Puff på Tradera

Eller jo, det är ju inte Puff själv som ska säljas på Tradera men igår la vi ut några hundkläder som inte passar Puff och är därmed aldrig använda.


En brun, något vattenavstötande vintertäcke för lille hunden (ca.23cm)



En svart/grön Hurtta regnoverall i storlek 252.

Ni är också så välkomna att bjuda :)


Höstdag i Bro

Idag har matte haft en sjukdag. Jag kände på morgonen att det är värt att ta en restuppgift på skolan (angående typografin i DN) och få sova bort hela dagen än att släppa sig till föreläsningen.

När jag och Puff väl vaknade upp klockan 13.10 gick vi ut på gården med kameran. Och om ett tag så kom även grann-Molle med sin matte och husse med oss (igen bebis där än...)

Det är inte allt för enkelt att fota dom småliven, dom har så mycket spring i benen, men lite bilder blev det ändå.




Dödskalle från Tradera

Jag har lyckats bjuda för högt på Tradera - något som jag inte trodde var möjligt. Men så var det, säljaren tyckte att mitt bjud var för hög så jag fick lite rabatt :) Gulligt vad. Jag bjöd såklart på en fin svart stickat hundtröja men en dödskalle på ryggen. Så himla snygg var den. Jag fick inte bara lite "rabatt" på tröjan men även den gulliga säljaren gjorde små ändringar på tröjan (som hon alltså hade stickat själv) så att den passar Puff helt perfekt. Hon hade också sytt på två knappar där det står "for a gentleman"

Visst finns det gulliga och snälla människor? (och nej, jag tyckte inte att jag bjöd för mycket, tröjan är riktigt fin)



Puff den magiska draken?

Puff har ju blivit döpt efter en underbar barnlåt "Puff the Magic Dragon"

Puff, the magic dragon lived by the sea
And frolicked in the autumn mist in a land called honah lee,
Little jackie paper loved that rascal puff,
And brought him strings and sealing wax and other fancy stuff. oh

Puff, the magic dragon lived by the sea
And frolicked in the autumn mist in a land called honah lee,
Puff, the magic dragon lived by the sea
And frolicked in the autumn mist in a land called honah lee.

Together they would travel on a boat with billowed sail
Jackie kept a lookout perched on puffs gigantic tail,
Noble kings and princes would bow wheneer they came,
Pirate ships would lower their flag when puff roared out his name. oh!

Puff, the magic dragon lived by the sea
And frolicked in the autumn mist in a land called honah lee,
Puff, the magic dragon lived by the sea
And frolicked in the autumn mist in a land called honah lee.

A dragon lives forever but not so little boys
Painted wings and giant rings make way for other toys.
One grey night it happened, jackie paper came no more
And puff that mighty dragon, he ceased his fearless roar.

His head was bent in sorrow, green scales fell like rain,
Puff no longer went to play along the cherry lane.
Without his life-long friend, puff could not be brave,
So puff that mighty dragon sadly slipped into his cave. oh!


En annorlunda kursavslutning

Igår skulle Puff har haft sin kursavslutning. Men det blev inte riktigt som planerat.

Först visade det sig att pendeltåget var inställt från hela Bålsta-Stockholm C-linjen. Att åka ersättningsbuss hela vägen från Bro till Sundbyberg kändes inte så bra, vi hade ändå missat halva kurstimmen. Så vi frågade om våra grannar kunde skjutsa oss...

Vi kom hela vägen till Tensta där vi lyckades krocka med bilen framför oss. Bilen fick större skador än människor, dock känner Johan lite ont i ryggen. Tur nog hade vi tagit med Puff:s bur så vi hade inga flygande hundar i bilen. Det var dock nära att jag inte plockade fram buren, vi skulle ju få "en snabb skjuts bara..." Lite extra spänning fick vi också då i bilen fanns en höggravid tjej men efter en besök på sjukhuset visade sig att magbon mådde kalas trots krocken.

