Helgen som gått

I helgen har vi haft husses föräldrar på besök så det har blivit mycket god mat och utflykt till Haga Parken. Vi tvåbenta besökte även fjärilshuset, men då fick Puff vila i bilen.
.
Jag lovade till mig själv att bara kolla upp valpar en gång i veckan. Jo tjena, går sådär.
.

Ett steg framåt

I veckan har vi besökt en ortoped i Väsby Djurkliniken. Puff blev friskförklarat och hade inte problem varken i ryggen eller i knäna. Jag dubbelkollade också med veterinären genom att fråga typ 100 gånger om han nu var heeeeeelt säker :) Han måste ha tyckt jag var lite hysterisk. Men skönt att det inte var något
.
Nu återstod det bara hur vi ska börja hoppa då. Den här bloggen verkar gå runt om vår hopp-problem, så jag beklagar. I tisdags var det kursdags igen. Spöregn, lera och matte som hade illfart åkt hem från jobbet. Jag hann tom stanna och köpa en ny jacka som skulle funka i det underbara höstvädret, äta lite snabbt och åka hem från jobbet - allt på en timme. (nu kan jag säga att det tar nästan 30 min för mig att åka hem från jobbet så snabb var jag). Dock gick det liiite för fort, så på väg till klubben var jag tvungen att stanna bilen och dubbelkolla att jag verkligen hade tagit med hunden. Jag skämtar inte - jag stannar bilen och går ut för att kika att han sitter i sin bur där bak. Jag håller nog bli lite senil...
.
Väl i kursen hade vi tur som var bestämt att ha lite teori just den dagen. Så nu har jag bestämt att jag kan bli svensk om jag nån gång få tillfälla att få tävla i landslaget :) Vi har pratat en del om att hur man ska hantera misslyckaden. För att handen på hjärtan, det är inte alltid så enkelt att vara hurtig och glad och pedagogisk med sig själv och se misslyckande som något positivt "man lär ju alltid något nytt!" Att det är OK att bli arg eller ledsen, men att inte hamna i den onda cirkeln.

Hur gick det med hoppandet? Kalasbra! Trots leran tvekade Puff inte på en enda hinder. Kanske det var till och med Puff som behövde höra från veterinärens mun att han faktiskt på riktigt inte är skadat, eller kanske hjälpte massagen. Eller han kanske bara hade bra dag. Vem vet. Som man säger, en gång är ingen gång, så vi får väl se om detta håller.
.
Jag och husse har pratat lite och kommit överrens att Puff ska få börja simträna över vintern. För att hålla upp konditionen när det är minus 1000 grader kallt och frysråttan Puff knappt kan kissa ute och framförallt att bygga upp lite på ryggen och minska skaderisken med tanken på agility men också att vi ska ha något roligt hundgöra även på vintern. (jag har dock inte sagt till husse än, men Puff måste ju ha egen, rosa flytväst från Hurtta, fast man skulle ju kunna låna från hundsimmet också...)

