Inoff Sollentuna 090926

Som sagt, mitt i födelsedagsfirandet blev Puff BIM-junior med HP i inoff i Sollentuna.

Och kritiken:

"Bra huvud och uttryck. Väl ansatta öron.
Korrekt bett. Rör med bra driv från sidan.
Aningen löst fram.
Passande stomme. Trevlig temperament." 

Men det roligaste av allt var nog att vi träffade Puff:s bror Chai där. Det var länge sedan vi sågs sist och det var roligt att se att pojkarna var fortfarande lite lika varandra trots skillnad på storleken och öronen. 

(vi måste verkligen fixa kameran - annars blir det ju inte några bilder alls)  


Puff 1-år!

2009-09-26 var ingen vanlig dag. Vår lille Puff blev 1 år gammal. Skit vad tiden har gått. Dagen spenderades på en inoff utställning i Sollentuna där Puff blev BIM-junior med HP. Men mer om det sedan, nu ska vi ta en titt på vårt år med Puff.

2008-09-29 föddes Silkeslena BellaMi:s första valpar: 2 trefärgade grabbar och en rödvit tjej. Den första killen var den minsta (och gulligaste) och fick sedan namnet Silkeslena Ceylon.



När valparna var 3-veckor gamla kontaktade vi uppfödaren Lena (kennel Silkeslena)och två veckor senare, när valpisarna var näsan 5-veckor gamla åkte vi första gången och tittade på valparna. När vi väl kom dit så sov alla valparna; och lille Puff tyckte att vi var inte så roliga, utan han ville bara fortsätta sova :) Något som han fortfarande uppskattar väldigt mycket: sova.



Och slutet på november 2008 fick vi äntligen hämta hem lille Puff. Vi var något nervös inför hemresan drygt 1 timma med kommunall trafik mellan Lidingö och Bro med en 8-veckorsvalp som första gången lämnar sin hundfamilj... Men det gick hur bra som helst. Puff somnade i sin väska redan innan vi ens kom från uppfödaren och vaknade när vi hade varit hemma en timme. Som sagt: det här mes att sova är Puff:s grej :)




                                                                                            
Under sina första månader hos oss visade Puff vara ett riktigt underverk. Han fick miljötränas med stor M. Det blev otroligt många timmar på tåg mellan Stockholm-Falun-Stockholm då jag hade lite skolgrejer kvar där uppe. Det blev julshopping med med en liten knappt 3 månaders valp mitt i Stockholm, samt julmarknad. Han fick följa med överallt. Och utan att vara den minsta stressat eller nervös. Detta är vi tacksamma idag också då vi har en hund som kan tas med överallt vilket underlättar väldigt mycket då man inte alltid behöver leta fram en hundvakt.

Jul och nyår klarade vi kalas. Puff charmade sina farföraldrar och fick massor med julklappar. Dock fick husse och matte möta nackdelen av hundägandet --> åka intercity tågets fullsatt hundvagn där det luktar blött hund (alla andra förutom lille Puff som var nybadat) Fy usch. Efter det brukar vi åka bil ner till Småland.






















Under året 2009 har vi hunnit med massor såsom:

En valpkurs hos Fria Hundar (där vi nu går Fortsättnings 1). Puff var dock inte så nöjd med vädret som pendlade mellan vinterkylan och de blöta marken men annars var han duktig. Inkallning har vi fått träna x-antal timmar men nu börjar den sitta någonlunda iaf.

Utställningar där Puff brukar få bra kritik - dock är det inte alltid lätta att vara lite mindre än dom andra och en docksöt hane :)

En mysig sommar då vi bland annat besökte Finland. Puff reste som en den lille världsvan valpskrutt som han är och brydde sig inte ett dugg att flyga flygplan.

Och shopping så klart :)

Vi har tyvärr inget officiellt 1-års bild, men i helgen fotade uppfödaren Lena som en tok, så vi kanske kan få en bild därifrån. Vi får vänta och se.

Men sammanfattningsviss kan man säga att vi har fått den finaste, underbaraste lille hunden som vi nånsins kunde önska oss men också en uppfödere som vi alltid kan ringa till när det blir problem, eller bara att babbla om hundlivet. Så tack Lena :)


MysPuff

Hos oss är det ingen lugn och ro i hundfronten heller.

