citronfjäril

Idag på vägen hem från skolan såg jag vårets första fjäril, en gul citronfjäril (det var alltså en pojke, då citronfjärilsflickorna är gröna) 

"Och plötsligt fick de syn på den första fjärilen.
Varenda vet ju att om den första fjärilen man ser är gul, så betyder det att sommaren blir glad.
Om den är vit blir det bara en lugn sommar
(svarta och bruna fjärilar ska man inte ens tala om, det är alldeles för sorligt"
-Tove Jansson: Trollkarlens hatt-

Nu ska jag måla lite scendelar och njuta av det faktum att våren faktiskt är här.

det var ett tag sen

Jag har blivit jätte dålig bloggare, men nu har det varit så mycket att göra.

Förra helgen åkte jag och Johan till Stockholm. På fredag blev det sushi, fika, diskussion om det finns höger-regel-skylt, och bio, 21 som handlade om smarta studenter som lärde sig att räckna kort i kortspel. Inte riktigt min typ av film, med det funkade. På lördag åkte vi ner till stan och shoppade. En av mina gamla sthlms-vänner hängde med och det var trevligt då vi har inte träffats på jätte länge. Shopping var trevligt också, Johan hittade skor och jag hittade ett litet kjol och kofta. Efter shoppandet mötte vi Jessika som tog tåget till stockholm för att vi skulle äta middag. Mysigt. Kvällen slutades med en roligt bilresa hem, pojkarna tyckte dock inte det var lika roligt men det är bara för att det förståg inte våra skämt. På söndag blev det Lidingö. Barnen var lika vilda och tokiga som vanligt fast det hade blivit hur stora som helst. Jag tycker att dom ska sluta växa, jag vill att dom ska alltid vara små grabbar med sina tokiga idéer. Baby-Esther var inte heller direkt bebis längre, utan en otroligt söt 1½åring.

Nu försöker jag övertala Johan att vi ska också skaffa barn, men det går inte så bra. Det vore så mysigt med en liten sötnosbebis. Men han säger att vi ska vänta tills jag fyller minst 25. Kanske lika bra, för att då måste pappa-Johan vara rik då jag tycker att bebisprylarna och -kläder är så otroligt gulliga. Jag får väl nöja mig med hundvalpen. (vilket kanske bli aktuell på sommaren-09 när vi vet hur livet blir efter julen)

Under veckan som har gått har tiden bara försvunnit. Man ska försöka hinna med reklampyssel, marknadsföring, franska, scen bygg för spexet, söka kurser, umgås med Johan och vänner samt sova. Men nu börjar allt se lite ljusare ut. Scen-bygget är på g och det ser ut att det blir klart tills nästa sommar när man ska flytta till Arenan. Jag kom också ihåg att söka kurser till hösten-08: MKV 3 och skriva på engelska för massmedier ska det bli. Detta innebär att man har ett uppsats framför sig och efteråt friheten att plugga precis vad som helst. (kanske det inte blir Falun efter julen, vem vet...)

När det gäller svenska B förstår jag inte riktigt. Jag skulle få underkänt till läraren helt plötsligt ringde och berättade att hon har gett mig VG på delar av sista uppgiften och tentan. Så skulle jag ha ett nytt betygsamtal och då kom jag inte ihåg vissa författare så jag får på helgen gå genom lite och ringa igen till henne på måndag. Jag fattar typ ingenting hur hände det att man hoppas från underkänd till VG?

Precis som alla andra i sina bloggar har kommenterat det där hemska som inträffade lilla Engla måste jag också bara nämna att jag blir upprörd och äcklad av såna där människor som kan göra sådana hemskheter. Hur sjuk kan en människa vara. Och polisen. Bra jobbat: man blir tipsat av att en tidigare dömt man skulle kunna vara bakom Pernilla-mordet men ingenting händer. Precis samma hände med Hagamannen (iof han var inte tidigare dömd men...) USCH. Jag blir också lite extraupprörd då Egla såg ut precis som min lilla syster några år sedan (nu är hon redan 15)

Men nu ska jag försöka vara lite social här på hemmasoffan. Har pluggat och sovit hela dagen samt målat lite och nu under sista timmar på dagen får man kanske försöka uppmärksamma den där pojken som bor här.

Tillslutet vill jag bara gratulera MIMMI som fyller 22 imorgon. Hoppas du hade ett trevligt kalas ikväll :)  GRATTIS

GOD NATT


RSS 2.0