Jullov

Nu far vi till Finland.

Om några timmar
(om 1,5 enligt husse, men jag är mer realistisk och säger om 2 timmar då vi kommer aldrig i väg när vi skulle) åker vi mot Viking Line terminalen. Det ska bli Puff:s första båtresa. Han är dock väldigt van att bli med släpat på olika ställen så han kommer nog inte reagera så mycket men det ska bli intressant att se hur resan på båten går med en hund. 

Jag tycker inte att blåsiga, iskalla vädret mitt i Östersjön kommer vara bra när  vi ska få Puff attt kvällskissa på däcket. Och det finns ju helttäcksmatta i hela båten.... Måste jag ens tillägga att Puff har nyligen kommit på att det går faktiskt kissa inne, bara matte och husse ser inte. Och det är även tanken att vi ska äta middag medans Puff väntar i hytten. Vi får se hur det går, om han skäller som en tok på alla ljud som han hör eller om han kan ta det lungt.

Men vi rapporerar såklart när vi väl kommer till Finland. Ha det så bra, hejdå!

Spännande

Jag har precis skickat intresseanmälan på en agilitykurs som börjar under våren. Spännande. Detta har jag längtat efter i princip sedan vi hämtade hem våran lilla Puff.

Undra hur detta kommer att gå. Puff är ju blixtsnabb! Hur fasen ska man kunna hinna med honom på en bana, eller få honom att hoppa alla hinder i rätt ordning? Det ska bli intressant. Och Puff kan ju inte hoppa :) Han hoppar fortfarande inte på sängen eller på soffan - han har aldrig gjort det. En gång byggde vi en liten hinderbana här hemma och hur långt vi än la hindret så kröp han under :) Men en agilitytunnel har vi faktiskt här hemma (köpt från Rusta) och det är Puff:s älskings sak. Fast problemet är att han springer in i tunnel och vänder där inne. Eller bara springer in, och genom, och tillbaka :) Om och om igen.

Puff kommer gå i klassen mini (mankhöjd under 35). Det är ungefär det enda som jag vet om att tävla inom agility. Men snart är vi värsta proffsen, pappisarna ska vara duktiga och passande i agility i alla fall.



Hur många där ute tränar agility? Vad är era bästa tips hur man ska förberedda sig inför
kursen så att man ska vara glänsa på kursen :) ?


Kallt!

Idag var det -7C när jag och hunden vaknade. Eller blev väckta av hussen som hade vaknat flera timmar tidigare för att tvätta. Varken Puff eller jag så pigga på att vakna, lillen till och med små morrade åt hussen när han kom och skulle väcka han :)

Men vi trotsade kylan och tog en långpromenad i skogen. På vägen mötte vi även Puff:s tjej Lizzie som också är en Puff, en Powder Puff nämligen :)  Men Puff och snö + kylan... det går i alla fall bättre än förrä året när han bara var en ynklig liten valp. Men så fort det fastnar snö vid tassarna så vägrar han att gå, vilken man dock kan förstå. Så nu är vi på jakt efter en spray som ska göra benen snöavstötande. Förra året såg vi sådan i Bromma Zoo, så det borde väl finnas iår också. Men när ska man hinna åka dit liksom? På helgen ska vi ha lite julbord här hemma med lite vänner och på måndag ska vi åka till Finland. Och nånstans där emellan jag ska plugga och skriva uppsats.

Puff har i alla fall juliga kläder. Igår kom med posten en Puppias tomtedräkt från Spoiled Dog. Den är lite stor runt magen med hade vi gått ner en storlek hade rygglängden inte räckt till. Men Puff blir supergullig i den, ska försöka fota lite kanske ikväll, men senast på lördag iaf.

Men som sagt, vi ska till Finland på måndag. Just nu har dom mellan -15 - -20 grader kallt. Fy usch. Men det verkar iaf att man har snö över julen, det är mysigt.

Idag har Puff fått mysa i sin mysoverall som han hade under jackan när vi var i skogen. Han blir så söt i den, som en riktig liten pojke (snacka om att förmänskliga djur :) ). Så jag ska bjuda på en bild på honom i samma dräkten, dock är han mycket mycket yngre i foton än han är idag.


Snö!

Inatt har årets första snö landat (och stannat) på marken så på morgonen när vi vaknade möttes vi en helvit landskap. Så himla fint. Det är alltid lite speciellt med vinterns första snö, men iår kändes det lite extra speciellt.