Igår besökte vi veterinären för 1-års vaccinering. Puff betedde sig hur fint som helst även matte han varna sköterskaflickan att Puff kommer att bitas och skrikas och göra allt som står i hans makt för att slippa sprutan. Men icke då - där stod han på bordet med en trapp runt halsen (för att alla människofingarna skulle sitta kvar efter sprutan) och gjorde absolut ingenting. Duktig lill-grabbe. Dock dom hade glömd att skriva en liten grej (serienummer till själva sprutan) på Puff:s pass och den vanliga vaccinationsintyg och jag vet inte om jag vågar riskera att vi kommer stötta på problem för att serienumret saknas så husse få åka tillbaka och be dom att fylla på den också.

Imorse hittade vi också årets första fästing på Puff. Den var fortfarande helt platt, så den hade nog inte suttit fast så länge. Men hård den satt, det gick inte att ta loss. Vi lyckades dock dela den krypen, men en liten bit sitter kvar i hunden. Panik. Men vi fick höra att han överlever nog ändå även en liten fästingsbit sitter fast på han.

Puff:s Puppy Angel-regnoverall kom äntligen igår. Den passar rätt bra, en liten extra halvcentimeter skulle inte skada dock. Men han blir så fiin i den. Jag är bara lite orolig om den är för lång i magen och Puff lyckats kissa i den. Så håll tummarna för att det ska funka - annars går det nog att lösa (man behöver inte t.ex stänga av magen helt och hållet hela vägen. Bilden kommer så fort jag orkar fixa ordning i kameran som ligger nånstans gömd i byrålådan.

Vagnbeställningwn går också framåt. Jag skickade mail dit och undrade hur går det med min beställning och fick höra att dom hade lyckats tappa bort min beställning. Men idag ska vagnen har skickats så den kommer nog precis lagom till helgens inoff i Sollentuna.

Puff har också fått ett nytt "blink" (en sån liten "rör" som sitter fast i halsbandet och blinkar så att vi ser vart han är i mörkret). Grannarna tyckte att han såg ut som en amerikans polisbil --> en svartvit hund med ett blå/röd blink-ljus :)

Presenttips :)

Snart är det dags för min födelsedag och därför tänkte jag göra en liten lista av de sakerna som jag samlar i mitt kök. Man vet aldrig om någon av mina nära och kära behöver lite presentinspiration...

                                                                                                                                                                                  Vi börjar med Kosta Bodas Mine-serie.

Det är långt ifrån alltid jag har gillat dessa tunga drickglasen samt skålar, men idag finns det några glas från denna serien hos mig. Men enbart rosa.

Jag tycker nu att det är väldigt vackra och se på, och ser väldigt fina ut i ett väldukat bord men har dock inte ändrat min åsikt att det är inte så lätt att dricka ur dessa glas. Men i detta fall får utseende gå före funktion.

Några skålar från denna serien skulle nog också kunna hitta sin rätta plats i mitt kök.




Iittalas Essence-seriens vinglas är däremot otroligt vackra. Några sådana har vi inte hemma för tillfället, men i framtiden jag önskar att äga en full sätt såväl vit- och rödvinglas.  




                                                                                                                                                                                                                    

Next in line: Iittlas Ultimate Thule-serie. En äkta mormor-känsla. Lite gammaldags, men väldigt vackra tycker jag.


















Mumin-muggar från Arabia.  Man måste bara älska dom. 





























 Höganäs Trekantig-serie tycker jag är fin.Vi har några svarta trekantiga tallrikar och hoppas för flera :)

Även skålarna från denna serien är väldigt snygga.












Vi äter med Fiskars Functional Form-bestik. Dock är våra matt-metal (på bilden är dom mer glänsande).

Dom är fina, dock har jag inte lyckats hitta dom från en vanlig butik här i Sverige (finns dock att beställa via nätet) så vi brukar passa på och köpa nya bestik när vi är i Finland.






















Så här ser det ut på vårt matbord när vi har mysiga middagar :)


Inoff Gubbängsfältet 2009-09-12

Som sagt så var vi på inoff på Gubbängsfältet förra helgen. Efter en låååång vänta (enligt mig så är det inte OK att domaren lyckats bedömma ca 12 hundar/timme på en inoff....) kom vi äntligen till ringen. Och Puff som hade gått super fint och duktigt utanför ringen började leka ålande marsvin i ringen. Han ville bara nosa och nosa och nosa och nosa. Tror faktiskt inte att han gick en enda meter som en riktigt hund. Superroligt. Men Puff var fint på bordet så helt hopplöst var det väl inte.

