Det vackraste jag vet

Puff är nog det sötaste jag har sett. Inte bara den sötaste hund, utan helt enkelt, det sötaste av allt helt enkelt. Det värsta är att vi kommer formodligen inte ens få barn som kommer ens närheten av den sötheten som Puff. Så söt är han.

Folk kommer ofta till och kommenterar att han är så söt. Ibland kan jag också bara stanna till och märka hur ursöt han egentligen är. Lilla docksöta Puff!









Jag förstår att ni kan inte heller göra något annat än hålla med!

Ovillkorslös kärlek

Det sägs att hundar älskar sin ägere helt ovillkorslöst och ger ut kärlek även när ägaren minst skulle tjäna det. Nu tycker jag att det finns inget ovillkorslös kärlek, varken hos människor eller hos fyrbenta. Jag menar, se bara Puff. Får han inget positivt utbyte för sin kärlek och att vara till lags så skiter han i det.

Eller om man nu ska prata om hundens vilja att vara till lags
och uppfylla sin ägarens vilja och detta skulle på något sätt vara självbelönande för hunden. Ehh... Inte hos oss i alla fall kan jag säga. Fast nu pratar vi dock om en hund som är officiellt något bortskämd. Under förra agility träningen la han bara av. Han ville inte hoppa. Leka med andra, gå på balans och springa på tunnel var ingen fara, han var glad och pigg, men över pinnar skulle han inte hoppa. Då kom vi tills tals om vi ställer krav på Puff hemma. Pinsamt värre. Nu är det inte så att Puff får vara helt sjövild hemma heller, men jag erkänner att han kommer undan det mesta. Vi har inte heller nånsins hårdtränat, varken lydnad eller tricks. Hur som helst, diagnosen blev att Puff inte är van att vi ställer krav på han och när det väl händer och det handlar nånting som han inte känner för att göra så lägger han bara av helt och håller. Så nu är det lite tuffare här hemma och vi är extrem noga med att komma med utbyte vid Puffs önskad beteende.

Nu ska jag förklara mig. Puff är inte helt omöjlig att jobba med, icke då. Vissa dagar är han helt underbar att jobba med. Dem dagarna som han vill. Vill han inte så ja, då är det mindre roligt. Och han kan totalvägra att göra saker och ting, med alla gram som finns i hans lilla knappt 3kgs kropp. Då hjälper inte varken godis eller favvoleksak. Så här ska vi nu jobba. Hur vi samarbetar även då när lille råttan inte själv känner för det? Eller snarare, får honom att vilja samarbeta även de gånger han tycker att det är något onödigt och tråkigt, men att han kan känna att han får något bra utav det. Vi jobbar, och jag har ingen tålamod. Tack gude gud för att vi har Husse. (på tal om ovillkorslös kärlek, honom behöver både jag och hunden som våran personlig tränare som ställer upp när tålamodet hos mig har tagit slut).


Så ovillkorslöst? Knappast!


Mina söta små killar :)

Hur är det hos er? Hur samarbetsvilliga vovvar ni har och hur ovillkorslösa de är?

Nu är det dags!

Behövs det säga nåt mer?


Kungligt besök

Igår valde vi att besöka kungen i Drottningholm. Puff vars förfäder var hovhundar i det franska hovet trivdes som fisk i vatten i slottsträdgården. Och den lilla historienörden jag själv är trivdes jag minst lika bra.



Visste ni att Drottningholms lustslott byggdes 1580 av Johan III som ville bygga slottet åt sin drottning Katarina Jagellonica. Därifrån kommer även namnet, Drottningholm.  Men den 1500-tals slott brann ner i 1661 under Hedwig Elleonors ägarskap och byggdes om, dock sparades murarna och källarvalven från det gamla slottet. Drottningholm har under åren varit just vad det heter, slott för de kungliga damer. 1777 kom köptes slottet av Staten och Gustav III flyttade in. Sedan 1981 har slottet varit nyvarande kungafamiljens bostad.


Meningen var att vi skulle besöka Hundarnas Ö men innan det tog vi en sväng runt parken. Lille söta odjuret Puff hittade en annan odjur vid Kina Slottet som han fick posera med. Som ni ser tyckte den gula dragen också att det var varmt och flämtade med tungan, precis som Puff.



Kina slottet var en födelsedagsgåva till drottningen Lovisa Ulrica 1753. Den orginala trädbyggnaden ersättes dock ca 30 år senare med de nyvarande byggnader. Kina Slottet är en blandning mellan fransk rokoko och kinesiska/orientiska inslag som var det högsta trenden under 1700-talet.