Igår fick en bloggkompis-vovve Duke somna in efter en väldigt svår höftfel-upptäcktes. Lille-Duke han bli endast 7månader och en dag gammal. Snacka om livets orättvissor. Så hemskt hur saker och ting kan förändrats. Man åker in till veterinären för kontroll och kommer hem utan hund. Duke, det lilla norrlänning och snöälskare som han va, hade nog sett hur vi alltid så avundsjukt klagade att dom hade snö där uppe och inte vi här i Stockholm. Så vem vet, kanske det var Duke som inatt bestämde där uppe vid molnen att det är även dags dom stackars 08:rna att få snö.

Så vi säger Tack för snön och att vi har fått följa din vardag via din blogg, Duke. Sov gott! 

Puff i snön. Det var inte allt för lätt att se honom, han hade ju snö upp till magen :)  
Man såg bara svarta öronen och reflex-västen, annars resten var bara vit, vit, vit...


Bebisen Puff

Leeloo och Gizmo utmanar alla att lägga ut valpbilder för att skapa en allmän valpfeber i bloggarna. Synd att det här inte var en tävling, då skulle Puff vinna lätt :) 

Men här kommer några av mina favvo bebisfoton. 


Första kvällen hemma med en 8-veckors valp


Puss på pappa


Myyys

Gay-svans i Älvsjö

Nu har vi överlevt dagen i Stockholmsmässa. Och vilken dag det var :)

Efter vi hade vaknat alldeles för tidigt (5.30 är inte mänskligt...) så var vi framme i Älvsjö strax efter 7.30 på morgonen. Bra att vara i tid, ifall det skulle bli problem med parkeringen. När vi kom, fick vi plats på "Y" och snart därefter kan jag tänka mig att hela parkeringshallen blev fullparkerad. Men vi hade tur iaf.

Det var också skönt att Puff skulle gå i första gruppen i ringen och vi kunde därför träna ett bra tag i ringen innan utställningen började. Puff tyckte att mattorna luktade helt otroligt gott, men helt plötligt började han gå hur bra som helst!  När det väl var dag så skötte han sig utmärkt, han brydde sig varken doften från mattan eller de andra hundarna som var båda framför och bakom honom. Så glad jag blev. På bordet skötte han sig bra som vanligt, men det gjorde inte matte. Jag hade alldeles för lite händer och alldeles för mycket som skulle göras i samma stund (lägga bort korv, hålla hund, inte trassla in i kopplet) så Puff visades nog inte på det bästa sättet på bordet. Suck.

Så vi fick en blå band med en helt ok kritik och ringsekreteraren förklarade att domaren Terry Nethercott från Stor-Britannien förmodligen menade att Puff måste växa till sig. Typiskt. Så lite besviken var jag väl, fast ändå supernöjd på lille hunden och hur han betedde sig. Och det där med en gay-svans, det kommer ur kritiken:

"Good head & expression. In excellent condition.
Needs more 2nd thigh. Tail rather gay & moved close in front"


På "typ och helhetsintryck" hade han fått krys på "mycket god".

Alltså, vet någon vad "behöver mer av andra låret" betyder? Och som ni ser, Puff har en glad svans :)




Jag tror inte att det är någon större idé att bjuda bilder från ringen eftersom alla är super mörka och hunden är en pytteliten vit prick mitt i bilden utan att man kan se så mycket :)



Men här ler Puff lite fint åt sin husse medans vi väntar på vår tur på bordet.

Det var jätte roligt att höra av en annan papillonuppfödare att Puff var väldigt lik sin far, Perlygates Tintin. Det är kul eftersom pappan är verkligen snygg. Sedan fick vi också höra det vanliga "han är söt som en troll"-kommentarer, vilket också är väldigt roligt.

Det blev dock inte så mycket shopping på mässan, jag hittade inget roligt. Så det blev en hel massa "natur"godis, reflex-väst från Boett, balsamspray från K9 och plommon-balsam från Espree.  

När vi väl kom hem var vi dö-trötta och sov en liten evighet. Nu ska jag börja kolla hur utställningsåret 2010 ser ut, det är meningen att vi ska ställa ut Puff lite i Finland också (två flugor i samma smäll, ställa ut hunden och träffa släkt). Det ska bli spännande. Men nu ska vi börja sikta mot jul först.

Och förresten, den juniorhane som kom först var en liten nätt hund. Precis som vår uppfödare hade misstänkt: brittiska domare hade ögat för det lite mindre hanar :)


jul-kaos

December måste vara årets kortaste månad! Man hinner inte med nånting och ingenting blir gjort. Den 21:a åker vi till Finland där vi ska fira jul och till dess ska man hinna massor.