Att vara besatt

Ibland är det bara lite för mycket. Idag hag har jag längtat tillbaka till den tiden, då ens största problem var att man inte hade kläder till helgens fester. Att det spelade ingen roll om man sov bort lediga dagar och festade på natten.
Jag har blivit bland annat helt ohälsosamt besatt av att skaffa valp. Jag kolla igenom de mest intressanta uppfödares hemsidor typ en gång om dagen, uppdateras rasklubben hemsida typ hela tiden. Att jag näsintill desperat vill ha en valp har inte minskat mina krav, nehä, det har typ bara blivit värre. Jag måste nog göra regler till mig själv och att jag får kolla valpsaker bara en gång i veckan. Men nu har vi ju inte ens letat efter en valp ett helt år heller.
Jobbet imorgon, och det får bli en jätte tidigt morgon. Mitt på dagen ska jag nämligen möta upp husse och Puff och göra en veterinärsbesök. Tack så mycket för flextiden. Inte att jag egentligen har tid att åka till veterinären, då det är ungefär 1000 saker som väntar på jobbet. Det får bli en tidig morgon och tidig kväll imorgon tror jag.
Saken hör till att man ser knapp husse då vi jobbar om varandra för det mesta och att jag vill gärna flytta. Sisådär 2 år har vi sökt ny lägenhet, men jag tror att vi inte kommer flytta innan vi köper något. Och det är inte aktuellt idag. Jag gillar lägenheten och hundmöjlighterna runt om, men annars suger läget. Hade jag inte bil, skulle jag bli vansinnig. Under veckan har jag även blivit ett år äldre, vilket kommer med en viss ångest. Ni kommer väl ihåg när man var i högstadiet och skrev vad man skulle göra om 10 år. Jo, då pratades om en villa, volvo, 2½ barn och superjobb - och det är inte riktigt.
Den här helgen har jag inte gjort nånting. Ibland när det är mycket, stänger jag bara av och vill inte göra nåt. Och det är som det har varit den här helgen, Jag har knappt flyttat mig från soffan. Ibland behövs det!

Besök hos Mälarens Hundsim och Hälsa

I torsdags var vi som sagt på besök hos "massagetanten" i Mälarens Hundsim och Hälsa. Och lite som vi misstänkte, så under massage reagerade Puff på två punkter i ryggen (inte att han skrek och hade jätte ont, men man kunde se en reaktion). Överansträngt, förmodligen löd domen. Efter en stund vanlig massage, fick Puff lite intraljudsbehandling och avslutade det hela på vibrationsplattan. Vibrationsplattan var rätt så cool. Undrar ni vad det är, så kan ni läsa mer om det här.
Planen är väl att träna upp ryggmusklar, men innan det har nojjiga jag bokat tid för hunden hos veterinären, så han får på måndag träffa en ortoped för att dubbelkolla att det inte är något värre på G i ryggen och för att då mer exakt veta att man inte tränar fel på något sätt.
Nu kan inte Puff har hur ont som helst, så som han far runt här hemma. Upp på soffan, ner från soffan, upp på sängen, ner från sängen.... typ sådana där valpfnatt. Vi får se vad veterinären säger på måndag (jag har redan förvarnat de att det kan vara så att jag är lite hysterisk bara...) Och tills dessa får Puff gosa i sin Back-on-Track täcke för att inte iaf bli kall om ryggen.

Hoppas att vi är snart tillbaka på banan utan några beskymmer.
Jag blir vansinnig snart, blogg.se vägrar göra några tomrader mellan olika stycken, hur jag än försöker.

Massage

Imorgon ska vi testa på något nytt. Puff ska få åka på massage, för att vi kan utesluta att det inte är ryggen som spökar, när han blir seg på agilitybanan. Ska bli spännande, det blir första gången för både han och mig på hundmassage.


Sagt i helgen

Igårkväll, när det var dags för Puff snabba kvällens sista kissrunda, hade jag och husse en liten dialog, som endast kan ske i småhundshushåll.
Husse: Jag ska ta ut Puff
Jag: Gör det, om du hittar honom.
Om du hittar honom. I vår lägenhet på 73 kvm är det hur enkelt som helst att tappa bort en liten hund. En liten hund, som kan ligga under täcken i vår säng, i gästrumssängen, under dessa sängar, under soffan eller lite vart som helst. Och nej, sover han så kommer han inte alltid fram när man ropar på honom. Det har tom hänt att jag har anklagat husse att han har glömt ta med sig hunden in i lägenheten och glömt honom till trappuppgången, när vi inte har hittat honom. Och att vi har gått till trappan och dubbelkollat att hunden verkligen inte är där. Hittar man inte hunden, måste man också dubbelkolla våra två gå-in-garderop och toaletten - det händer att Puff smyger in bakom oss utan att vi märker, och då stänger vi in honom där. Oftast brukar han dock krafsa på dörren rätt så snart.
Nu är det hur som sovdag för mig. Puff sover redan och husse är på jobbet. Ceasar Milan skulle ha ett och annat säga om hur Puff får sova. Jag har en gång sett en avsnitt som gick ut på att hunden får aldrig befinna sig högre upp än matte/husse, eftersom den kommer då uppleva helt konkret att den står över sin "pack leader". Puff sover i sängen med oss, under mitt täcke oftast. Han brukar använda mitt ben som kudde, och då måste man ligga hur stilla som helst att inte väcka honom. Ibland sover han på oss., dock inte så ofta. Men utan att blinka så klättrar han på oss precis hur som helst han själv behagar. (Jobbiga är att hans tassar är precis så smala, att det passar perfekt mellan revbenen - och ja, det gör lite ont när de pinniga tassarna trycks mellan revbenen, tur att Puff inte är så tung.
Men nu, god natt!

