Kisskalas

Första dagarna hemma var Puff helt rumsren - då var han 8 veckor. Vi tyckte det var väldigt bra, men väldigt konstigt. Inte ens enda olycka på första dagarna.
Sedan blev han en vanlig valp och vi fick träna rumsrenhet.
Vid 6 månader gammal kunde vi säga att han var rumsren -vilket lycka.

Men idag har vi kisskalas igen. Han markerar, och mycket. Det spelar ingen roll hur ofta vi går ut eller hur långa prommisar vi tar, han kissar ändå. På gardiner, på väggar, på sin pinqvin, på väskor som ligger på golvet, på bordsben...you name it.  (tur nog så siktar han inte så bra, så oftast träffar han inte heller så bra :) ). Och man ser aldrig när han väl lufter ben,  nejdå, det gör han i smyg. Så ingen chans att korrigera honom då heller.

Så han får ha en blöja på det. Problemet är bara att han blir tokäcklig, vita magen blir helt genomgul och han luktar apa. Jaja, då får man väl magbada. Eller raka av heela magen :) Nu är våran kisslukts-spray slut så husse får åka och köpa nytt. Vet i fasen om det egentligen hjälper, men det känns bättre i själen att använda det - då har man iaf försökt.

Hur mycket innekissande kan man se som normal markering? Fast tur nog så tror jag att detta kommer ta slut efter ett tag, men tills den dagen kommer har jag förmodligen blivit galen. Eller helt okänsligt vad det gäller hundkiss (jag är på god väg...).


Kommentarer
Postat av: Sara

Nja, här blir det faktiskt till att kapa bollarna när könsmognaden väl kommer. Lilla Texas kommer aldrig att få bli pappa ändå så det är lika bra att han slipper lida av "sexual frustration" ;)



Hoppas starkt på att bitandet försvinner när han tappat tänderna. Han kan börja bita närsomhelst och utan synlig anledning. Han verkar bara tycka att det är skönt att gnaga käften mot handen.

2010-01-05 @ 18:42:40
URL: http://lifewithtexas.blogg.se/
Postat av: Charlie & Kalle

Det låter inte som det är fråga om "normal markering". Kissandet kan bero på flera saker och olika saker samtidigt. Köp ättiksprit och torka golv och andra kisställen med, utspätt med varmt vatten. Klipp ner/ trimma magen där det behövs (så minskar risken för eksem och liknande + att det är fräschare). Beröm när han kissar ute, även om det är en naturlig sak han utför. Titta över så att era ledarroller är solklara för Puff. Det kan också vara att han har hormonrubbningar. Eller att han har mer hormon än vad han klarar av. Sedan finns det massa mer man kan titta på som tex foder, vatten, stress, njurar, psyket osv. Om vi ses på Small To Big nån gång kan vi prata mer om det. Berätta gärna hur det går. Hoppas det blir bättre! Kram

2010-01-06 @ 19:11:20
URL: http://kalleyork.se/blogg
Postat av: Jimmie och Kingeling

låter lite jobbigt. Jag har sån tur att Kingen aldrig kissat inne, inte enns på utställningar eller i butiker :)

2010-01-11 @ 22:27:17
URL: http://kingeling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0