Johan vill att vi ska sätta upp granen typ imorgon, vilket innebär att man måste julstäda först. Imorgon ska vi dock också åka ivåg till Kista Galleria och försöka hitta alla julklapparna. Lite kvalitétid för hela familjen då lille Puff får också följa med eftersom julshoppingen kan ta en och en annan timme. Tur nog så gillar han åka sin magväska och titta på folkvimmel.

Imorgon ska vi också göra ordning på Puff inför lördagen och helst gärna hinna se Idol-finalen. På söndag ska vi åka till julmarkad i Sigtuna. Och nästa vecka ska jag ägna mig åt min uppsats om hur föräldrarroller presenteras i föräldrarlitteraturen.

Och jag vill inte ens börja prata om det faktum att jag är klar med min utbildning efter jul och borde börja söka jobb.

Så just nu känns det kaotiskt. Men det blir nog lättare bara vi klarar över julen :). Eller förmodligen när vi har parkerat bilen i Viking Line-båten och är på väg till Finland. Jag har ju inte firat jul hemma i Finland på två år nu så det ska bli roligt. (fast det är alltid jätte skönt att åka hem, jag förstår inte hur någon över 20 år gammal kan bo hemma hos sina päron)  Hoppas det är snö där, annars känns det inte riktigt som jul.

HUND2009

Hund2009 eller Stora Stockholm är om en vecka. Det ska bli så spännande. Det ska bli första gången Puff ställs ut på riktigt. Puff ska tävla mot nio andra juniorhanar i ring A8 kl 9.00 på lördag.

Spännande spännande. Det var meningen att Puffs uppfödare skulle visa Puff med all sin erfarenhet och lugnhet men det börjar luta mot att jag ska gå i ringen själv med Puff. Puff är trots allt lite mammig och pappig (och husse totalvägrar att ställa sig i ringen, det kommer han nog vara tvugen att göra den dagen när vovve nr2 kommer) och behöver lite extra mod från kära matte. Vi får se hur det går :) Vi hoppas att Puff har en bra dag och han vill gå snyggt och fint i ringen, precis som vi har tränat.

Papillon juniorhanarna ska bedömmas av en engelsk domare och det känns bra. Papilloner finns i olika "modeller" och i olika länder föredrar man lite olika typer av papilloner. Och Puff är ju modell "lite mindre" vilket ska nog falla smaken på en engelsk domare. Hoppas vi iaf :)

Till slut måste jag bara älska det jultemat som utställningen har.

Till startsidan


Tjej-matematik.

Det finns några regler när det gäller shopping.

1. Betalar man med kort har man inte använd några pengar (inte iaf lika mycket som man hade använd om man hade betalt med "riktiga pengar"

2. Alla matematiska normer ska omvärderas och göras om. 



Puff har blivit ett litet expert när det gäller shopping - och lite tjejmatte har han också lärt sig. Eftersom vi har fått nyss skicka tillbaka en felbeställning av en tomtedräkt och valt att beställa en annan, lite dyrare tröja istället för dräkten sparar vi pengar eftersom vi hade redan betalt dräkten och nu måste vi bara betala mellanskillnaden = tröjan kostar bara lika mycket som mellanskillnaden eftersom det andra pengarna har vi betalt redan tidigare och inte längre räknas. Hänger ni med på resonemanget? Ungefär likadan som att man sparar pengar när man köper på rea...

Idag åkte vi till Bromma Zoo för att köpa några fiskar till akvariet. Helt plötsligt stod vi vid kassan och hade inhandlat saker för nästan 4-siffrigt! Och nej, så dyra var inte några ynkla platys liksom. Vi köpte b.la en lila flexikoppel som ska matcha med Puff nya lila Puppia-sele samt Hurttas Pro-allväderoverall. Vi hittade alltså äntligen en overall som sitter perfekt på Puff. Och på Bromma Zoo hade dom också ett relativt bra pris på den. Så nu är jag supernöjd :) 

930277 Hurtta pro Brun overall



Så här ser overallen ut, kvalitén är bra och superenkel att klä på vovven. Man kan också fixa med passformen så att den sitter perfekt på hunden. Vi gillar det :)


Och vad beställde vi istället för tomtedräkten? Jag skrev ett tag sen om en gullig tröja från Louis Dog (finns hos Posh Pooches).... och jag kunde ju inte bara motstå det. Så det här gulligheten väntar vi nu från posten:


Och oroa er inte, Puff kommer inte bli utan tomtedräkt heller. Vi la en ny beställning efter det från Spoiled Dog.


Måste jag ens säga att ungefär en månad sedan jag lovade mig själv att jag inte ska shoppa föra Stora Stockholm!

 

 


RSS 2.0