Här poserar Puff och husse på Vaktältets trappa. Vakttältes byggdes 1777 av Gustav III då hans hov använde Kina Slottet flitigt och därför behövdes det vakthus nära slottet. Vakttältet är utformad som en romersk/grekisk soldattält. 

Men efter allt detta kultur kom vi fram till Hundarnas Ö. Ön får bättre betyg från mig än vad jag hade förväntat mig, mycket fräschade än vad jag hade trott. Till och med gräset var grönt och inte bränt till gult på grund av all hundkiss. Puff hittade sin livs kärlek, en schäfer tjej. Tyvärr var hans kärlek inte svarat, den stora tjejen märkte inte ens när Puff försökte uppvakta henne genom att slicka på hennes knäna... (enda han nådde upp till). Puff tyckte det var roligt på ön, första gången han var på ett rastgård. Dock fanns det ingen perfekt match för honom att leka med, men hängde duktig med dom andra lite större hundar (som inte ens märkte att lille Puff försöker hänga med dom...).

Även om våran utflytk inte slutade så trevligt då vi märkte att jag hade glömt mitt bankkort hem vilket betydde att vi inte hade några pengar alls med oss och kunde därmed inte fika i det urheta vädret och fick åka hem tidigare än planerat så kommer vi absolut besöka Hundarnas Ö flera gånger i framtiden.

Dagens stora val

Idag ska vi på en familjeutflykt. Valet står dock fortfarande mellan Hundöar i Drottningholm eller Haga Parken. Det skulle bli premiärbesök i respektive ställe så jag har inte ens möjlighet att göra plus/minus-lista för att bestämma mig. Dock på vägen hem från Drottningholm måste man åka förbi Bromma Zoo...

För att shoppa borde jag göra.
Då Puff behöver med sig en lånlina och sele till nya hundvaken och jag tycker att det är krånligt att hela tiden släpa fram och tillbaka hans nyvaraden sele och långlina så.... Puff har värsta lyxigt hos nya dagmatte, dom är ute i stort sätt hela dagen när det är fin väder, något som lägenhetsboende Puff inte är van vid annars. Hemskt egentligen, han har det bättre hos dagmatte än här hemma :) Men det känns superbra att Puff får vara där. Nu har han även möjlighet att vara hemma själv en förmiddag/eftermiddag nån gång i veckan för att inte glömma bort att det faktiskt inte är farligt att vara ensam hemma.

Vad ska ni hitta på idag?

Bloggtorka

Nu har det gått hela 2 veckor från senaste inlägget. Det är relativt skamligt kan man tycka. Men det där men att jobba heltid förstår rätt så mycket fritidsplaner.

Men hur som helst, jag går runt och är supertrött alla mina dagar,
tidiga morgonar är inte min grej samt det är massa nytt på jobbet hela tiden samt full rulle från morgon till kväll.

Puff har också fått börja gå hos "en riktig dagmatte." Förut gick han ju bara hos min kompis som är mammaledig. Roliga är att vi hittade den här nya dagmatten genom en annons på en mataffär. Och det visade sig att vi redan känner varandra då vi bör på samma gård och ses rätt mycket när vi är ute med Puff och hon är ute med sina barn och gammel-hund. Så from och med tisdag har han fått då där. Hennes hund är en gammal, enorm blandras mellan schefär och nåt annat nallebjörnshund och som pricken på i:t är denna hunden en lydnadschampion. Känns skönt att även Puff är hemifrån är han rätt mycket hemma ändå då gården är precis den samma. Så vi hoppas väl att Puff lär sig ett och ett annat trix under dagarna :) Man kan iaf alltid hoppas för det bästa. Jag såg att dagmatte hade skrivit på facebook-status "tillfällig tillökning i familjen" och när folk hade frågat om det handlar om en hund eller katt hade hon beskrivit Puff såhär:

Ärom tvista de lärde..hans matte (förlåt Jonna) skulle med all sannolikhet säga hund.
Moltas [en katt], han håller inte alls med för han är livrädd för hundar
men ligger däremot och gosar med Puffen. Casper [hennes hund] skulle säga att det är en lattjo liten tjej (ehh?) eftersom han uppvaktar den lilla hanen hövligt.
Puff själv verkar vara övertygad om att han är en blandning mellan labrador
(en jävel på att apportera allt från gosedjur till skräp man inte visste låg omkring på golvet)
och en bengalisk tiger. Jag har precis bevittnat hur han morrande slet en toarulle i tusen bitar, kamphund deluxe! :D Han är ursöt.


