Vem är Puff?

1. Vad heter din hund?
Silkeslena Ceylon, fast vi kallar honom Puff (efter den magiska draken, inte som Piff och Puff)

2. Vad är det för ras/raser?
Papillon (ibland undrar vi om det har blandats in lite gulleplutt och pälsråtta)

3. Födelsedag?
26:e september 2008

4. Hur kommer det sig att du valde just din hund?
Vi ville ha en hane och han var den lugna av de två hanvalparna som föddes i den kullen. Sedan var han ju så oooootroligt såt och så liten (han var ju den allra minsta) Och rent utseendemässigt gillade jag hans bläs som är ojämn, och därför tycker jag att den är mer personlig.

Sedan ville jag ha min första hund från en liten kennel där jag vet att uppfödaren har tid att engagere sig med sina valpar även efter dom har tassat ut från valplådan. 

5. Hur var första dagen hemma med valpen?
Vi kom hem på sent på eftermiddag med valpen så det hände inte så mycket. Han sov för det mesta och vi satt bredvid och väntade att han skulle vakna :)

6. Hur gick rumsrenhets/koppel/kommando träningen? 
Rumsrenhetsträningen har gått upp och ner. Ibland var vi nära att ge upp och köpa en kattlåda men idag är han så gott som rumsren (nu har han dock lärt sig att märka, vilket är desto roligare)

Gå i kopplet har aldrig varit någon problem, däremot har vi haft flera diskussioner om man måste gå i överhuvudtaget....

7. Hur fungerar hunden med andra hundar?
Lugna hundarna går bra, men busiga hundar med långa ben tycker Puff är lite läskiga att vara med. Och hundar som skäller är inte heller så himla roliga entligt honom.

8. Hur är den mot människor?
Puff gillar människor för det mesta, men har är inte allt för överkär i människor, vilket bara är bra. Det är hur skönt som helst när han ska vara lös då han inte bry sig om varken främmande människor eller hundar.

9. Har din hund några speciella egenskaper? I sådana fall vilken/vilka?
Puff älskar att sova, han kan sova även längre på morgonen än vi och det är bra jobbat kan jag säga... :)

Han är också vår egen tjuren Ferdinand. Han gillar att sitta på gräset, gå runt i lung och ro och lukta och smaka på blommor och kan ibland tycka att hans kompis Molle är helt dum i huvudet när han orkar springa runt och skälla på människor som går förbi. Puff han förstå liksom inte riktig varför ska man skälla....eller springa, när det finns så mycket vackra och mumsiga blommor runt om. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0