Lydnad

Det sägs att de flesta hundägare lär sig med tiden att lyda sin hund.

Jag måste bara säga att vi är rätt vältränade i så fall.  Jag är väldigt snabb att lyfta upp Puff på sängen, öppna dörrar åt han, ta fram leksaker - bara han släpper ut vill-ha-skall (ett helt speciellt slags av skall, inte så högt men det låter väldigt krävande) Men han är ju bara en liten pojke, man måste ju hjälpa honom. Johan tycker dock att jag borde sluta lyda han men det är inte så lätt att säga nej till det gulliga ansiktet :)

Jag har sett två tröjor på Le Chien som skulle passa Puff perfekt: har dock lite ångest över vilken av dom vi skulle beställa (iofs, man kan alltid ha både och).


Kärlek

Om inte matte och husse blev inspirerade av prinsessa Madeleines förlovning så Puff tog steget. Han har blivit kär i den där lilla puff-flickan vi mötte någon vecka sedan på en regning kvällspromenad. Lille Lizzie. Det hindar inte alls han att hon är endast 4 månader gammal - nejdå - han tycker att Lizzie är det vackraste som finns just nu och absolut roligaste att leka med. Lizzie gillar också Puff, fast hon är nog lite för ung att vara riktigt kär. Istället är hon bara lite extra busig. igår t.ex jagade dom varandra och när Lizzie sprang efter Puff så tog han tag i hans svans och sprang en bra bit och håll Puff på svansen. Vi häll på att svimma av skratt :)

Att Lizzie är en powder puff och Puff en papillon hindar inte heller kärleken. Dom är ju båda puff på nåt sätt :)

På Lizzies mattes photodagbok kan ni kika lite bilder om gårdagens kärleksmöte på grässmattan.


Från kärleken till vardagen....

Jag har börjat skolan igen (sista termin innan jag ska få ut min fil.kand examen på mediekommunikationsvetenskap som det så fint heter) så man kan säga att hösten är har kommit officiellt. Tur som det är har jag väldigt lite schemalagt så det har inte blivit några problem med det vem som ska ta hand om Puff. Han klarar att vara hemma själv de få gånger jag måste åka till föreläsningar (2 timmar/gången).  Sedan har vi snälla snälla grannar som kan ta hand on Puff om det panikar. Som i tisdags fick Puff vara hos våra grannar som bor snettunder oss. Lite nervös var jag hur han skulle bete sig, men tydligen hade det gått bra. Puff hade dock börjat dagen med att springa runt, runt, runt, runt och stackars tjejen var en aning orolig om han nånsins skulle lugna ner sig - vilket han som tur var gjorde.

Helgen ser dock rolig ut:
Fredag: en kräftskiva (så mycket kräftskiva man kan ha i en lägenhet) med både hund och människogäster.
Lördag: har vi planerat ett besök till Small 2 Big.
Söndag: Puff:s första lektion på fortsättningskurs hos Fria Hundar

Regn, regn, regn...

Idag var jag och Puff på en mysig lunchpromenad - tills helt plötsligt började regna, och mycket. Puff stelna, och vägrar först att gå en enda millimeter, tills han insåg att vi var väldigt nära hem. Då sprang vi :) Det ser förresten väldigt roligt ut när en liten hund försöker springa, gå runt vattenpöl som är precis överallt och samtidigt skaka ur vatten från benen.

Nu har vi iaf bestämt oss att skicka en beställning till Posh Pooches. Det ska bli en snygg och gullig regnoverall från Puppy Angel så att vi kan klara oss igenom höstens regn. Vilken overall det ska bli - det får ni se senare.


Söndags Zoo

Igår hade vi en riktig djurdag. Först skulle vi flytta ihop fiskarna. Vardagsrumsakvariet skulle flyttas in i sovrummet och sovrumsakvariet skulle bort helt och hållet. Trots att de är inga stora kar tog det sin lilla tid att fånga alla fiskar (det fanns b.la en gäng neontetror och fem svart molly-bebisar - dom är alltså snabba och pyttesmå), tömma all vatten (sammanlagt 120liter) och sist (och värst) plocka upp alla äcklig illaluktande bottensand). Fast fint blev det till slut och nu kan vi börja drömma om ett nytt vardagsrumsakvarie. Sisådär 200-300 liter skulle sitta fint...


