Valptips

Ska du köpa valp för första gången?
- Här följer lite tips på hur du kan träna inför valpens hemkomst...


1. Häll ut pölar av kall äppeljuice på golvet och mattorna och gå sedan runt barfota med ljuset släckt.

2. Gå till arbetet i ett par sockor där du har strimlat tådelen med en mixer.

3. Gå ut i regnet direkt efter att du har vaknat och säg "duktig valp, skynda dig nu, kissa och bajsa nu, sluta lek med kopplet, kom igen nu..."

4. Täck alla dina finkläder med hundhår, ljust hår till mörka kläder och mörkt till ljusa. Lägg också några hundhårstrån i din mugg med morgonkaffe och i det nyöppnade smörpaketet.

5. Lek apport med en våt tennisboll.

6. Spring ut i snön barfota för att stänga grinden ut mot vägen.

7. Vält ut en korg med ren tvätt över golvet.

8. Lägg dina smutsiga underkläder på golvet i vardagsrummet när du ska få gäster.

9. Hoppa ur din favoritfåtölj just när din favoritserie närmar sig slutet och skrik "Nej, nej, inte där, det där ska du göra ute!". Missa slutet av programmet.

10.Lägg chokladpudding på finaste mattan och försök inte städa upp det förrän du kommer hem från jobbet på eftermiddagen.

11.Hacka på bordsbenet flera gånger med en skruvmejsel.

12.Slå sönder din fjärrkontroll till TV:n med en hammare.

13.Ta en mjuk och gosig filt direkt ur torktumlaren och linda den runt dig en mörk och ruggig höstkväll. Då får du en liten föraning om hur det känns när din valp somnar i ditt knä.

(www.smarthund.se)


Rastlöshet

....är nog dagen ord.

Vi ska ju åka och titta på hundvalpar om en vecka. Vi var dock oroliga att någon hinner att tinga vår favvovalpen innan vi ens hinner träffa dem. Men jag blev lite lugnare efter jag hade pratat med uppfödaren och hon ska att det är inget vi behöver oroa oss, vi ska först få se valparna innan och bestämma oss innan nån annan får tinga den. Skönt.

Så om en vecka ska vi åka ner till Stockholm och titta på valpisar. Jätte spännande. Vi ska ju också åka till kryssningen, fast vi har inte hört nånting om den.. Dem har kanske glömt bort oss :( Vi får väl ta och ringa och kolla upp detta på måndag.

"ja"

Nu har Johan äntligen sagt  "ja" till min fråga. Det här ska bli helt underbart och spännande :)


Uppdatering

Ooh, det var lääänge sen man bloggade senast, hela två veckor typ. Och det har hänt mycket. Otroligt mycket

-Man har behövt söka till vårterminen. Efter mycket om och men så sökte jag "Kommunikation i tal och skriftStockholms Universitet samt "Retorik A"Södertörns Högskola. Vi får se hur det blir. Igår märkte jag dock att kursen på SU verkar supersvår och innehåller massa svåra saker. Det ska bli spännande att se om man i överhuvudtaget kommer in i kursen eller om man klarar av att studera så där allvarligt.

-Vår lilla katt hemma i Finland blev påkörd av brandbilen. Så hemskt som det är så tycker jag att det är lite ironisk att det var just en brandbil, branmännen ska väl rädda katter, inte köra på dem.  Föraldrarna hade dock gjort fint på olycksplatsen med ett skylt, blommor och ljus så det var säkert många som trodde att det var någon människobarn som har blivit påkörd. Detta hände dock 2 veckor sedan och igår hade dem varit och hämtat ett litet kattunge, en rödvit lillkille.

-Jag har också hunnit fylla år, hela 23 år blev det. Vi hade fest här hemma, inget jätte party blev det utan lite hemmamys med alkohol. Jätte trevligt, det brukar ju inte vara så himla kul att gå ut i Falun. Jag fick (såklart) roliga presenter också som tex presentkort till en make up-lektion på Make Up Store från tjejerna. Sedan kommer jag också få välja lite smink så det kommer bli superkul. 

-Vi har hittat en lägenhet. Vi har alltså nånstans att bo när vi väl ska flytta. Lägenheten ligger i Upplands-Bro och det tar 30min med pendeltåg in i Stockholm C. Det är en 3:a med balkong och garage och det bästa är: vi fick ett första handskontrakt. Man kan väl säga att vi hade tur. Vi fick höra att vi var det första som meilade om lägenheten när den väl lags ut på Blocket. :) Nu ska Johan flytta dit senast den 15:e november, hoppningsviss ska vi få nycklarna redan en vecka tidigare. Jag kommer sedan bo lite här och där, men på det är planerad att vi ska flytta resten av saker innan jul. 

- Vi planerar att skaffa en hundvalp. Äntligen. Men om det ska jag inte berätta mer innan jag själv vet lite mer. Med en liten papillonpojke ska det ju vara såklart. :)  


Köpa bebisar

Här om kväll såg jag en dokumentär om Reborn-dockor. Dem är dockor som är ooootroligt lika riktiga bebisar. Det finns folk som köper dessa dockor och har dem som sina bebisar. T.ex en kvinna hade 4 stycken dockor och massa fina designer bebiskläder och fina barnvagn till dessa. Hon gick också runt på stan med sin favoritbebis i vagnen. För henne var dockorna perfekta bebisar, då det förstörde inga kläder eller grät. Men lite konstigt tycker jag....

Fast det vore kanske roligt att ha en sådan. Jag skulle ju inte behöva går runt på stan med en docka, men en sovande skulle kunna ligga på sängen som dekoration. Johan tycker dock att dem är superäckliga och skrämmande. Sedan var dom dockorna inte så himla billiga heller...


Men liiiiiiite coola är dem ju....


http://www.babylovereborns.com/adynrecentlyadoptedsold.htm

RSS 2.0