Så ja, istället för kursen blev det fika från Shell Tensta, taxi till pendeltåget i Spånga och tåget hem (tur nog hade tåget redan börjat åka igen).

Så snacka om att vi tar allvar det här med att miljöträna Puff...Nu kan han bocka av "bilkrock" och "åka taxi" från hans to-do-lista.

Annars har Puff varit väldigt bortskämt i helgen då Johans päron var här på besök. Dock är han inte lika nöjd när han måste följa med "farmor och farfar" till en tidig morgonpromenad för att husse och matte ska kunna sova en liten stund till :)

Höstdag här hemma

Äntligen lördag och man kan vara hemma och slappa. Vi (jag och grannen) passade på att fota våra små grabbar som numera har likadana mjukisöveraller. Så här såg det ut på föremiddagen:



Lilla sötisarna. På den andra bilden kan ni också se en del av Molles matte, fortfarande med en bebis i magen, men inte så länge till....spännande vad?

Jag har förresten lyckats bestämma mig vilka storlekar jag ska beställa av de fleecetröjorna jag skrev om tidigare. Det får bli en M från Puppia men L från Puppy Angel. Hoppas dom kommer snart, tycker att dom är så himla snygga att jag hoppas att de passar Puff. Så håll tummarna och tassarna.



Tävling 2

Hos Posh Pooches kan man däremot  tävla om en Pinkaholic jeanshalsband.




En rosa skulle passa Puff...så vi håller tummarna och tassarna :)

Tävling 1

Vi vill såklart vara med och bloggtävla igen. Kanske turen är på vår sida den här gången.

Hos Gizmo och Leeloo kan man tävla om en Gustav & Evita-sele.



Puff skulle vilja vinna en rosa :)

Lördag

Idag har vi varit på stan, hela lilla familjen. Johan fick bara Puff i magväskan så han kände sig nog som en riktigt pappa ;) Fast jag tror att han tycker att det är lite pinsamt att springa runt en liten fluffvovve hängandes på magen, det är nämligen inte bara en eller två människor som tittar. Och det är visst inte så manligt att bära runt en liten vovve.

Men vi var väldigt effektiva med shoppandet och efter några timmar satt vi oss på S2B för fika. Och tro eller ej, jag kom därifrån utan att Puff fick något nytt plagg. Det händer inte så ofta nämligen...

Dock sitter jag och funderar kring storlekar hos Puppy Angel och Puppia. Ska skicka en beställning på två fleecetröjor från respektive märken men har lite svårt att välja storlek. M borde bli nästan precis lagom, men tänkt om det blir för kort på ryggen - L däremot kommer att bli för stor vid bröstet och halsen. Kul med en mitt-i-mellan storlekarna hund.... Vad har ni för storlekar till era hundar?

Hans överall från Puppy Angel visade sig vara för liten under en prommix. Stackars kan inte röra sina bakben ordentligt och inte minst att lyfta ben för att kissa. Så nu har den hamnat i min "saker till den framtida valpen"-låda.

Ooh, sedan måste jag komma ihåg att anmäla Puff till Stora Stockholm. Och betala hans försäkring. Så det är dyrt med en liten hund - tur att han är billig med maten då all extra som matte bara "måste ha" blir desto mer pengar :)

Nu ska det blir lördagsmys - dvs försöka väcka hunden och ta ut han och sedan sova själv. Lillen har förresten sovit i princip hela eftermiddagen/kvällen, under ett täcke samt att han fortfarande har på den hoodien han hade när vi var på stan. Så nej, han gillar inte kyla och han älskar att sova. Precis som matte.

en fis-historia :)

Igår hände nåt roligt:

Puff pruttade :) Precis när jag vände mig mot han och sa "men Puuuuuff..." ser jag att han har vänd sig och nosar sig på rumpan och ser jätte förvirrad ut :) Han fattade liksom inte vart det ljudet kom ifrån :)

Lille-hjärtat

RSS 2.0