Annars har vi haft helgbesök från Småland då husses lillebro och hans tjej var på besök
. Mycket trevligt vart det, det blev bland annat årets första grillning samt shoppingdag i Kista Gallerian.

Den 13 maj 2010 spederade vi dagen på Gubbängsfältet
på årets första utomhusutställning. Det var dags för inofficiell utställning som arrangades av Pudelklubben.  Vilken kall och ruggig dag det var och till och med lite regn fick vi. Puff fick dock en helt ok bedömning fast vi tyckte att domaren Patric Ragnasson var extremt HP-snål....När han efter bedömningen förklarade hans beslut fick vi höra det gamla vanliga "önskar mer maskulint prägel". Men så här löd hela kritiken:

"Bra storlek. Välformat huvud som kunde haft lite mera maskulint prägel.
Mörka vackra ögon. Välplacerade öron. Bra bett. Vackra öronbehäng.
Bra hals. Lite raka vinklar fram. Stram rygg. Tillräcklig kropp. Lite kort bröstben.
Fin päls. Vacker svansbåge. Normala vinklar bak. Rör sig med bra stil och steg,
kunde vara mer stabilare framtill. Trevligt temperament. Välvisad."


Om drygt vecka ska vi ställa ut i Östebybruk. Det ska bli spännande då pappisar ska bedömmas av domare från Romanien. Jag vet att det är lite bloggfolk som ska bort till Östebybruk också, så man kan alltid hoppas att vi får en solig dag och kunna fixa lite bloggträff.

Still alive

Det är nog dags för en uppdatering innan ni börjar undra vart vi har tagit vägen.

Jag hamnade i den klassiska fällan
, att bli dundersjuk precis när man har börjat på ett nytt jobb. Så urförkyld har varit veckas tema. Trött som sjutton och helt slut i kroppen när man väl kommer hem så det har inte hänt så mycket roligheter här.

Att jobba betyder dock bättre ekonomi vilket däremot innebär shopping. Och som ni väl vet så är Puff numera en agilityhund. Jodå, han har gått hela tre kurstillfällen nu så man kan faktiskt kalla han för det. Och på brukhundsklubben kan man inte ha tramsiga modehundskläder. Så vi hade inget val utan behövde shoppa lite. Igår åkte vi en sväng till Bromma Zoo och kom hem med laxolja, godis och....ett Back on Track-sommartäcke. Fattar ni att jag fick köpa storlek 23 för Puff? Jättekonstiga storlekar var det men ack så nöjd som jag är. Back on track-täcken är för mig ett sätt att förebygga skador. Jag är helt skadenojjig. Jag har ju planerat att ha Puff långt över 10 år till så man får ju vara rädd om hans lille kropp. 

Hur fungerar Back on Track då?
Det handlar ju om värmestrålning. På hemsidan står det såhär:

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.

Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.


Hur mycket huxflux det då är och hur mycket sanning det återstå att se. Men det värmer lite extra i själen att veta att man iaf gjort ett försökt att få hunden hålla sig frisk även när han tränas i relativt skadefyllt sport.

På tal om agility så går det hur bra som helt numera. Eller nu överdrev jag lite. Problemet är att Puff tycket att det är lite för roligt och kan börja springa helt hejdlöst runt banan (och andra banor och hälsa på de andra som försöker träna lydnad...). Så jag vågar inte ha honom helt lös vilket gör att det är rätt trassligt att träna. Men en vacker dag ska det bli bra. Det är tydligen bra att ha en supersnabb liten hund som kan svänga även i den tajtaste kurvorna utan att sakta ner och som vågar arbeta självständigt ifrån matten. Då att det tydligen är lite svårare att träna dom självständigare varianterna är en annan sak, men slutresultatet ska bli bra. Bara han slutar försvinna från banan. Nu har vi hunnit gå igen hopphinder, däck, rak och böjd tunnel, balanshinder (förutom gungan) och långhoppet samt slalom. Alla funkar, dock tycker Puff att det är lite besvärligt med däcket och vi har inte tränat så mycket på slalom. Vi får ta och införskaffa slalompinnar från Rusta så kan man ta en minislalomträning nästan dagligen. Balanshinderna är Puff stora favorit, han totalälskar dom :)

Men nej, jag skulle visst laga mat medans husse handlar. Jag får väl ta mig till köket då :)




RSS 2.0