Vi är tillbaka!

Vilken julsemester det har varit! Men nu är vi tillbaka!

Allt började såklart med julbad. Jag kan inte fatta att en hund har så stora öron och ändå hör han bara varannat ord (de orden som han vill)



Och här väntar vi i bilen för att vi ska komma in i båten. Och nej, så här brukar det inte se ut när vi åker bil (alltså Puff bakom ratten) men så fort vi stannade fattade inte Puff varför han ska sitta kvar i buren. Dessa är förresten det enda bilder om julens absolut sötaste tomte (tomtedräkt från Puppia som är lite stor runt bröstet, därför ser Puff så tjock ut).

Själva båtresan gick utan några beskymmer. Puff till och med var så duktig att han kissade uppe på däcket i den lilla äckliga sandlådan som finns för hundar.

Däremot när vi kom i Finland fick vi en liten äventyr. Vi hade fått lite is nånstans i bilen och den stannade - helt och hållet vid en motorväg. Och det roligaste var att vi fick vänta bärgaren en timme i den tillfälliga snöstormen var medans vi satt där i kylan. Och Puff fick ett litet extra äventyr eftersom han fick inte följa med in i bärgaren utan fick sitta kvar i vår bil. Men vi behövde inte åka så jätte lång och det gick så bra så bra. Men nu funkar bilen bra igen så det löste sig iaf.















Puff fick massor av julklappar som man kunde förvänta sig. Han fick en liten tröja stickat av min mormor, tuggben, pipisar ( en "majs" och en pingvin som låter otroligt hemsk) samt en blå elefant (mjukisdjur). Och godis. Som om han inte hade fått i sig en del skinka och andra smaskigheter. Från oss fick han något som jag har kollat efter länge, aktiveringspelet. Det lilla vi har hunnit spela med det har gått bra, Puff verkar fatta ungefär iaf hur man ska göra. Vi ska försöka ta fram den igen och träna lite mer, men vi är alla nöjda med presenten :)



I Finland äter vi förresten "riktig" julskinka, 11kg med ett stort ben i.
Och när benen väl kom fram så fick Puff ta en liten smakis.



Hemresan på båten gick sådär. Det var lite blåsigt så båten gungade rätt rejält. Den enda som var som vanligt var lille Puff - vår lille båtråtta. Enda problemet var att han håll på att trilla ner från sängkanten när båten gungade till :)



Efter Finlandsresan åkte vi till Småland där vi firade Nytt År. Det var lite spännande att se hur Puff skulle reagera, förra året var han ju bara en ynklig liten ulltuss och iår är han ju en stor kille. Men allt gick som vi misstänkte, kalasbra. Vi var bjudna på en liten fest med två andra par och deras hundar (en sheltie och en dvärgpudel) och alla hundarna gick ihop rätt så bra även om pudel var lite för busig för de andra två. Men Puff och sheltien Heidi busade hur mycket som helst med varandra, dom båda hade samma mjuka sätt att leka. Vid tolvslaget satt alla tre vovvarna i rad på fönsterbredan och tittade på raketer, synd att ingen han ta en foto då, dom var så himla fina nämligen. Och inte ett minsta lilla antydan av rädslan. Inte ens när vid kissrund kl 1 det smällde en fortfarande en del.

Men nu är vi äntligen hemma och det är superskönt. Dock har jag en uppsats att skriva som ska vara klar alldeles för snart och jag har pluggat alldeles för lite för att den ska bli klar utan superduber-sista minutens panikpluggande vilket är så tråkigt.


Kommentarer
Postat av: Elin

Hallå där!

Välkomna tillbaks ;) Låter som ni har haft en härlig jul :)



Ja, jag förstår vad du menar, Julius blir ett år snart nu i januari. Han har heller inte hunnit med så mycket än.



Måste säga att puff såg så söt ut på första bilden, helt nybadade öron :) <3



Har ni planerat in några tävlingar i år då??

2010-01-04 @ 19:41:19
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Jag handlade på mellandagsrean haha :D! Det blir ju så mycket pengar med frakt o alla avgifter endå så det är nästan inte värt o beställa annars :p.

Det är ju billigare att sy egna, inte ser det speciellt svårt ut heller, förstår inte hur hundkläder kan vara så dyrt.. det är ju mest bara lite fleece..

2010-01-04 @ 20:13:04
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Sara

Åh, har alltid undrat hur båtresa med hund fungerar. Vad kul att det gick så bra för er! Var Puff helt begränsad till hytten eller fick ni gå runt någonstans? Fanns det bara en liten sandlåda för dem att fixa behoven i?



Nej gud, man måste verkligen njuta medan man kan. Försökte få Sambon att köpa vört och julost men han vägrar. Vet knappt om det fortfarande finns ju. Himla surt ;)

2010-01-04 @ 20:29:07
URL: http://lifewithtexas.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Nu blev jag riktigt nervös!

Elwiz är också extremt bitig men bara när han är pigg och vill busa. Hoppas inte att det blir värre än såhär xD!



Haha så söööt Puff är nybadad, dom blir så himla smala utan all päls :D!

2010-01-05 @ 00:08:09
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

hahahah! Stackars er, man känner ju nästan på sig hur alla stirrar och undrar vad för slags hundägare man är egentligen!

2010-01-05 @ 00:29:43
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Sara

Såg att du skrivit hos Patricia om att Puff var väldigt bitig en period som valp. SNÄLLA säg hur ni fick det att gå över :P

2010-01-05 @ 09:21:29
URL: http://lifewithtexas.blogg.se/
Postat av: Ira & Mio

gapskratt så din vovve trodde det var pyjamas o gick ¨la sig, gud vad jag skrattde det va ju söööööttttt!!! då var den ju värmande å go att han tyckte den dög som pyjamas :-) mio trodde nog det var typ straff :-) hihi..

2010-01-05 @ 12:44:07
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Ira & Mio

förresten fick mio likadan spel i julklapp den e klurig när det e fler än 3 pluppar på planen då vet han inte var han ska börja o vill tugga i allihopa :-) du kanske såg filmerna? de finns under julhelgen tror jag..

2010-01-05 @ 12:46:33
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad söt Puff blev i sin tomtedräkt.



Hälsningar Linda

Spoiled Dog

2010-01-19 @ 13:25:47
URL: http://spoileddog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0