Hundägandes nackdelar

Man kan inte duscha och byta om till pyjamas och bädda ner sig på TV-soffan när man är trött och frysen när man måste ändå gå kvällskiss-sväng med hunden. Inte iaf när det är -12 grader kallt ute. Klockan är bara 20.08 och det är lite för tidigt för kvällen sista kissrunda. Och som nyduschat tänker jag inte längre gå ut. Så nu måste jag vänta ett tag till innan hundpromenad och kvällsmys på soffan.

Det skulle dock vara helt annan sak om husse vore hemma. Då skulle jag ju alltid kunna tvinga ut honom med hunden senare på kvällen. Ni vet ju "Puff är ju trots allt vårt gemensamt ansvar och han skulle nog uppskatta lite pappa-tid i form av kvällskiss-runda" :)

Vad gör vi under de kalla dagarna?

Jo, inte så mycket. Eller idag har jag visserligen varit på jobbet, men Puff fortsatte sin ta det lungt och ligga under täcket-linje med husse som hundvakt. Jag ska bjuda lite bilder hur det kan se ut hos oss när vi är hemma uttråkade och insnöade.

Här posar Puff med vår hoppningsviss sista vintershopping för denna vinter, en Puppy Angel-jacka från PoshPooches rea.  Jag var lite orolig pga storleken L men den sitter (nästan) perfekt. Härligt med hellång rygg och man Puff kan även ha en tjockare tröja under jackan. Dock fick jag göra lite små justeringar under magen då jackan var för lång och Puff hade kissat nästan i den. Och för att jag har lyckats göra nånting med tråd och nål, betyder att det verkligen var bara små justeringar, annars hade det a) aldrig blivit av och b) inte blivit snyggt.



Vi har också tagit fram Puffs julklapp, labyrint-spelet. Puff har nu blivit så duktig att han klarar av alla 5 pluttar samtidigt med på spelet och det tar inte så lång tid innan alla är utputtade. Fart är det också, Puff tycker att det är superkul och blir helt tokig när vi tar fram spelet. Han har "myror i brallan" när han ska sitta och vänta att jag laddar om spelet. Med "varsågod" så flyger han bara på spelet.



Puff har även lärt sig "tass". Äntligen blev det av att lära honom det. Bättre sent än aldrig eller hur. Det är ju det forsta trixen som folk försöker få honom att visa och han har inte fattat nånting vad folk vill. Snabbt lärde han sig också, det tog ca 10 min och en bit grillad kyckling :)


Snö och kyla

Det är nästan lite komiskt. Det har inte snöat en flinga här varken idag eller igår och ändå är det helt kaos i Stockholms Lokaltrafik. Tur att jag inte behöver åka nånstans, och till och med husse kom till jobbet med pendeltåg som var endast 20min försenade. Det är dock svinkallt ute men solen skiner och värmer lägenhet. Det är jätte varmt i vardagsrummet mitt på dagen och man blir lurat att det är varmt ute också. Men icke då.

Jag börjar bli väldigt less på snö och kyla. Det tar en halv evighet att klä på sig och hunden för att komma ut och ändå fryser man om några minuter. Det känns liksom inte värd halv timmas förbereddelser för att vara ute 5 minuter. Kan man inte lära hunden att kissa ner från balkongen? (oj vad grannarna nedan skulle uppskatta det). Det är också helt omöjligt att ha aktiva hundpromenader med smått inkallning och annat träning som varvas med under promenaden. Vet ni hur små hundgodis en papillon tränas med? Jo, så smått att det går inte att ta fram eller handskas med med tjocka vantarna på. Då får man väl offra sig och vantarna åker av och på var och varannan minut. Och händerna är kalla och torra som rivjärn.

Och vad ska man promenara då? Jo, bara längst vanliga tråkiga promenadssträckor om och om igen. Det finns inte en chans att komma ut till skogen. Det är snö och snö överallt.


Första bloggaward

Vi har fått ett bloggaward av Qing och hans matte. Dock vet jag inte riktigt vad är anledningen att man får detta award (och precis alla har fått den) med det är lite roligt ändå. 

