inoff Sollentuna 091107

Igår var vi på Sollentuna på inoff utställning som arrangerades av Hjorthundklubben. Vi hade med oss även Puff:s kompis Molle som sällskap eftersom vi skulle vara hundvakt åt honom. Så nu har vi testat att det finns plats för två hundar i hundvagnen.... ifall man nu skulle råka få valpfeber i framtiden. Jag skulle ha tagit bilder av dom i vagnen men vi hade så bråttom när vi skulle åka att jag glömde både kameran och mobilen hem.

Jag skulle vilja träffa den människan som har sagt att "domaren bedömmer ca 20-25 hundar/timme". Det är  nämligen en låååång bit ifrån sanningen, iaf när det gäller inofficiella. Puff bedömdes som hund 76 och bedömningen började kl 9. När vi kom till platsen kl 11.30 var det nummer 34 typ. Jag vet inte med det faktum att vi är oftast efter chihuahuor och dom kanske går saktare i ringen med sina korta ben? Så till slut kom vi till ringen strax efter klockan 14.00. Så domaren bedömde genomsnitt ca 15 hundar/timme (dock blev hon snabbare under dagen, men förmiddagen gick oooootroligt sakna, som sagt ca 35 hundar på 2,5 timme....)

Men det var roligt då många papilloner var anmälda, hela 16 stycken sammanlagt. Det var alltså inte bara vi som skulle passa på och träna inför Stora Stockholm. Och i ringen gick det bra. Jag har ju haft problem att Puff vill bara nosa i ringen och inte koncentrera sig på mig och vad vi egentligen ska göra, men igår gick det bra. Några gånger doppade nosen till golvet med en liten ostvifftande framfor nosen fick honom att komma ihåg hur han skulle göra. Så det känns bra att ställa ut han i Älvsjö i december - dock får vi träna lite mer att stå (något vi har inte tränat på riktigt sedan början av sommaren....) 

Han blev 2:a i klassen (av 2 :) ) med HP.

"13 månader hane. Maskulint huvud och uttryck.
 Bra hals, rygg och kors. Passande benstomme.
Bra päls och färg. Behöver tid för att blomma ut"


Det var kul att äntligen får bedömningen att han ser maskulint ut - han är ju sockersöt som ni väl vet. Dock fick vi fortfarande höra utanför ringen kommentarer som "goooood så söt han är i ansiktet". Men vi vet ju att han är, vår sötnos.  Vi hade också börjat tro att han kanske äntligen har växt ikapp andra i hans ålder. Vi har ju inte sett andra papilloner i hans ålder så vi har inget att jämföra med. Men den andra som gick i hans klass var 3 månader yngre än han och oj så vuxen. Men det är bara bra för oss att Puff växer lite i sin egen takt eftersom vi får ha en "valp" lite längre tid :)


Kommentarer
Postat av: Jimmie och Kingeling

Roligt att det gick bra :) vinner säkert i älvsjö ;)

kram

2009-11-08 @ 16:48:55
URL: http://kingeling.blogg.se/
Postat av: Patricia & Duke

Grattis till placeringen och den fina kritiken (det heter väl så?). Han är jätte söt i ansiktet och precis så jag vill att min nästa vovve skall se ut :D!

2009-11-10 @ 21:37:29
URL: http://dukesdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0