Valvaka

Vi valvakar, precis som stor del av hela landet. Matte har inte röstat, då hon inte är svensk medborgare, men när vi gick med husse ner till vallokalen var Puff iklädd i en blå sele. Dock lite tveksamt om husse påverkades vårt valkampanj.

Ärlighetens namn vet jag inte ens vem jag hade röstat. Det känns lite som att välja mellan pest och kolera när man ska välja mellan olika partier. Jag hade valt något blått förmodligen, fast sen kan man ju börja prata om kärnkraften. Röd har ju Mona Sahlin, och grönt Maria Wetterstrand, så hur kul är det liksom. Samt att jag gillar valfrihet. Och till och med privatisering till viss gräns. Fast samtidigt, är det alltid bra med miljötänkanda. Som sagt, det är svårt. Nästan lika bra att inte ha rösträtt :)

Men rätt intressant det ska bli iaf se, hur livet blir under de kommande 4 åren.

Lokalt hundliv

Här i Upplands-Bro kan jag stundvis blir helt galen, det går ju liksom inte bo längst ut på pendeltåglinjen, mitt ut i ingenstans. Pendeltåget är aldrig i tid, och vi har typ apoteket, ica, och bankomat. Så nej, det här är inte mitt favvo ställe ett bo i.

Men hundlivet här nära är förvånansvärd bra (kom jag på igår när jag tänkte på det).

Vi har dock inget hundrastgård, men varför skulle vi? Vi bor ju ändå mitt i skogen.

Däremot har vi (här och i närområden):

1. Bro-Håbo brukshundsklubb


Klubben där vi har nu börjat köra agility med Puff. Jag gick nybörjarkurs med honom i våras och nu är det husses tur. Instruktören är inte så illa, hon är sambo till årets individuell SM-vinnare i mini-klassen med sin sheltie och som vi vet, bakom varje framgångsrik man finns en duktig kvinna! Samt vi får även ofta besök av hennes sambo då vi kör delade grupper i kursen.


2. Magnussons Petfood.


Bara ett stenkast från BK finns Magnussons hundfoder fabriken. Synd att Puff verkligen inte gillar det maten, det skulle man kunna kalla närproducerad hundfoder. 


3. Furface hundskola

Känner ni till boken "Köttbullelydnad". Författarinnan av boken håller till hos Furface och det finns även kurser kallad "köttbullelydnad".  Här har vi dock ännu inte gått någon kurs, med börjar bli rätt så sugen på en "köttbullekurs".


4. Bålsta Smådjursveterinär

Ni vet väl hur svårt det är att hitta veterinär som man trivs med. Jag har hittat, äntligen. Nu har vi tur nog inte behövs besöka vetten för något allvarligt, men det gångerna vi har varit hos dem är dem alltid så stressfria och trevliga.


5. Mälarens hundsim och hälsa

Badhus till hundarna. Vi har inte heller testat detta än, men ska man börja köra agility "på riktigt" skulle jag inte ha nåt emot med lite simträning heller. Man vill ju att ens hjärtegryn ska hålla sig frisk all evighet.


6. Husbygård Hundpensionatet

Hunspensionatet som fick toppenbetyg av självaste PoshPoodlarna efter deras besök på pensionatet. Vi har ju aldrig sovit ifrån Puff, så vi har inte heller testat detta.


7. Säbyholms Naturbrukgymnasium

Hund som yrke? Då kan man plugga i Säbyholm.



Så som ni ser, vi klarar oss nog här borta ett tag till. Hur är det med "hundutbud" där var ni bor?


Höst

Vi har precis kommit hem från kvällspromenaden. Hunden var iklädd i reflexväst. Ja, ni läste rätt, vi har tagit fram reflexvästen till hunden. När vi väl grävde bland Puffs saker så passade vi på att testa förra vinters fleecetröjor. Puff hade inte vuxit ur dem. Så vi är redo för höstrusket.

Sommaren är officiellt slut.


Ett höstbild från förra året.

RSS 2.0