Jag kommer inte att ge vidare awarden då jag tror nästan att alla mina favvobloggar har redan fått detta award men jag kommer iaf dela med mig sju intressanta saker som ni (kanske) inte visste om mig (och Puff).


1. Jag är inte från Sverige och pratar inte svenska som modersmål. Det förmodligen syns i texten då jag korrläser nästan aldrig mina bloggtexter. Jag har studerat kommunikation och när måste man vara noggrann med korrläsning, så alltid när jag bara kan skippa den så gör jag det mer än gärna.

2. Jag gillar inte hundar. Jag gillar (läs älskar) enbart papilloner. Med några få undatag. Det är sällan jag vill ens klappa på andra människors hundar då jag tycker att andra hundarnas päls som inte är lika silkig som pappispäls känns smutsigt. Dock gillar jag pudelpäls då det är som små får :) Jag hatar hundhår och hunddräggel. Det värsta lukten jag vet är "äkta" hundlukt.

3. När jag för första gången hittade Puffs kull och uppfödare i nätet, var jag mest förtjust i kille2, dvs Puffs bror. Sedan kom husse hem och tyckte att Puff var sötare och från den stunden var det Puff och enbart Puff som vi ville ha. Så ja, vi hade bestämt att vi skulle ha Puff innan vi ens hade sett honom och inget i hela världen hade kunnat få oss att ändra oss.

4. Jag skulle aldrig i livet ställa ut hunden. Men sedan blev vi med Puff. Och han var ju fin. Och man skulle ju bara testa lite. Bara några inofficiella... Ja, ni vet hur det går...

5. Jag är enormt dålig förlorare och har ingen tålamod. Jag kan gråta när jag förlurar mot sambo på Trivial Pursuit. Då kan ni tänka er hur det blir vid utställningsring när det inte går som jag hade planerat.  Jag kommer över känslan om en stund, och det är egentligen ingen större fara. Men ett litet tag är det så surt så surt... Måste jag ens påminna att jag var den enda matte som grät i valpkursen. Jag med min 2 kilos valp bland alla andra brukshundsblandningsvalpar som var hur vilda och busiga som helst. Men min lille kom inte på inkallning, och det var inte roligt....

6. Jag är en gammal hästtjej och uppvuxen på ett hästgård. Faktiskt äger jag fortfarande en häst som dock numera är adopterad av min lillasyster. Nu har jag dock inte ridit på 2 år minst och det är något som jag saknar. Ibland.

7. Jag är en föredetta partytjej. Under mina unga singeldagar festade jag med tjejkompisarna enormt mycket. Vi hade superkul, det var alltid nåt drama på G och massa killar hit och dit. Man gjorde ett och annat som man inte skulle göra nu längre. Att ha en pojkvän var tråkigaste jag visste liksom. Nu älskar jag TV-soffan på fredagskvällar med massa mat och sambon och långpromenader på helgförmiddagar. Hejdå bakisdagar och disco-oljudet. Jag har knappt gått ut på ett år nu och det är ingenting jag saknar. Dock tänker jag tillbaka mina festdagar med värme och har massa roliga och galna minnen från de åren.


Första bloggvinsten

Här om dagen klickade vi in på Posh Poodle-hundmodebloggen där dom hade en liten tävling på gång. Man skulle gissa vad som har orsakat ett hål i Sveriges hundmodedrottningens, pudeltjej Maggies päls. Och vet ni vad? Det var vi som gissade rätt! (det var "lilla syrran" Dolly som hade varit på G, inte matte som hade fått spel med trimmer). Superkul, första gången vi vinner nåt i bloggvärlden!

Nu väntar vi ett litet överraskningspaket via post, spännande att se vad det bli. Puff hoppas att det är nåt ätbart.

