Premiär får bli i maj i Vallentuna och dagen efter fortsätter vi i Österbybruk (Uppsala). Så nu gäller det för att att träna ”stå”. Och det kommer att bli spännande, valpen är inte de allra lugnaste typerna direkt.

 

Hubbe är även anmält på en belöningskurs. ”Utveckla dina belöningar” heter kursen och jag hade framförallt min svårbelönade Puff i åtanke, men nu får även lille skrutt följa med med husse. Eller husse tar Puff och jag skrutten, vi har inte riktigt bestämt än. Det blir alltså ingen valpkurs för Hubbe, utan vi börjar ”på riktiga hundars kurs” direkt. Nu är kursen inte svår så, man får ju mest bara belöning på det ena och det andra!

 

Idag måste jag även åka och köpa nya klickers. Jag och klickerträning har inte riktigt hittat varandra, men jag börjar inse hur smidigt det vore vid inlärning av nya saker. Så jag ska ge det en till chans. Hur svårt kan det vara liksom (för mig).

 

Utöver detta så har vi flyttat ut klubbens agilityhinder från ridhuset ute till klubben och det börjar bli dags även för Hubbe att börja träna grunder. Det får bli lite handligträning ”ringträning”, lite tunnlar och ”running contacts” –träning. Även Puff får börja träna kontaktfält ”på riktigt”, just nu kör vi bara och har inte haft problem att han fuskar på kontaktfälten, men lika bra att träna in ett metod på riktigt.

 

Så ser livet ut just nu!


RSS 2.0