God Natt

Med några urgulliga bilder av en sovande pappisvalp så säger vi God Natt.


Det här är från de allra första dagarna hemma. Puff blev kär i kaninen i första ögonkastet och den samma kaninen finns fortfarande kvar. Dock är Puff numera större än han.


Ser ni hur lilla stora pappisörat sticker utanför gallret :) Det känns som en evighet sedan vi hade en valphage här i vardagsrummet där den övertrötta valpen fick gå och lugna ner sig.


Puff och kaninen, igen. Och nej, vi har inte lagt till kaninen på honom efter han hade somnat, de brukade alltid sova ihop.


Här sover Puff på mina ben när vi hade en julfilmkväll förra året. Nybadat och gosig. Och såhär sov han, nästan alltid, på ryggen och tassarna mot taket :)


Puff och hans rosa sovrumssäng (Puff har ju en säng i varje rum) Han fick sova i kompostgallerbur så att vi inte trampade på han på natten om vi gick upp (han var pytteliten) och det där lilla bordet som är vält täcker över ett eluttag. Inte att Puff nånsin har brytt sig om eluttagen.... Och första dagarna vågade Puff inte komma ner från den här bia-bädden, den är ju hela 10cm hög...Den gråa filtbiten kommer faktiskt från uppfödaren med lukter av syskonen och mamman (dvs valpkiss, fy usch). Puff fick ha den några dagar men sedan fick den åka till tvättmaskinen. Men från natt 2 har han alltid sovit hela natten igenom, inte ofta han vaknade före kl 7. Första natten vaknade han några få gånger, men somnade om när husse la ner sin hand.

Hönsmamma

Jag måste vara en av de nojjigaste matten i hela landet. Jag är helt övertygat att folk med större hundar än storlek mini har det mycket lättare då hundarna är mer tuffare.

Jag är inte orolig att ha Puff lös för att jag inte skulle lita på honom - de är de andra hundarna som jag inte litar på. Jag är rädd att en vacker dag så kommer vi möta en större hund (och ca 90% av alla hundar är större än Puff knappt 3kg) som också går lös och vill äta upp lille Puff. Om jag då skulle ha Puff komplat skulle jag hinna lyfta upp han på en lite bråkdel av sekund men.... Utgången skulle alltid vara dålig...frågan är bara hur illa det skulle gå. Men detta är dock något man inte kan gå runt och fundera på alla sina dagar, man får bara välja lite lagom trygga ställen att släppa lös lillen. Men man ska inte uppmana ödet, vi vet t.ex att grannhunden verkligen hatar småttingar och jag vill inte ta risken att denna hundens ägare inte kan hålla ordning på sin hund när de möter springande och lekande Puff. Så nej, nu blir det koppel här hemma.

Jag är tok orolig att någon ska ta Puff. Att jag nånsin skulle lämna han utanför en affär finns liksom inte i min värld och tanken på att lämna han själv i bilen känns inte så trygg heller.

Sedan är jag orolig över att någon ska trampa på Puff, att han äter något som inte smällter i magen eller fastnar i tarmarna, att vi mosar honom när han sover i sängen med oss...jo ni fattar...

Men när man är en liten hund så alla små grejerna kan vara så stora.

Hur nojjiga är ni?


Helg!

Här hemma börjar helgen redan på torsdagkväll - SKÖNT. Dock är det bara Puff och jag då husse har åkt iväg och kommer inte hem först på söndag, men vi klarar oss nog. Nu ska vi bara komma på något roligt att göra...

Söt Puff vs Tuff Puff?

Jag kom på att jag har inte lagt ut bilder på Puff:s fina fleecetröjor från PoshPooches. Vi hade svårt att bestämma om Puff skulle köra den tuffa looken eller den gulliga, så vi köpte båda. Och egentligen, man kan väl inte ha får många fleece till den lille hunden, otroligt praktiskta plagg.

 Den här fleecen heter Pirate och kommer från Puppy Angel.

På luvan sitter en söt "boll" som dock brukar hoppa upp och sitta mellan Puff:s öron. Det ser väldigt lustigt ut, så vi får se om vi klipper ut bollen om det dunkar mot Puffs lilla huvud när han springer. Vi har dock inte hunnit prova den här fleecen in action, dvs utomhus































Det här söta fleecen kommer från Puppia och heter Amore.
Det är en uppdaterad version av den populära Loveholic-fleecen.