Tandläkardag

Idag har Puff varit hos tandläkaren. Husse skulle sköta hela kalaset själv med både inlämning och uthämtning av hunden medans jag skulle jobba. Tur att jag hade lämnat post-it lappar åt hussen dår jag skrev massa "komma ihåg..., be dom..., fråga dom om...-saker. Och der bästa är att han visade min lapp hos veterinären. Perfekt :)

Men allt gick bra. Puff fick komma in vid åtta tiden på morgonen och var på uppvakningen redan nån gång efter 10. Det röntgades tänder och drogs ut två stycken kvarsittande valptänder. So far så good. Tills det var dags att skrapa tandsten. Och det fanns, massor. Hur pinsamt som helst, känns nästan som Puff är värsta vanvårds-fall där husse och matte har inte putsat tänderna. Men det är inte så lätt när munnen är pyttelitet och tänderna desto mindre. Så från och med nu kan jag också börja noja mig över hans tänder. Jag vill aldrig mer behöva skämmas över ovårdade hundtänderna. Och nu är det inte heller så att vi helt skiter i hans tänderna, men som veterinär sa så sitter småhundständerna så tajt intill varandra att det är supersvårt att putsa mellan dom. Förutom tansbehandligar fick Puff även en tatuering i örat. Lite nojjigt (nojjig är mitt andra namn) men nu har vi gjort allt som man kan att Puff kan identifieras enkelt och snabbt ifall han en dag skulle råka försvinna.

Vid 11.30 var husse och hämtade hem lilla bebisen. Och vad var det första han hörde när han kom in till vänterummet. Puff-gnäll. Inte att han hade ont, men det var ju så synd om honom att behöva sitta i en bur hos främmande människor. Och som sagt, det är alltid lite mer synd om Puff än alla andra. Då sa veterinären som var i receptionen att "nu kommer någon bli glad" och jag tror att dom syftade på sig själva. Jag skulle kunna gissa att dom har fått lyssna på Puff-gnäll sedan han vaknade någorlunda ut narkosen.

På eftermiddagen åkte husse till jobbet när jag kom hem. Jag hade sett framemot en lugn kväll (dom tyckte att Puff skulle vara sömning idag) men nix. Inte här. Det är nästan lika mycket fart på hunden som vanligt. Vilket är skönt, då verkar han inte iaf har ont nånstans. Visserligen har han fått smärtstillande som skulle hålla 24 timmar, och sedan skulle vi ringa till dom om han verkar ha ont imorgon när vi vaknar.   

Förresten, söta lille Puff har fått komma med på Small to Big-bloggen.

DubblaPuff

Som sagt så handlade vi lite på Small to Bigs-rea i helgen. Den gulliga love you-linnet var en av våra fynd. Annars passade vi på att köpa matchande kläder av Puffs favoriter så kanske en vacker dag så har han någon att dela med dessa kläder. Och som ni alla vet: matcha bör man annars dör man...

Här får ni se vad det blev:


Pinkaholics PNY 76th-hoodie.
Den svarta är gammal, den rosa är ny.


Mjukisdräkt, ljusblå har Puff haft en liten evighet, och den rosa är nyfyndat.

Idag har vi också hämtat upp ett paket från PoshPooches. Hoppningsviss blir det sista vintershoppingen före våren iaf. Det blev en superhit och en liten besvikelse (som ändå är ett måste-ha, konstigt eller hur). Men det får ni se kanske på onsdag. Nu ska vi ha kvällsmys, Jag och Puff. Imorgon är Puffs tandläkardag och husse ska ta honom dit själv då jag ska jobba.


Alla hjärtans dag

Hoppas alla ni har haft en underbar alla hjärtans dag. Vi har själv varit på alla hjärtans dags-fika hos en kompis till mig som jag inte har träffat på 3,5 år. Det var väldigt kul att ses samt att bli uppdaterad med de senaste skvallren. Puff var självklart med och träffade för första gången småbarn i 1års ålder som var också där på fikabesök. Dock lyckades Puff skrämma half-ihjäl det andra barnet. Lilla pojken tyckte att Puff var jätte rolig och stirrade på han och "pratade" med Puff. Puff däremot tyckte han lillen var lite otäck (det gick ju inte riktigt fatta vad det var för nåt, Puff har bara träffat pyttebebisar och lite äldre barn i 5års-ålder och uppåt) och han höll sig på avstånd. Men men när barnets stirrande blev för obehaglig så skällde han till. Och då blev kidsen jätte ledsen och rädd och grääääääät. Vilket däremot betyder att Puff tyckte att barnet blev ännu mer läskigare. Hoppas den mamman inte tyckte att Puff är värsta läskiga barnätar-vovven.

