Puff 1-år!

2009-09-26 var ingen vanlig dag. Vår lille Puff blev 1 år gammal. Skit vad tiden har gått. Dagen spenderades på en inoff utställning i Sollentuna där Puff blev BIM-junior med HP. Men mer om det sedan, nu ska vi ta en titt på vårt år med Puff.

2008-09-29 föddes Silkeslena BellaMi:s första valpar: 2 trefärgade grabbar och en rödvit tjej. Den första killen var den minsta (och gulligaste) och fick sedan namnet Silkeslena Ceylon.



När valparna var 3-veckor gamla kontaktade vi uppfödaren Lena (kennel Silkeslena)och två veckor senare, när valpisarna var näsan 5-veckor gamla åkte vi första gången och tittade på valparna. När vi väl kom dit så sov alla valparna; och lille Puff tyckte att vi var inte så roliga, utan han ville bara fortsätta sova :) Något som han fortfarande uppskattar väldigt mycket: sova.



Och slutet på november 2008 fick vi äntligen hämta hem lille Puff. Vi var något nervös inför hemresan drygt 1 timma med kommunall trafik mellan Lidingö och Bro med en 8-veckorsvalp som första gången lämnar sin hundfamilj... Men det gick hur bra som helst. Puff somnade i sin väska redan innan vi ens kom från uppfödaren och vaknade när vi hade varit hemma en timme. Som sagt: det här mes att sova är Puff:s grej :)




                                                                                            
Under sina första månader hos oss visade Puff vara ett riktigt underverk. Han fick miljötränas med stor M. Det blev otroligt många timmar på tåg mellan Stockholm-Falun-Stockholm då jag hade lite skolgrejer kvar där uppe. Det blev julshopping med med en liten knappt 3 månaders valp mitt i Stockholm, samt julmarknad. Han fick följa med överallt. Och utan att vara den minsta stressat eller nervös. Detta är vi tacksamma idag också då vi har en hund som kan tas med överallt vilket underlättar väldigt mycket då man inte alltid behöver leta fram en hundvakt.

Jul och nyår klarade vi kalas. Puff charmade sina farföraldrar och fick massor med julklappar. Dock fick husse och matte möta nackdelen av hundägandet --> åka intercity tågets fullsatt hundvagn där det luktar blött hund (alla andra förutom lille Puff som var nybadat) Fy usch. Efter det brukar vi åka bil ner till Småland.






















Under året 2009 har vi hunnit med massor såsom:

En valpkurs hos Fria Hundar (där vi nu går Fortsättnings 1). Puff var dock inte så nöjd med vädret som pendlade mellan vinterkylan och de blöta marken men annars var han duktig. Inkallning har vi fått träna x-antal timmar men nu börjar den sitta någonlunda iaf.

Utställningar där Puff brukar få bra kritik - dock är det inte alltid lätta att vara lite mindre än dom andra och en docksöt hane :)

En mysig sommar då vi bland annat besökte Finland. Puff reste som en den lille världsvan valpskrutt som han är och brydde sig inte ett dugg att flyga flygplan.

Och shopping så klart :)

Vi har tyvärr inget officiellt 1-års bild, men i helgen fotade uppfödaren Lena som en tok, så vi kanske kan få en bild därifrån. Vi får vänta och se.

Men sammanfattningsviss kan man säga att vi har fått den finaste, underbaraste lille hunden som vi nånsins kunde önska oss men också en uppfödere som vi alltid kan ringa till när det blir problem, eller bara att babbla om hundlivet. Så tack Lena :)


Kommentarer
Postat av: Patricia & Duke

Så fin hund du har!

Älskar papillon och försöker övertala killen att vi skall ha en sådan (eller åtminstone en mini!).



/Patricia & Duke

2009-10-02 @ 09:34:02
URL: http://dukesdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0