Puff är ursnygg i lila som är också mattes nya favvofärg.
Kanske en aning tjejigt, men ack så gulligt :)


Garagestädning

Oj vad tiden går. Jag har varvat med extrajobbet och projektarbete i skolan så jag har inte haft några fritidsproblem på ett tag. Husse har inte heller varit hemma så mycket utan trivdes också väldigt bra på jobbet förra veckan - och han har verkligen ingen som helst schema... Men som sagt har Puff haft turen att få vara hos kompisen Molle och leka och busa.

Eftersom det har verkligen inte hänt nånting här på alldeles för länge kan jag bjuda på lite bilder från förra helgen då vi städade garage. Husse har ju gått och köpt en bil så vi var äntligen tvungen att rensa allt våra flyttgrejer som vi bara hade dumpat till garaget och sortera dom (slänga/spara). Måste jag inte ens nämna att vi har bott här redan ett år, otroligt att man kan bara låta grejerna ligga en liten evighet och ännu konstigare var att man hade flyttat med sådana grejer och inte slängt dom på en gång. Men Puff fick i alla fall vara med och städa vilket han inte tyckte var så roligt då det var kallt och blött ute - inte någon väder till en liten söt papillon att vistas utomhus alltså, enligt honom själv.



Så här kan ni se Puff som undersöker han nya fina vagn. Han ville förmodligen hoppa in där och sova, som sagt, han var inte så förtjust att vara med och städa). Och på har han han mitt senaste Tradera-fynd, en allväder-overall med ursöta apor. Han var relativt nybadat så jag tyckte inte att han behöver smutsa ner sig direkt i det blöta gräset. Att vara en matte som hatar smutsiga hundar är det inte alltid så enkelt att ha en vit hund :)


Tandvård

Hur sköter ni era hundars tänder?

Jag måste erkänna att vi är inte familjen hundtandläkare, det händer att vi borstar Puff:s tänder och skrapar bort smuts men långt ifrån så ordenligt som man förmodligen borde.

Något som jag har tänkt att skaffa sedan länge är "Plaque Off" som ska:

  • bättra andedräkt
  • avlägsna tandsten
  • ge frisk tandkött
  • motverka plack

Finns det någon där ute som har erfarenhet av detta? Har hört massa positiva erfarenheter och tycker att det är absolut värd att prova. Såg att dom ska ha ett monter på Stora Stockholm, så kanske jag shoppar lite hos dom (också).


Livstecken

Vad länge sedan det var. Fattar inte vad tiden försvinner. På den här veckan har både matte och husse jobbat alldeles för långa dagar så Puff har fått vara hos sin kära vän Molle. Det känns att man inte hinner med nånting. SUCK. Nu ska jag också ha inlämning på ett skolprojekt början av nästa vecka och det projektet är inte riktigt klar än. Då måste jag också har lämnat in restuppgift från mina frånvaron under förra kursen samt att jag ska jobba... Tidsplanering, det är inte min bästa egenskap.

Så här har det inte hänt så mycket, vi har sovit, lämnat Puff, varit på jobbet, hämtat Puff, kommit hem, sovit....Så himla tråkigt. Fast samtidigt är det skönt att jobba lite, lite omväxling samt att det faktiskt är rätt roligt på jobbet. Och inte tala om att jag har massa olika saker till min att-göra-och-köpa-lista så lite extra pengar skadar aldrig.

Just nu närmast i framtiden planerar vi ett veterinärbesök för att kolla Puff:s knäna och ögon. Det är ju meningen att Puff ska gå i avel i framtiden och då är det ju viktigt att man har perfekta knän och ögon. Men det ska väl inte vara nån problem, men lite spännande kommer det att bli iaf. Vi ska försöka hinna med det innan jul i alla fall, men vi får se.

Eftersom om en vecka har vi en bil (eller husse har en bil och han blir vår personlig chaufför) har vi bestämt att testa nytt vet.klinik: Bålsta Smådjursklinik heter det. Vi har ju gått tidigare i Västerorts Djursjukhus men jag har inte riktigt varit helt nöjd med dem. Jag kan inte sätta fingret på det jag är missnöjd med, utan det är mer en känsla som jag har. Att hitta en bra veterinär är guldvärd och absolut inte enkelt :)


BB =baby-besök

Igår fick Molle åka hem till sin nya lillebror. Dom kom förbi och hämta Molle och hade såklart med sig lilla bebisen. Jag försökte att vi kan ge tillbaka Molle om vi kan behålla bebisen men det gick inte så bra så dom fick ta med sig båda :) Hundarna tyckte det var väldigt spännande med en bebis. Dom har ju inte nånsins sett en bebis samt bebisdoften är också något helt nytt.