Sedan har Puff smitit ut för första gången i sitt liv. När ena gästerna kom och dörren öppnades så sprang lillen ut till trapphuset fort som blixten. Jag trodde att han springer runt i trappan, men nix, nedre dörren ut stod öppet och lillen sprang som en galning utomhus. Dock såg jag inte honom först heller, och han kom inte när man ropade så det blev lite spännande för ett tag. Men då hörde jag skallet och han skällde på folk som gick förbi (vilket han verkligen aldrig gör hemma) och jag fick ta ett litet runttur i snon med bara strumpor på. Det var trevligt....

Puff kom ihåg att tokskälla varenda gång när nån blingade på dörren. Skönt att vara hos folk när hunden visar alla sina bästa sidor. Tur for han (och oss) att han är toksöt, så han kommer undan det mesta. Tänk om man hade haft en hund på 30kg och uppåt som sprang som tok till dörren och skällde varenda gång det blingade. Inte så populärt nog. Men en liten vit ullsak är inte precis lika farligt, men minnst lika irriterande. Och pinsamt.  


Här ser ni ett bild om Puffs gårdagens shopping och dagens outfit.
En riktig kärlekshund.


Bara titta på det där ansiktet.
Vem skulle kunna bli arg på honom?


Alla hjärtans dags-afton

Idag har vi varit på Small to Bigs superrea. Och vi kom inte hem tomhänt heller utan hittade tre olika plagg som fick följa med hem. Dock är två av dom likadana som Puff redan har (en mjukisdress och en hoodie) fast i olika färger. Man måste ju se lite framåt och i fall om man nu skulle vilja ha två hundar i matchande kläder är det väl bra om Puff har två exemplar av sina favvokläder (eller mattes favvo, hur man nu än vill se det). Den ena plaggen är en söt linne som ska bli Puffs alla hjärtansdags-outfit. Jag är i alla fall nöjd med dagens shopping, sammanlagt blev det nästan 50% rabatt och notan hamnade långt under femhundringen.

Men idag blir det inga foton då Puff ligger och sover under täcken i vårt säng. 2 timmars nånstopp busandet och tågåkandet med alla spänning har gjort att Puff är något trött så han får leka fotomodell imorgon istället. Och roligt hade Puff också, kaféet var fullt av småttingar. Puff hittade en bästis för dagen, en pappis/chihu-blandning i hans storlek. Då var det helt plötsligt dom två mot världen (=dom små chihuahuarna, som dock också hade pappis i sig men dom var mycket mycket mindre).


Så här såg Puff ut härmokvällen och ungefär så här ser det ut ikväll också.
Han är en riktigt kille som ni ser, inte en gram skam i kroppen utan bara ligger och fläker ut sig och myser...
Visst är det också snyggt när vita magen är inte alltid så vit utan får lite smått gyllende färg.
Och som ni kan se är han även super duktig på att kissa på den ena frambenen också. Blaa.


Small 2 Big-rea

Våra alla hjärtans dags-helgplanerna är fastspikade. Det är nu länge sedan vi har varit och fikat på hundcafeet Small To Big och när vi såg att dom ska ha en dags superrea så valde vi att åka dit på lördagen. Det ska bli kul, kafeet kommer nog att vara full med små hundar och deras matter o hussar. Och lite shopping blir det kanske, även om matte försöker undvika det. Men Puff skulle behöva ett gulligt alla hjärtans dag-outfit tills söndag då vi är bortbjudna till ett kakbuffé-fika hos en kompis.

Och vem vet, vi kanske lyckats spana in några bekanta från bloggvärlden också, vilket såklart vore superkul. Är det någon som ska till Small to Big och fika/shoppa på lördagen? Vi kommer att försöka vara där rätt tidigt (öppettider 11-17) för att hinna göra lite andra saker sedan mot eftermiddag/kvällen.

