Att sova..

...kan vara rätt skönt, om man gör i rätt tid. Dvs inte tusen timmar på kvällen, så att man vaknar vid 2230. Nu kommer man inte kunna somna om och sova gott på natten, vilket innebär att man är precis lika trött imorgon. Allt detta är Johans fel, eftersom han verkade trött på eftermiddag när han kom hem, så jag tyckte att vi kan ta en lite tupplur. Bara för hans skull så klar :) Men då ville valpen inte vara själv och låta matte och husse sova, så Johan väntade att jag hade somnat och gick sedan upp med hunden. Så jag har blivit blåst här. TYPISKT.

Idag var mitt första riktiga föreläsning. Rätt så spännande, det handlade om hur språket har förändrats under 1900-talet.  Den här delkursen kommer vara en grammatikkurs, vilket jag inte ser framemot. Men det är väl sånt som man måste kunna och behärska. (men vad gör man om man verkligen inte kan korrläsa? )

Imorgon ska jag springa till biblioteket och förhoppningsviss kunna fixa mitt bibliotekskort samt hitta de böckerna jag behöver. Jag ska ta mig till skolan och fixa mina inloggningsuppgifter till MONDO som det heter här i Sthlm. Sedan måste man städa här hemma då vi kommer få ett besök från Småland under helgen.

Nu ska jag umgås lite med Johan innan det är sovdags (igen). GOD NATT:

Skolstart för mig och valpen

Nu har jag börjat på mitt nya skola, rätt så spännande var det. Under en timmes registrering hann man inte lära känna nya klasskamrater så mycket, men dem verkade rätt så vanliga (fast man har såklart alltid några undantag) 

Lille Puff växer och växer. Öronen har blivit superstora och benen långa så han ser ut som ett blandning mellan elefant och giraff. Och en hårboll.

Vi är glada att vi har nästan rumsren lille valp här hemma. Det är otroligt skönt att slippa titta hela tiden på golvet när man går :) Men om vi inte är tillräckligt snabba på morgonen eller glömmer bort hans snabbis-kissrundor eftersom vi är för upptagna på kvällen så är olyckan framme. Men annars går det bra och han säger till för det mesta, dvs han springer runt och gnäller.

Sedan väntar vi med spänning den 14.e februari. På alla hjärtans dag ska Puff för första gången ställa sig i utställningsringen i Sollentuna, dock bara inofficiellt då han är ju bara en pyttevalp. Det ska bli spännande att se om Puff vägrar att visa tänder och bestämmer sig att bita domaren på fingret.... Tack och lov så är det hans uppfödare som ska ställa ut honom, så jag slipper skämmas iaf :) Så lycka till Lena :) Men vi har tränat hur man beter sig på ringen, han kan gå fint brevid mig, blicken fastlimmat på en godisbit i min hand, han kan tålamodigt stå stilla och fint, samt till och med låta folk att kika på hans tänder när han känner för det. Så det ska bli super roligt att se om alla andra tycker att plutten är lika fin som vi tycker. Fast nu börjar jag misstänka att jag har redan berättat allt detta i förra blogginlägg.

På söndag ska vi börja valpkurs hos Fria Hundar, vilket ska bli skönt. Puff har visat sig att vara väldigt envis och bestämt sig att lyssna på matte och husse bara när han känner för det... Så lite kontaktövningar och liknande under undervisningen ska bli så skööööönt.  Kanske i framtiden vi vågar ha Puffen utan koppel då vi kan lita på att han vet vad inkallning innebär.

Och sist men inte minst ska jag passa på att gratulera Johan som är nu färdig med sin utbildning. Nu är han vuxen på riktigt :) PUSSSSSS.


2009

Vi överlevde julen. Johan blev dock sjuk (och han är en sån som aldrig blir sjuk) och lille Puff var så vild hela smålandsveckan. Och han lärde sig att skälla. Jätte roligt, nu älskar han sin röst lika mycket som vi hatar den. Men med lite vattenspruta lär det väl bli bra.

Vi klarade oss genom Nytt År också. Puff brydde sig inte om raketer eller smällare, han bara sov. Duktiga lilla valpis. Annars var vi hemma, det var meningen att vi skulle ha lite mys med gott mat och vin, men jag blev superdubertrött efter vi badade tidigt på kvällen så att jag orkade knappt hålla mig vaken. Samt att potatisgrätengen blev inte ätbart. Det var nog den äckligaste potatisgrejen jag har nånsins sett.

Just det, på nyårs-afton håll jag bo att inte betala hyrfilmer. Men det är en annan historia, jag trodde verkligen att jag hade gjort det....

Vi blev även klar med uppsatsen, och det är helt UndErBarT. Idag ska vi fixa det sista för morgondagens opponering, och det känns inte allt för jobbigt eller svårt. Då är vi klara med C-uppsatskursen och Högskolan Dalarna. För att på måndag ska jag börja om på nytt (eller inte helt och hållet om...) då det är registrerings dag på Stockholms Universitet. Det ska bli spännnande med alla nya studiekamrater, lokaler och lärare.

Johan däremot ska vara klar med skolan om några dagar, och det känns nästan ännu mer spännande. Undrar vad han ska bli nu när hän väl bli stor. Just nu är han i...Östersund tror jag och filmar det sista med praktiken. Duktig lilla kameragubbe.

Bilder ska ni få när jag bloggar från Johans dator där alla bilderna finns. Puff har blivit en riktig papillon :)

RSS 2.0