Efter Molle hade åkt blev Puff lite paff - han tyckte det var tråkigt att vara själv. Tills tröttheten kom. Så igår dagen sov han nästan igenom helt och hållet. Lille gubben.

Så nu ska Puff rastas så att jag kan tvinga min halvsjuka kille att följa med mig till och shoppa lite. Man måste ju b.la införskaffa ett present till de nyblivna föraldrar och den söta lille prinsen.


inoff Sollentuna 091107

Igår var vi på Sollentuna på inoff utställning som arrangerades av Hjorthundklubben. Vi hade med oss även Puff:s kompis Molle som sällskap eftersom vi skulle vara hundvakt åt honom. Så nu har vi testat att det finns plats för två hundar i hundvagnen.... ifall man nu skulle råka få valpfeber i framtiden. Jag skulle ha tagit bilder av dom i vagnen men vi hade så bråttom när vi skulle åka att jag glömde både kameran och mobilen hem.

Jag skulle vilja träffa den människan som har sagt att "domaren bedömmer ca 20-25 hundar/timme". Det är  nämligen en låååång bit ifrån sanningen, iaf när det gäller inofficiella. Puff bedömdes som hund 76 och bedömningen började kl 9. När vi kom till platsen kl 11.30 var det nummer 34 typ. Jag vet inte med det faktum att vi är oftast efter chihuahuor och dom kanske går saktare i ringen med sina korta ben? Så till slut kom vi till ringen strax efter klockan 14.00. Så domaren bedömde genomsnitt ca 15 hundar/timme (dock blev hon snabbare under dagen, men förmiddagen gick oooootroligt sakna, som sagt ca 35 hundar på 2,5 timme....)

Men det var roligt då många papilloner var anmälda, hela 16 stycken sammanlagt. Det var alltså inte bara vi som skulle passa på och träna inför Stora Stockholm. Och i ringen gick det bra. Jag har ju haft problem att Puff vill bara nosa i ringen och inte koncentrera sig på mig och vad vi egentligen ska göra, men igår gick det bra. Några gånger doppade nosen till golvet med en liten ostvifftande framfor nosen fick honom att komma ihåg hur han skulle göra. Så det känns bra att ställa ut han i Älvsjö i december - dock får vi träna lite mer att stå (något vi har inte tränat på riktigt sedan början av sommaren....) 

Han blev 2:a i klassen (av 2 :) ) med HP.

"13 månader hane. Maskulint huvud och uttryck.
 Bra hals, rygg och kors. Passande benstomme.
Bra päls och färg. Behöver tid för att blomma ut"


Det var kul att äntligen får bedömningen att han ser maskulint ut - han är ju sockersöt som ni väl vet. Dock fick vi fortfarande höra utanför ringen kommentarer som "goooood så söt han är i ansiktet". Men vi vet ju att han är, vår sötnos.  Vi hade också börjat tro att han kanske äntligen har växt ikapp andra i hans ålder. Vi har ju inte sett andra papilloner i hans ålder så vi har inget att jämföra med. Men den andra som gick i hans klass var 3 månader yngre än han och oj så vuxen. Men det är bara bra för oss att Puff växer lite i sin egen takt eftersom vi får ha en "valp" lite längre tid :)


Tävling hos söta Tindra

Vi vill vara med och tävla om en t-shirt från Pawprint hos dvärgpudel flickan Tindra. (vilket konstig mening det blev).

Vi skulle vilja vinna detta:  

Klicka för att visa större bild... ...i storlek M så klart.


Detta vora ett bra tilläg till Puff garderop som annars är fullt med puttinuttiga, urgulliga, (lite) tjejiga grejer.

Mon Amour

På torsdagsmorgon hände nåt roligt. Puff:s kompis Molle hade sovit över hos oss och när vår morgontrötta Puff vaknade på morgonen och såg att Molle faktiskt var kvar och sov inte alls så långt borta så blev han överlycklig. Jag har nog aldrig sett att Puff vaknar upp så snabbt :) Han ställde sig på sängkanten och vifftade svansen som en tokig, men Molle ville inte vakna. Då blev Puff sur och började hoppas runt på sängen och skälla på Mollis.