                                  Puff ville såklart hjälpa till - här vaktar han fiskar som fick tillfälligt vara i en badbalja


På kvällen fick vi några gäster som kommer att stanna här nästan 2 veckor. Puff:s kompis Molles små bröder - gerbilerna Arnold och Franz. De ska stanna här medans Molle åker på semester med sin matte och husse. Puff är inte så värst intresserad av dom, han gillar dock desto mer deras hö och halm som han kan dra från buren.  Buren får stå på ett hemskt bord som har ståt ute i solen hela sommaren (jag borde ha målat det vitt men det blev aldrig av..) Det ser också så himla tomt ut runt omkring eftersom buren står där vart vi tog bort sovrumsakvariet. Så att ni vet om ni undrar varför det ser ut så konstigt hemma hos oss.





































 Molle säger hejdå till sina små vänner                                                Puff undrar vad det är som krafsar i buren




Senare på kvällen fick Puff hjälp av hussen och fick nosa på Franz. Lite otäckt, tyckte han - precis som matte.

Regn på kvällsprommix


Puff hatar regn. Han tycker att det är superäckligt med när tassarna blir blöta. Men vad ska man göra, man måste liksom ta nån slags kvällspromenad.

Fast idag gick han bättre än han brukar göra i regnet. Han kanske börja bli stor och tuff. Vi träffade även en gullig powder puff- valp (4mån) så Puff tycker nog att det var ändå värd att gå ut.

Nu gömmer han sig under soffan och surar. Vi lär inte se så mkt av Puff ikväll, han är nog livrädd att vi släpper honom tillbaka i regnet :)

Smarta pappisar

Alla har väl sett dom artiklarna som skriver att "hundarna är lika smarta som 2-åriga barn". Det påstås att hundarna kan lära sig ca 250 ord och därmed ha samma språkbegåvning som 2-åringar. Aftonbladet 2009-09-11 publicerade även en lista över världens 10 smartaste hundraser:

1. Bordercollie
2. Pudel
3. Schäfer
4. Golden retriever
5. Dobermann pinsher
6. Shetlandscollie
7. Labrador retriever
8. Papillon
9. Rottweiler
10. Australian cattledog

Papillon har hamnat på plats 8! Visst är det coolt att en hundras som har avlats till en ren sällskapshund placeras så högts upp bland alla "arbetande" hundar. (förutom pudel på plats 2!!!) Inte konstigt att man ser massa duktiga pappisar på både agility- och lydnatsbanor.

En vanlig onsdagkväll

 Idag har jag och Puff varit för oss själva - husse skulle till kick off med sitt nya jobb (kräftor, öl/vin och en liten båttur, låter inte så helt fel)

Som ni kan se på bilden är Puff a) trött och b) i sängen. När husse är hemma så får han inte vara det och jag tycker inte heller att det är roligt att sova på natten med hunden i sängen eftersom Puff skriker väldigt lätt om vi råkar putta honom med fötterna eller så... Inte så roligt sätt att vakna 1 000 gånger under en natt.

Men dom gångerna som Puff får vara i sängen, njuter han för fullt. Han myser sig mellan täcken och ligger på ryggen - supergulligt. Ni ser väl också lilla tungan som sticker ut.

Men med detta bild vill vi önska alla er GOD NATT.  Vi ska dock hålla oss vaken en liten stund till: vi tittar nämligen på Big Brother repriser, den säsongen då Linda Rosing var med är på TV just nu :)

Love is in the air...




Ännu en kunglig förlovning!!!! Så himla härligt. Önskar att jag vore kungasläkt och skulle få att det där uppmärksamhet av hela landet den dagen när jag förlovar mig. Du vet, regigeringens godkännade och presskonferens och allt - inte tala om den där enorma diamantringen.... :)

Kanske man ska bli inspirerat av all detta kärlek, vi har ju trots alt varit tillsammans en liten evighet och har ett barn tillsammans - visserligen ett väldigt hårigt barn....

På tal om det där håriga barnet, vi var på ringträning i söndags på Gubbängsfältet. Vi fick nog ett gulligaste kommentar om Puff's utseende av en tjej "han är så docklik". Så det är inte bara vi som tycker att Puff är extremt söt - till och med lite ovanligt söt för att vara en liten kille :)

Vill ha...