Men så här ser REAN ut iaf:

Här är några prisexempel:
Linnen 99:-
T-shirts 119:-
Klänningar 129:-
Byxor 129:-
Hoodtröjor 149:-
Joggingdressar 199:-
Jackor/Regn 249:-


Papillon & weight pulling

Jag har ju i några inlägg klagat hur folk inte fattar vitsen med långlinan. I Hundsport 1-2/1010 som kom hem idag finns ett artikel: Två nya sporter - en dålig och en bra. Artikeln handlar om de nya hundsporten, weight pulling (WP) och bollvallning och är skriven av Anders Hallgren som håller på med inlärningspsykologi och med mjuka inlärningsmetoder.

I alla fall, jag började tänka på Puffs linpromenader och WP. Det finns ju en del likheter. Eller mycket och mycket: en sele och nånting att dra efter. Så nu börjar jag vänta på den dagen när någon tror att Puff tränar weight pulling (med en lina som väger några gram...). Ja, kan ni tänka er en liten Puff som utövar detta "machosport för muskelfixerade med främst pit bull-hundar" sport. (citerat ur artikeln). Nja, Puff är nog ändå lite mer hopp och studs-typen än bodybuilder.

Jag kan ju absolut ingenting om WP. Inte den lilla minsta. Men i ärlighetens namn kan jag tycka att det ser lite otäckt ut (ja, här kan vi börja snacka om fördomar igen). Men nu ska vi komma ihåg att det finns folk som tycker att utställningar är rent djurplågeri också. Hur som helst, jag tror att artikeln kommer att skapa rätt så stort debatt i bloggvärlden då jag vet att många av där ute tränar WP. Debatter är ju alltid intressanta och kanska även vi andra lär oss något nytt.

Men som sagt, nu börjar jag vänta den dagen när någon kopplar ihop Puff:s linpromenader med WP - det kommer att bli en intressan diskussion :)

Och hur det gick hos veterinären...

Det gick ju superbra hos veterinären igår. Det var vårt första besök i Bålsta Smådjursveterinären och dom var supertrevliga. Veterinären tog sin tid för att känna och klämma på Puff innan sprutan och prata med oss utan att hon var stressade. Så himla skönt.

Dock har Puff tidigare blivit helt rabiat när han ser sprutan och när man tar han i nacken och därmed valde vi att satta munkorg redan från början för att det ska gå så smidigt som möjligt. Och Puff klarade sig utan att bli tokarg, gnälla och skrika gjorde han så att hunden i vänterummet måste har blivit jätte rädd. När han var klar och sprutat hoppade han snabbt upp til husses famn och kastade onda blickar mot veterinären. Eftersom Puff inte har fått tokryck vid två senaste vaccinationstillfällen, ska jag nog börja lite på han och skippa munkorgen under kommnande vaccinationer i framtiden. Det var förresten rätt så gulligt när enda som sågs ur munkorgen (storlek 0) var en liten rosa tunga. Så arg var han liksom :)

Nu ska det bli ett nytt besök hos veterinären nästa vecka. På tisdag ska de sista valptänderna äntligen bort. Lite nervöst med det där med narkos, men det ska nog gå bra. Att sova ner en frisk, ung hund lär inte vara något konstigt. När Puff väl vaknar ska han också vara tuff och tatuerad. Han är redan chippad, men det känns mycket tryggare om han även har tatuering då i fall han springer bort har en privatperson mycket lättare att kolla upp via nätet vart Puff hör hemma.

Vardagar

Dagens fråga lyder: Vad gör era hundar på vardagarna?

Jag antar att många av er jobbar/pluggar. Vad gör era hundar då under vardagar. Är dom hemma (ensamma eller med husse/matte), följer dom med på jobbet, stanna hos hundvakt, på dagis etc. Det vore kul att höra hur andra pysslar ihop vardagen.

