Och hur det gick hos veterinären...

Det gick ju superbra hos veterinären igår. Det var vårt första besök i Bålsta Smådjursveterinären och dom var supertrevliga. Veterinären tog sin tid för att känna och klämma på Puff innan sprutan och prata med oss utan att hon var stressade. Så himla skönt.

Dock har Puff tidigare blivit helt rabiat när han ser sprutan och när man tar han i nacken och därmed valde vi att satta munkorg redan från början för att det ska gå så smidigt som möjligt. Och Puff klarade sig utan att bli tokarg, gnälla och skrika gjorde han så att hunden i vänterummet måste har blivit jätte rädd. När han var klar och sprutat hoppade han snabbt upp til husses famn och kastade onda blickar mot veterinären. Eftersom Puff inte har fått tokryck vid två senaste vaccinationstillfällen, ska jag nog börja lite på han och skippa munkorgen under kommnande vaccinationer i framtiden. Det var förresten rätt så gulligt när enda som sågs ur munkorgen (storlek 0) var en liten rosa tunga. Så arg var han liksom :)

Nu ska det bli ett nytt besök hos veterinären nästa vecka. På tisdag ska de sista valptänderna äntligen bort. Lite nervöst med det där med narkos, men det ska nog gå bra. Att sova ner en frisk, ung hund lär inte vara något konstigt. När Puff väl vaknar ska han också vara tuff och tatuerad. Han är redan chippad, men det känns mycket tryggare om han även har tatuering då i fall han springer bort har en privatperson mycket lättare att kolla upp via nätet vart Puff hör hemma.

Kommentarer
Postat av: Linda & Azi

Aha, det var ju intressant :) Har sett hundar på båt förut, men då undrade jag hur det går till. Bra att det finns ganska bra möjligheter för hunden ändå.



Azi har en syster som bor i Åland :)

2010-02-09 @ 15:42:59
URL: http://astirazalea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0