Puff blev i alla fall 2:a och kritiken var inte heller något man måste skämmas på:

                                          "11 månader hane i bra storlek.
                                               Fint huvud, stora fina öron.
                                      Bra hal. Plan rygg. Ngt sluttande kors.
                                                Moderata vinklar runtom.
                                                     Rör sig gott runtom"



Tur att vi hinner iaf en inoff innan Stora Stockholm så vi får träna "att-gå-i-ringen" Nu är det dockPuff:s uppfödare som får ta Puff, jag blir bara irriterad på han och då blir det ju inte mycket bättre för det.

Och på lite shoppingsnack: min vagnbeställning har inte ens blivit skickat än - efter två veckor. Usch vad segt, jag som hade hoppats att vagnen skulle komma innan vi ska till Sollentuna nästa helg men det börja se något hopplöst ut.  Och min finfina Puppy Angel-regnoverall verkar sitta fast i posten nånstans här i Sverige. Jag tror att posttanterna hatar mig - det är alltid nåt krångel med mina paketer. Jag hoppas att den kommer snart, jag vill nämligen se hur storlekarna ser ut på det märket. Jag har spanat in en fleecetröja från samma märket, men vågar inte beställa det än innan jag ser om de har små eller stora storlekar. Men snart.


Fikabesök

Förra veckan mötes vi ett stort besvikelse. Hurtta-overall jag van på Tradera var för stor till lille Puff. Så himla tråkigt. Tur i oturen, en gammal klasskamrat till mig såg min facebook-status där jag klagade över detta missödet och frågade om inte hon kunde köpa overallen till sin lilla spansk rescue-vovve. Så nu är overallen på väg till Finland.

Efter allt detta bestämde vi att ta en sväng förbi Small To Big för tröstfika (samt vi människorna firade att vi har orkat varandra 2,5 år).

Först och främst provade jag olika storlekar av Hurtta-overall och hittade inget som passade. Jag fick gå ner i storlekarna så långt att tillslut när benen/magen/brösten var bra, var ryggen för kort. Suck. Jag gillar verkligen dom overallen.

Men lite shopping blev det ändå. Är det nån som blir förvånad? Men vad vi köpte - det kan ni kolla från Small To Big-bloggen.

Nu i helgen har vi hunnit med en inoff-utställning samt en timme på Puff:s hundkurs, men jag ska nog blogga om helgen lite senare. Nu måste jag nog kräva fram Puff som ligger nånstans under soffan för att vi nån gång kommer ut till en kvällspromenad.


Måndagsgodis

                                                                                                                                                                                                 Idag har vi besökt Bromma Zoo och mötte där även Puff:s uppfödare Lena med sin fina Linux.
Vitakraft Beef-Stick Salami






Vi köpte bara massor med godis och tugg b.la Beef Sticks (Vitakraft)i olika smaker som är i princip det enda godiset som man kan vara helt säkert att Puff vill äta och som är lätt att ha med sig.






Jag var även ute efter torkat fisk eftersom har velat länge testa om Puff skulle tycka om det.   Jag hittade en intresssant norsk godis - Provit: Go'biten 100% ocean fish.  

Som ni kan se på bilden så själva godiset ser ut som crutongs vilket är bara bra - lätt att äta när man är en liten hund som inte kan tugga och gå samtidigt :) Men godiset luktar otroligt gott - som en riktig fisk och har alltså inte den där äckliga "låtsas-fisk"-lukten.


När det gäller hundgodis hos oss så gillar jag "naturgodis" där mottot går "vad äckliga det är desto godare". Vovvechips och leverplattor - inte tala om alla torkade tjursnoppar och gristrynen som ligger på golvet hos oss.

Som en vardagsträningsgodis har vi Frolic och Beef Sticks, sådana vanliga pressade levergodis vill Puff inte ens lukta på.


Och godisinlägget är bra att avsluta med lite viktsnack :)
På Bromma Zoo vägde vi Puff och vi måste nog tro på det vi ser. Vågen har stannat på 2,7kg. Våran lille prins.