Puff, den bortskämda lilla hunden som han är,
har haft lyckan att kunna vara hemma med matte och husse i stort sätt hela livet. Först har jag studerat och när man pluggar media i universitet har man inte mycket schemalagt närvaro. Nu jobbar jag lite extra och fortsätter studera lite på distans, så jag är fortfarande väldigt mycket (för mycket om ni frågar mig) hemma. Husse jobbar, men har har rätt flexibel jobb så han kan anpassa sig rätt bra under dom få dagarna om jag måste vara borta en heldag. Han jobbar också skift just nu, så det blir dag- och kvällspass. I allra värsta fall skulle han kunna ta med Puff på jobbet, vilket han dock totalvägrar att göra. Han påstår att man inte kan jobba med Puff i närheten, men hallo!, husse sitter ju bara vid datorn på sitt jobb, hur svårt kan det vara att koncentrera med lilla Puff gnällandes omkring :).

Dom dagarna som vi verkligen ingen av oss kan vara hemma med Puff får han vara hos sin kompis Molle som bor granne med oss. Just nu är Molles matte mammaledig med lilla bebisen, så för oss är dom perfekta hundvakter :)

Iframtiden när jag också ska börja jobba på riktigt är det planerat att Puffs ska gå hos dagmatte/dagis. Helst gärna dagmatte tycker jag. Då jag tycker att Puff ska få ha sällskap under dagarna och komma ut på kissrundor så vore perfekt om jag skulle hitta något äldre dam som kunde ta hand om Puff. Men den dagen den sorgen liksom :).


Så här kan det ser ut under dagarna hos oss nu när Puff har lärt sig att hoppa upp till sängen.


Rabies

Om en timme kommer husse hem och sedan åker vill till veterinären. Dags för rabies-spruta för Puff. Vad glad han kommer att bli. Vi får se hur det ska gå för den här gången, Puff brukar nämligen få ett ryck hos vetten när sprutan kommer fram och då skriks det och spratlas och man får akta sina fingar.

Puff rabiesvaccineras ju på grund av att vi brukar åka till Finland. Som valp fick han först två sprutor vid 13 veckors och 17veckors ålder. Därefter väntade vi 120 dagar innan man kunde ta antikroppstestet. Inte först då kunde han åka till Finland (eller snarare sagt komme tillbaka hem till Sverige efter semester). Och det som gör mig så irriterat att det är verkligen ingen vid gränsen som kollar hundarna. Inte när man åker båt iaf, vi behövde inte visa Puffs pass en enda gång. När vi flög med han tittade tjejen i check-in hans pass lite snabbt, men det verkade som hon hade ingen aning vad hon ska titta efter. Då tycker jag att det är så himla tråkigt att Sverige har så stränga införselregler om man ändå inte kollar upp att inresande hundar är vaccinerade enligt reglerna.

Till Finland krävs endast rabiesvaccination (och "vanliga" vaccinationer såklart) utan antikroppsintyg. Dock finns det en krånglighet där också. Om hunden är vaccinerad mot rabies innan han/hon hade fylld ett år, gäller vaccinationen enbart ett år (även om det skulle vara 2- eller 3års vaccination). Puff har ju fått rabiesvaccinationen som gäller tre år, men eftersom han var endast fem månader när han fick det så får vi nu ändå vaccinera om. 

Men nej, nu måsta jag borsta hund. Man måste ju vara fin hos veterinären.  

Sol!

Det är soligt ute. SOL. Vet knappt hur man stavar det, det var så länge sedan man såg solen.
Och det är söndag.
Och även husse har en ledig dag.
Och det är inte -20 grader kallt eller slask, utan alldeles lagom -4grader. 

Så snart, efter en snabb frulle ska jag ta med hussen, hunden och kameran och gå på en långpromenad. Det ska bli så skönt. 

Puff går oftast i långlina när vi på långpromenader för att han ska träna att vara lös och inkallning. Det går oftast superbra. Dock är inte hans reaktionsförmåga till ordet "kom" alltid så blixtsnabbt, men han kommer oftast iaf, med lite cirkus :) Med i våra promenader har vi alltid såklart godis som belöningen, men även en liten rosa pipleksaksgroda. När Puff står emellan valet att välja matte eller den lilla söta hunden som man skulle kunna leka med, är inte godiset tillräckligt stark motivation att Puff ska välja matte. Då åker lille grodan fram och då blir det helt plötsligt mycket mer lockande att komma till matte. Långlinan är bra om Puff trots allt detta väljer att sticka efter den lilla hunden, kan jag stoppa honon och han kan alltså inte "självbelöna" sig genom att få hälsa och leka med den andra hunden. Samt att jag har fortfarande den något trygga känslan att ha hunden i "koppel" ifall det rusar fram ett annat, inte så snäll hund. 
 
