Utställning x 2

Nu har det gått ett tag sedan jag sist bloggade. Det har hunnit hända en del, vi hade b.la finbesök från Jönköping över förra helgen. Vi har också hunnit med inte bara en, utan två utställningar.


2009-05-21 Inoff på Gubbängsfältet av Svenska Pudelklubben.

Lite regndroppar men annars kunde man inte klaga på dagen. Till och med lilla söta Liselott var med, så det var roligt att se hur damen hade växt. Puff betedde sig bra, tyckte dock inte att han behövde gå i gruppfinalen - han hade ju varit i ringen en gång, det räckte enligt honom. Men han fick HP, BIR-valp och BIG-4 med nedanstådende bedömning:

"Lovande hanvalp av mycket god typ, Bra huvud med typisk fjärilsuttryck. Korrekt bet.
Ger för dagen något karpryggigt intryck. Välkroppad för åldern. Tillräckliga vinklar fram och bak.
Rör sig med höga frambensrörelsen. Bra päls och färg."



2009-05-30 Inoff i Skogås av Skågos Lokala Kennelklubb

Dagen i skogås var inte lika bra som på Gubbängsfältet. Det härliga solen var inte lika härlig efter 4 timmar utan brände sönder en och annan del i mattes kropp. Sedan ställde jag Puff väldigt fult.... Han lutade bakåt med framben och det är verkligen inte så snyggt. Men det är så himla svårt att se hur alla ben och svan och hals och tungan och håret sitter... Nu ska vi hårdträna tills nästa utställning.

Men Puff blev 2:a med HP

"Hanvalp som kunde ha aningen mer maskulint uttryck. Mörka ögon. Tillräckligt benstomme.
Bra bröstkorg, Aningen lång i länden. Lågt ansatt svans. Vacker päls och färg. Rör sig bra."

Tradera igen

Vi fortsätter att förberedda oss till hösten och vinter. Idag har jag vunnit bjudgivningen på tradera (igen) och nu väntar vi hem rosa benvarmare till Puff. Nästa vinter kan han alltså springa utan att han förvandlas till en snöboll. Och sedan är dom ju extremt supergulliga.

Tuffa benvärmare till liten hund
(nu ser dom ut lite tjocka, men det är bara för att jag har minskat bilden - Puff, han har ju nämligen supertunna ben)









Vem är Puff?

1. Vad heter din hund?
Silkeslena Ceylon, fast vi kallar honom Puff (efter den magiska draken, inte som Piff och Puff)

2. Vad är det för ras/raser?
Papillon (ibland undrar vi om det har blandats in lite gulleplutt och pälsråtta)

3. Födelsedag?
26:e september 2008

4. Hur kommer det sig att du valde just din hund?
Vi ville ha en hane och han var den lugna av de två hanvalparna som föddes i den kullen. Sedan var han ju så oooootroligt såt och så liten (han var ju den allra minsta) Och rent utseendemässigt gillade jag hans bläs som är ojämn, och därför tycker jag att den är mer personlig.

Sedan ville jag ha min första hund från en liten kennel där jag vet att uppfödaren har tid att engagere sig med sina valpar även efter dom har tassat ut från valplådan. 

5. Hur var första dagen hemma med valpen?
Vi kom hem på sent på eftermiddag med valpen så det hände inte så mycket. Han sov för det mesta och vi satt bredvid och väntade att han skulle vakna :)

6. Hur gick rumsrenhets/koppel/kommando träningen? 
Rumsrenhetsträningen har gått upp och ner. Ibland var vi nära att ge upp och köpa en kattlåda men idag är han så gott som rumsren (nu har han dock lärt sig att märka, vilket är desto roligare)

Gå i kopplet har aldrig varit någon problem, däremot har vi haft flera diskussioner om man måste gå i överhuvudtaget....

7. Hur fungerar hunden med andra hundar?
Lugna hundarna går bra, men busiga hundar med långa ben tycker Puff är lite läskiga att vara med. Och hundar som skäller är inte heller så himla roliga entligt honom.

8. Hur är den mot människor?
Puff gillar människor för det mesta, men har är inte allt för överkär i människor, vilket bara är bra. Det är hur skönt som helst när han ska vara lös då han inte bry sig om varken främmande människor eller hundar.

9. Har din hund några speciella egenskaper? I sådana fall vilken/vilka?
Puff älskar att sova, han kan sova även längre på morgonen än vi och det är bra jobbat kan jag säga... :)

Han är också vår egen tjuren Ferdinand. Han gillar att sitta på gräset, gå runt i lung och ro och lukta och smaka på blommor och kan ibland tycka att hans kompis Molle är helt dum i huvudet när han orkar springa runt och skälla på människor som går förbi. Puff han förstå liksom inte riktig varför ska man skälla....eller springa, när det finns så mycket vackra och mumsiga blommor runt om. :)


Inkallningskurs

Idag har vi varit på en inkallningskurs hos Heart of Gold-hundcenter (www.heartofgold.se) i Jakobsberg. Det var roligt att vara på kurs igen även om det vi kanske inte lärde så mycket. Puff har ju senaste tiden blivit så otroligt duktig på inkallning, att dessa simpla övningar tyckte han som var lätt som en plätt. Fast vi fick ju vara så stolta över vår 8-månaders valp medan de äldre hundarna runt om var inte alls lika lydiga :)

Det verkar också vara en rosett-kaos hos Cockerklubben som arrangerade helgens inoff utställning i Gubbängsfältet. Fick ett mail idag och det verkade att vuxna hundarna hade inte alls fått några BIM eller BIG2-5rosetter och nu kan man skicka sina uppgifter och få en sådan rosett skickat i efterhand. Jag var därför tvungen att skicka en fråga om vad hände valparnas BIR och BIM -rosetter och det verkade att sådana fanns inte alls. (så det var inte bara Puff som blev utan) Nu skulle dom även diskutera om även de vinnande valparna skulle få rosetter i efterhand. Så vi få se hur det ska gå med det. Det vore dock kul att få en rosa/ljusgul rosett,  man tackar ju inte nej till en rosett liksom....

kvällsfoto

Idag har vi varit så duktiga med kameran.

