Fredagsmys a'la Puff

Idag lagar vi hemlagat hundgodis. Puff är totalförälskad i kycklinghjärtan (mmm, verkar vara i regel så att desto äckligare det luktar, desto godare det är). Säg mums!

Fortfarande ingen valp hos oss. Drömmen om tvåhundsliv lever vidare.

Målbild

“The reason most people never reach their goals is that they don’t define them, or ever seriously consider them as believable or achievable.
Winners can tell you where they are going, what they plan to do along the way, and who will be sharing the adventure with them.”
Denis Watley


Imorgon ska vi prata om målbild på agility. Ska bli spännande, och framförallt välbehövligt. Det största problemet jag har just nu med agilityn, är att hitta tid för träning. Jag behöver en extra dag i veckan, minst.


När Puff var liten

Nu när vi är mitt i valpplanering, så tänkte jag att det är nog lämpligt att dela med en liten filmsnutt när Puff var liten.



Idag har vi varit på agilityn igen och jag tycker att det är skitsvårt. Får se om jag ska vara med på träningstävling på torsdag, skulle ju vara rätt så roligt. Men det är så himla svårt. Man ska springa, ropa, visa och ha roligt och ha koll vart man ska springa på en och samma gång.

Hemläxa - att hoppa

Puff har nu börjat sin agilitykurs. Vi har varit där två gånger, och jag tycker att det är sååå svårt :) Framförbyte hit, bakombyte dit och då ska man samtidigt komma ihåg vilket håll man skulle springa, och även ha ordning på hunden och guida denne rätt. Skitsvårt. Men som instruktören säger, skulle det inte vara svårt, vore det inte roligt.

Puff har både stora för och nackdelar som agilityhund. Han är supersnabb och rätt säker, så han kan enkelt jobba ifrån mig. Det är ju många hundar som inte vågar lämna sin matte/husse på banan. Men att man kan skicka Puff är ju förutsättning att kunna träna, då det inte finns en chans att jag springer lika snabbt som Puff.

Nackdelen är hopphinder. Puff hoppas utan problem långhoppet och däcket, men just vanliga hopphinder tycker han är läskiga. Man ser hur han stannar och funderar om han ska hoppa eller inte, men han vågar inte riktigt. När han blir helt inne i agilityn "glömmer han bort" att han inte vågar så går det kalas bra, men för det mesta så är han osäker på just hoppen. Det hjälper liksom inte heller att när han efter en stund tvekande bestämmer sig att hoppa, så hoppar han så pass dåligt att han river hinder med bakbenen - och det tycker han är obehagligt.

Så Puff fick hemläxan att hoppa. Nu ska vi ta några hopphinder per gång, och slutar så fort han han tagit några och kör massa roliga saker efter det (samt hopphinder med nerfälda pinnar). Tur nog så tycker Puff att agilitybanan är en av det roligaste platserna i världen!

Jag funderar på om jag ska börja rita ihop det övningar vad vi kör på kursen och lägga på bloggen, mest för min egen skull så att jag kommer ihåg dem, och har de samlat på ett och samma ställe.

Lille Puff



Det som inte går att förstå att min lille, världens finaste Puff, ska bli 3 år om bara några veckor.

Fredag

Vi har bra nyheter från hundfoderfronten. Puff älskar sitt nya mat. Fast nu ska vi inte hurra för tidigt, det har gått en vecka bara.

Då kommer vi till hundträningen. PÅ tisdag börjar jag och Puff fortsättningskurs på agility. Idag har vi varit och tränat lite, och man kan säga så här - Puff är ingen bordercollie i alla fall. Det är inte alltid så enkel att motivera Puff varför man ska hoppa över tråkiga pinnar, när man hellre kan springa igenom tunnlar och klättra på olika balanshinder. Så Puff satt sig på rumpan och såg ut sådär dumm som bara han kan. Huvudet snett och typ helt tomt i blicken "alltså jag fattar ingenting vad du menar nu och jag totalt skiter i om du har godis/pipleksak/kampleksaker/vad som. Jag vill springa genom tunnlar och får jag inte göra det så gör jag ingenting". Perfekt säger jag bara. Så just nu fruktar jag tisdagens kurs. Det är inte alltid så enkelt att ha en hund vars humör förändras lite dag till dag när det gäller att träna.

Men dagens agiträning gjorde att mitt dagens "vill ha begär" har blivit helt logiskt. Och självklart. Det är ju klart att den lilla vita tussråttan som bor hos mig ska ha den här Quido Petz-halsbandet från PoshPooches.

Nu ska jag ta min lilla Diva och börja leka hundspa. Imorgon ska jag ställa ut han på rasklubbens inoff utställning, som faktiskt blir första gången iår jag ställer ut han. Ska bli spännande det med, men framförallt kul att se lite raskompisar.

RSS 2.0