Och inte nog med det att dom fick vakna tillsammans, dem fick även spendera hela dagen tillsammans, dock hos Molle. Jag och Johan hade en heldags skola/jobb och på kvällen var vi biografen Victoria på söder.  Och det var ju ingen film som helst, utan dokumentaren Galeasen, Mon Amour.  Med detta film arbetade Johan under sin praktik som klippassistant och var väldigt stolt över sig själv att han fick vara med på eftertexter. Och vi var stolta av honom också, såklart. Lilla gubbsan. Och filmen var absolut värd att se, så vill ni också se den så visas det på SVT 2 ikväll kl 20.00.  På premiärvisningen igår gjorde jag också veckans kändisspaning: Mikael Persbrandt, som alltså är en av de skådespelare som medverkade i teater Galeasen i början av 90-talet.


Dagens Vill Ha

Dagens Vill Ha kommer från Louis Dog som säljs hos Posh Pooches. Priset ligger på ca 500kr. Men visst är det söööööööööööööt. Men som ni ser på inlägget nedan så har jag shoppat något vild på sista tiden, samt att snart kommer en superfin guldjacka att köpa hos S2B som jag också skulle vilja ha...Det är inte så lätt.

Jag kanske ska prata med hussen och bestämma att iår ska julklapparna vara mjuka och till Puff - han är ju trots allt den finaste vi har (att matte sedan kan åka räkmacka med hans julklappar är ju helt annan sak)


Tentaplugg eller?

Det är livsfarligt att tentaplugga! Min typografi & grafisk design tenta spökar och väntar mig på onsdag och jag pluggar som en tok - för det mesta iaf. Ibland tar jag lite paus och webbshoppar, hundgrejer såklart.

På den här veckan väntar vi hem vår fleecebeställning från Posh Pooches. Det är en Puppia Amore-fleece i lila och Pirate-fleece från Puppia Angel som ska trilla ner genom postinkast vilken dag som helst nu. Hoppas storlekarna passar Puff, jag hade ju lite svårt att bestämma mig om jag skulle ta M eller L.

Men det räcker ju inte med två fleecetröjor! Så från Tradera har jag vunnit en olivgrön varm mjukisoverall med gulliga apor på (helt ny). Den ska också vara här hemma under den här veckan.

Och julbeställning har vi också gjort. Så klart. En tomteoverall från Puppia ska Puff få från Posh Pooches det med. Dock var dom slut på lager så det tar en stund när man måste beställa dom långt ifrån.  Men det är iaf nästan två månader kvar till jul så den hinner nog komma innan vi åker till Finland.

Och igår kväll kom jag på att Puff skulle passa perfekt i lila. Jag är själv inne i en lila period så det var nog en naturlig övergång att även hunden ska klä i lila. Amore-fleecen ska ju komma i lila. Så till min julbeställning la jag till en Puppias soft harness-sele i lila. Puff har ju en Puppia-sele i sky blue men det passar ju inte med allt samt att vi börjar tröttna på den färgen lite :) Men nu är det ju så att Puff brukar ha sele när vi är på flexipromenad och Puff:s flexi är blå också. Jag har dock redan googlat och det finns en svart/lila-flexi också som nu har hamnat på vår shoppinglista.


När jag väl har kommit igång så är det svårt att stanna. Igår var vi på skogspromenad i det smutsiga, blöta höstskog. Hur mysigt som helst - tills vi kom hem. Lilla vita hunden var allt annat än vit och mysig. Jag är en av dom människor som egentligen inte borde skaffa hund då jag hatar hundlukt och smutsiga hundar :) Så nu har jag återupptagit mitt jakt efter en regnoverall. Vill inte ens veta hur det ska bli annars när all snöslask osv ska komma. Jag är ju kär i Hurttas overaller (den lilla finska som jag är) men sport-serien är alldeles för bösig för lille Puff. Här om dagen var jag dock i Djurmagazinet i Bålsta och pillade på Pro-seriens overaller och dom såg betydlig mycket mer slimmade ut. Storleken 252 var som natt och dag tyckte jag. Samt att jag kan tycka att Pro-serien är något snyggare också. Dock kostar den nästan dubbelt jämfört med sport-serien. Men vad ska man göra? Så om vår spinkiga lille Puff passar i en pro allväderoverall så en sån ska han få. Så håll tummarna, jag hoppas verkligen att vi kan avsluta vår overall-jakt. Någon där ute som har erfarenhet at Pro-serien?

930277 Hurtta pro Brun overall



RSS 2.0