Lyckades till och med fånga en snygg bild på Puff när han står (på flesta bilderna vi tar har vi en sittande Puff, eftersom det betyder att han kommer vara stilla iaf 2 sekunder) Det är verkligen inte lätt att fota en pappis, svansen viftar, öronen rör sig, blicken går från matte till husse till grannens katt, och helt precis när man trycker kameraknappen stutsar lilla pappisen iväg.. :)





Puff planerar framtid som en agilityhund så husse Johan har varit så snäll och köpt en tunnel åt Puff. Och det är super roligt, tycker han. Både husse och hunden. Fast ibland undrar man om Puff har fattat att man ska springa genom, ibland springer han bara fram och tillbaka :) Så här ser det ut i tunneln:



En vanlig söndag

Idag har vi varit hundvakt åt Molle. Dagen har bevisat att det är inte mycket svårare att ha två hundar om man redan har en, eller hur Johan?


Gubbängsfältet vol 1

Idag åkte vi till Gubbängsfältet för att delta en inoff utställnigen. Jag försökte få Johan att visa Puff, men icke
Det var lite blåsigt (kolla Puff:s öron på bilden nedan :) ) men solen sken och himlen var klarblå så vi kan inte klaga om vädret.



Inte kan vi klaga på Puff heller. Lille herren skötte sig hur bra som helst, både på när han skulle gå på ringen och på bordet. Typiskt att fröken uppfödera befann sig i Norrland och kunde inte se hur jag har lärt mig att hålla Puff på bordet --- jag kan till och med hålla svansen :)

Puff tog hem en HP och vann sin klass (man behöver väl inte säga att han den enda deltagare, vinner man så vinner man :) Kritiken från domaren Tina Cederstrand var inte så illa det heller:


"Elegant hane av bra storlek. Vackert välformat huvud. Korrekt bett.
Vacker lång hals. Välformad, kraftfull bröstkorg. Lång i sitt ländparti.
Lite kort i sina vinklar runtom men trots det mycket välgående. Vacker päls. Välvisad"



Nu ska vi koncentrera oss på Melodifestifal-finalen, men innan det vill Puff visa upp sin fina rosett:


Fredagsmys hos oss

Godis, läsk, film, soffa, mys och kramar=fredagsmys?

Inte hos oss. Vi har tilbringar kvällen genom att leka hundspa. Klippa klor, borsta och kamma innan bad, bada hund (shampoo och balsam så klart) torka hund, spray balsamspray och återigen kamma och borsta hund.

Nu är  Puff fixat och klart till morgondagen äventyr, första utomhusutställning på Gubbängsfältet, arrangeras av cockerspanielklubben om jag inte minns helt fel. Hoppas att det är bra väder, annars åker vi inte, lilla prinsen hatar ju regn lika mycket som matte och blåser det mycket så vägrar han gå :)

Vad det gäller lilla kulan så har vi inga störra nyheter, men den är på god väg. Här om dag på kvällspromenad mötte vi en kvinna som berättade att hennes mamma hade en hund som inte ens fick sina kulor först vid 8månades ålder (eller dem gömde väl nånstans inne i magen) och efter det fick de också massera ner dem. Så vi har inte gett upp än :)

Men nu, god natt :)


Valborg-mys

Från vinter till valborg.

Vi kunde njuta av sommarvärmen hela helgen. Superskönt, det blev massa picnik utomhus och vi till och med grillade. Och det roliga är att vi har även hittat folk att umgås med här i Bro.

Först i fredags var vi på picnik ute i skogen bakom Bro centrum.







Och dagen efter myste vi hemma på gräsmattan och fick sällskap av Molle och hans matte. Små pojkarna fick vara kopplade eftersom det fanns så många som solade på gräsmattan, vet inte hur uppskattat det hade varit om åtta små tassar springar över sololjig mage precis när man har somnat :)



Det här har vi gjort under senaste dagarna, inte så mycket alls alltså.   Och pluggat. Massor med plugg.

Shopping till hösten

Jag skrev ju tidigare att jag rea-handlade lite hundkläder från finahund.se. För hösten så klart :) Dom var inte allt för stora och passar perfekt nu, men vet dock inte hur mycket Puff har planerat att växa till hösten, blir nog lite tajt. Lite synd, fast regnöverollen kan man ju använda på sommaren om man hamnar mitt i regnstorm och fleeceoveröllen var faktiskt inte allt för snygg så det gör inte så mycket om det inte passar på hösten.

Så här ser dom ut:





Och sist, men absolut inte minst, Small to Big reade ut vinterjackor, och vi passade på att köpa en jacka som jag har tittat på ungefär varenda gång vi har varit där och fikad:


Vi hoppas att vinter 2009 kommer bli kall och snöig, vad ska jag annars göra med alla hundkläder?

RSS 2.0