Ja, jag tror att rubriken räcker att berätta om vad det här inlägget handlar om. Surfade lite på nätet och hamnade på ett italienskt hundbutiks hemsida. Där hittade jag ett gulligt paraply-koppel - perfekt för höstens regniga promenader :) Uberdubergulligt  och ack så onödigt :)

ombrello
http://www.amicocanegatto.it/prodotti.php?intID=716&cat=8&sottocat=0

Kvällspromenader...

När man kl 22.30 ska gå på en liten kvällspromenad i mörkret med en pytteliten hund som är mindre än de flesta katter önskar man nånstans att man hade skaffat en lite större och läskigare hund som skulle skrämma bort alla skumma människor.

Som idag, vi mötte en svart labbe och hans matte - och Puff fick typ panik: han skällde. Och om ni inte visste så Puff skäller inte mot andra hundar, typ aldrig aldrig nånsins aldrig. Så jag kan nog inte lite på att Puff skulle skrämma bort läskiga gubbar heller. Iofs så Puff kan bitas och kan lova att dom tänderna är vassa små nålar men....

Det är nog därför våra ensamma senkvällspromenader kan inte ens riktigt kallas för promenader, vi går inte så långt bort hemifrån utan går typ fram och tillbaka på gräsmattan här.

Men när vår stor och stark husse är hemma och följer med så vågar vi gå lite längre bort :) 

 Nu sover Puff redan under soffan - han blev nerputtat från soffan eftersom enda stället han ville ligga var bakom min rygg och då kan ju inte jag sitta på soffan. Inatt finns också risken att Puff få sova i sängen eftersom jag vill ju liksom inte att han ska känna sig ledsen eftersom husse inte har pussat han godnatt. (det kan hända att husse somnar innan han hinner pussa matte godnatt men aldrig har det nog hänt att lille Puff har blivit utan godnatt puss...)

Men men....GOD NATT

Så gott som singlar

Nu har husse åkt till sin kryssning med killarna. Det betyder att jag och hunden ska ha en singelhelg :)

Vi packade ett picknik-korg och tog oss ut till gräsmattan och solade (eller Puff skuggade). Mysigt var det så jag ska bjuda lite bilder:


Vi hade långlina så att matte slapp oroa sig att Puff springer till grannarna och vill grilla med dom eller att han springer över andra som solade på gräsmattan. Tonårs-Puff har blivit nämligen lite kaxigare - det är inte helt 100% att han orkar lyssna på matte om det händer nåt roligt.....



Det här tycker jag är så jobbigt. När vi är hemma kan Puff ställa sig så himla fint men vänta tills att vi kommer till utställningar. Då glömmer Puff helt och hållet hur man nu skulle stå igen... :)



Hopp och skutt.  Visst ser han ut som en liten fjäril som flyger över ängen??

Skällapa

Hemma hos oss bor en tvätt-äkta skällapa. Puff kan bara sitta med i vardagsrumsgolvet och skälla för (vad matte och husse tycker iaf) skällandes skull. Eller då kryper han under soffan eller sängen och skäller. Eller ligger i sin bädd i köket och skäller.

Så här kan en skällapa se ut på en solig sommardag:  (visst har han blivit stooooooor)


Pride



Igår var vi och tittade på årets Prideparad.  Kan bara säga att om matte vore en kille skulle hon nog vara gay - schlager, glitter och snygga killar - kan man begära något mer :) 


Vi hade med oss Puff som satt fint i sin magväska hela nästan 1,5 timma. Han brydde sig inte ens om att vi var mitt i massor av människor eller att några ekipagen i paraden var något högljudiga och spelade högt musik. Ibland fick vi ta och täcka hans öron, men annars klarade han sig galant. Det är inte så lätt att skrämma Puff :) Han tycker ju att det är rätt skönt att bli buren/åka väska i stan så han kan bara titta på människor som går omkring.



Efter paraden var det dags för sent lunch i Himmelska Hundar. Där har vi inte faktiskt på väldigt länge så det kul att besöka det hundfiket. Där testades Puff:s modighet igen, i Himmelska Hundar fanns det stora hundar. Denna gång krävdes det en Grand Danois för att Puff stannad nära matte och husse och bara kikade på andra hundar - men jätten kom så gick Puff modigt runt fiket med två labbar. Han börjar nog lära sig att stora hundarna är inte så läskiga dom heller.


På det här bilden står Puff och väntar att lilla söta pudelvalpen ska komma in och ta en fika med han.


RSS 2.0