Nu ska jag nog bädda ner mig i sängen med Harry Potter och Puff. Husse jobbar kväll så han kommer inte hem på ett tag - tråkigt. Ibland känns det att man går om varandra och knappt ses även man bor ihop, men sånt är vuxen-livet.

GOD NATT

Shopping för Puff...

...som vanligt.

Jag skrev redan några dagar sedan att jag köpte en gullig barnfåtölj till Puff här om dagen från Ikea. Det är inte direkt så att han hela tiden ligger och sover på den - men det händer faktiskt ibland att han gör det :) Så här ser det ut i alla fall: 

På bilden ser det ut att stolen är pytteliten och Puff däremot jätte stor -konstigt men inte så sant. Visst är han söt?


Puff:s 1års födelsedag närmar sig också och idag har jag klickat hem ett födelsedagspresent till honom - något jag har själv önskat mig hur länge som helst. En hundvagn med 3-hjul!!! från Beautydog.se Det kommer att bli super bra när vi ska vara på utställningar: både hunden och grejerna åker på vagnen och vi människor slipper att släppa väskor och burar och hundar. Man kan alltså stänga hela vagnen och då blir det ungefär som en vanlig tygbur på hjul. Superpraktiskt. Så här ser min beställning ut:

3-wheeler Röd

Inte nog med det shopping än. Vi förberedder oss för höstens blöta och regning promenader genom att storhandla regnoverall. Den andra som jag beställde från Posh Pooches sitter fast i posten i skotland p.ga deras väderförhållande. Så ni får hålla tummarna uppe att det inte bli reng och rusk just nu. Och den andra är en splitters ny overall från Hurtta som jag har lagt bud på tradera.se. Så vi hoppas för det bästa - jag vill verkligen ha den eftersom jag har hört så mycket bra om det märket. Men jag lovar att blogga om dom sedan när dom väl (förhoppningsviss båda) kommer.

Men trots allt shopping och livet som den bortskämda lille hunden har Puff fått njuta av långpromenader i skogen i det underbara höstvädret. Så på han går det nog ingen nöd på trots mattes shopping - han lever sitt lilla hundliv helt fullt ut.


TIGI-tävling

Bloggvärlden kryllar av olika tävlingar - och vi har inte deltagit en enda. Tills idag. Hos Posh Pooches kan man tävla om TIGI Balsam So Spoiled och Shampoo Life's An Itch till vovven.



Jag har länge varit nyfiken om just dessa shampoo så det vore kul att testa. Dock är inte Puff med sin päls direkt den rätta målgruppen för just dessa produkter, men man vet ju aldrig. Annars har ju Puff vänner som skulle nog bli glada av en liten överraskning. Tävlingen utgår den 20:e september - så håll tummarna :)

Bloggtorka

Hej igen - det var ett tag sedan jag skrev sist och det har hunnit hände en hel del.

I lördags var vi på Small to Big och lunchade (älskar deras foccacia med lax i - mums). Det var en bra vistelse till Puff: hundbesökarna var lite större än dom brukar vara och så snälla så att till och med Puff vågade fram under mattes stol och hälsade på dom Stora. Lillen börjar bli modigare och modigare. Iofs igår i skogen vågade han knappt gå förbi två bärplockare :) Stackars har aldrig sett människor som kryper i buskarna....

I söndags började vi vår Fortsättningskurs 1 - så himla kul. Andra deltagare var minns dubbelt så stora som Puff men Puff brydde sig inte den lilla minsta att vara bland stora. Och han till och med lydde matte och husse något bra - även om vi inte riktig litade på att han skulle kunna vara lös utan fick gå med långlina. Men nästa gång ska han få vara lös - nån gång måste man ju testa. Han kunde ju gå lös så himla fint innan han blev stor och modig och flickkär nu i augusti.... muurrr. Men det är så roligt att ha små uppgifter som vi ska träna hemma nu tills nästa gång - man känner sig mycket duktigare hundägare :) Nu kör vi fullfart med kontaktövningar och tränar "stanna" och jag måste säga: det ser inte alls så illa ut.

I måndags jag följa med en kompis till Ikea en snabbis bara. Jag behövde ju inget särskild så trodde inte att jag skulle komma hem med så mycket grejer. Usch så fel som man kan ha. Puff fick också något gulligt - jag ska försöka fota ikväll så att ni kan få se. Har man en hund ska det såklart tas händsyn i inredning :)

Men nu-->tvätt.

RSS 2.0