Torsdagsmys

Tisdagens agilityträning gick super. Jag och Puff har tidigare haft diskussioner om man verkligen måste om man inte har lust, dvs hoppa över vanliga hopphinder. Men i tisdags gick det super bra. Det roliga är att när Puff väl få hopp i tassarna, så tycker han att det är superkul.  Det tokiga är just att det finns on on/off-knapp på honom, men nu hoppas vi att den håller sig på ”on”.  Idag skulle jag egentligen åka på träningstävling (hoppklass) på klubben efter jobbet, men tyvärr är det inställd. Det får bli lite ensamträning på klubben om det nu inte börjar spöregna under kvällstimmarna.

 

Som ni ser är det mycket agility just nu, bäst att passa på när väder är perfekt (inte för varmt, inte för kallt) för träning. Snart är snön här och det skapar ju vissa problem när det gäller att träna agility.  Men det är litet tag kvar innan man ska börja oroa sig för det. Iår ska Puff utrustas med en röd Hurtta fleece-overall (en sådan som är lite vattenavståtande). Vi kommer nog att överleva.

 

Ikväll hoppas jag för torsdagsmys. Husse jobbar numera så underligt (natt från söndag till onsdag) att sistone har vi haft torsdagsmys hemma då det är första kvällen på länge vi är hemma hela kvällen tillsammans (ostbågar mums).  Känns lite sisådär att vakna på fredag och inse att man ska jobba en dag till innan riktiga helgen, när man på nåt sett har redan ”startat” helgen.  Men den här veckans sista dag blir nog rolig, dags för facebook-planering och efter det blir det After Work med gamla jobbet.


Söndag

Jag har inte varit mitt bästa jag under helgen. Det mesta är blääh just nu. Valpsökandet känns hopplöst, jag skulle behöva minst en extra dag i veckan, och jag avskyr att husse jobbar natt. Nacken och huvudet värker och hostan smyger på. Och imorgon är det måndag igen. Jag känner att jag skulle vilja bara sova en hel dag (utan att känna mig stressat att jag kastar bort en hel dag) och vakna på mycket bättre humör jag har varit sistone. Tyvärr så är det inte alternativ just nu.

På agilityn tränar vi just nu slalom. Puff är duktig på slalom, om jag pekar. Men för att han en vacker dag ska kunna slalom medans jag står flera meter borta, tränar vi nu att ta bort handtecken. Det går bra ibland, och ibland inte.

Jag har iaf varit lite duktig. Torkade kycklinghjärta till Puff (det blev en aning för torra, men fungerar bara ändå). De luktade inte så illa som jag hade trott, mest som rå kyckling typ. Men måste erkänna att efter några timmar i det mumsiga lukten, började jag känna mig lite lätt illamående :) Jag blir nog inte sugen på kyckling på ett tag. Men billigt hundgodis vart det, 20 kr för 500 kg.

Nästa vecka blir nog en vanlig höstvecka. Agility på tisdag, kanske biodejt med husse, AW med gamla jobbet på fredag, och en mysig höstmarknad på söndag.

 




RSS 2.0