Dock är det inte så många som fattar varför stackars lilla Puff måste dra långlina efter sig. Det vore väl mer OK om Puff skulle vara en storre hund. Men det verkar vara en allmänt uppfattning kring icke-hundmänniskor och hundtanter med sina små blandisar (varför har alltid alla jobbiga tanter som man träffa på promenad blandraser...en fundering bara :) ) att dom här små kan ju vara lösa hur som, dom gör ju ändå inte någon skada. När jag väl förklarara att han tränar att gå lös så tittar dom bara mig lite snett och tror att jag är helt puckad. Så ja, folk stirra lite smått. Som igår passerade vi en man, och bakom oss ropar han "hey" och pekar på slutet av linan. Ja, jag vet inte vad han menade liksom, man jag svarade bara att "det är lugnt, det ska vara så"


Puff:s matte och husse

Mimmi och Bamse har har utmanat hundbloggaren att lägga ut en bild på oss själva som bloggar åt våra vovvar.  Så här kommer det: så här ser jag och Puff:s husse ut: 

 
Det var en gång maskerad...


Finlandsbesök

Idag har vi haft ett finbesök från Finland då mina vännar stannade i Stockholm över en dag (dom var på kryssning). Puff var helt övernöjd när tre nya människor kom hem till honom och fotade och lekte med han. Han nämligen tror att alla som kommer hem till oss är tillför att roa honom. Fråga försäkringstanten som var här förra veckan för att fixa något med husses personförsäkringar....

Det bästa med att ha gäster är att man "måste" göra saker i sin hemstad som man aldrig annars gör. Den här gången var den en promenad i Gamla Stan som stod i schemat. Det är en evighet sedan jag har gått där, vilket är synd. Jag gillar Gamla Stan men ogillar turistmassor så därför blir det inte så många besök ditåt. Vännerna shoppade upp lite souvenier till släkt och arbetskompisar (grejer med Victoria och Daniel på stod högt på listan). Puff var såklart med, men eftersom slasket på gatorna och risken att bli påtrampat var så stor fick han åka magväska. Vilket han har inget emot, då ser man ju mycket bättre. Vi gjorde också ett perfekt kändisspaning vid Slottet, det var självaste Kungen som åkte förbi i sin stora Jeep. Det var faktiskt första gången jag sett honom på riktigt, prinsessorna har jag lyckats spana in på Östermalm några år sedan. (men hallo! det är ju prinsen som jag egentligen se). Men det var i alla fall ett bra avslutning till mina gästernas dag i Stockholm.

När man väl är i Gamla Stan måste man gå förbi Modern Dogg. Dock hade vi inte så mycket tid att stanna och prova saker men det blingade rätt fint från halsbandshyllan så man får kanske unna ett nytt besök i snart framtid. Vi ska ju nämligen snart skala av oss alla vinterkläder och möta våren med snygga blingande halsband (kanske ett vit med stenar i olika färg/stenar i blått - eller båda!)  

Kvällshopping

Jag hittade veckans bästa shoppingstips från pudel Qings blogg och några minuter senare hade jag klickat hem den vackra armbandet med det ännu vackrare citat. Armbandet kommer från Jojohanna och kostar endast 160 kr.

 Jag vågade inte surffa runt på den sidan för länge för att denna armbandet är inte den enda smycken som skulle passa perfekt runt min arm eller hals...


TV-tips

Här kommer kvällens TV-tips:

TV3 kl 22.00 It's me or the dog

I programmet löser den engelska hundtränarinnan Victoria Stilwell olika typer av hundproblem.

Eftersom jag vet att ni alla redan sitter bänkade i TV-soffan så vill jag gärna höra kommentarer vad ni tyckte om henne. Jag har sett hennes program tidigare och tycker att hon har rätt rolig stil med den strikta skollärarinna-looken, men trots det relativt anpassningsbara tips. Men vi får se...

RSS 2.0