Nyheter

Under senaste två veckor har det hunnit hände ett och annat....

*Ungefär precis två veckor sen åkte första flyttlast från Falun till vår nya lägenhet i Uppland-Bro. Först var det en underbar kaos, ingenting hade sitt plats och jag tyckte att det luktar illa i lägenheten (ni vet så där gammalt liksom) Men med tiden har det blivit bättre. Tomma flyttkartonger är antingen bortslängda eller i förrådet, nya möblerna har byggts ihop och står pä sina platser (b.la vår nya säng, med en sån sängkavel som jag alltid har velat . Tack Johan) samt små sakerna hittar sina boxar och hyllor och står inte i vägen. NEEEEEEEJ. Precis nu kom jag på att jag borde ha tagit med mig en gardinsak från Falun med mig (sitter just nu på tåget Falun-Stockholm)  Men det börjar kännas som att man är hemma, mer än det känns i Falun just nu, där väntar det bara ett halvtomt lägenhet med säng, soffa och TV- inte mycket mer finns där.

*En vecka sedan hände det något ännu roligare. Vi fick äntligen hämta hem lilla valpen, Puff. Han har visat sig att vara en helt underbar första valp, han sover på nätterna, skäller inte, (ibland händer det när han blir helt hyper och övertrött och tycker att hans leksak-gris är farlig) samt att han är i mer eller mindre rumsrem (bara vi är tillräckligt snabba att honom ut alltid när han har vaknat) Enda problemet är att han inte är allt för matglad, man han äter det som han känner sig att behöva (hoppas vi)

*Vi har också äntligen kommit igång med uppsatsen så där på riktigt (efter vi fick mycket kritik från handledare att vi är slarviga och oseriösa) och förra veckan har vi jobbat hård och pluggat ikapp vår schema. Så nu ser det bra ut, till och med enligt handledaren..

Men nu ska ni få njuta av lite valpbilder:








Ännu en gång: Stockholm

Då  var det dags igen- åka till Stockholm. Jag tror att under de senasta sex veckor har  jag åkt till Stockholm en gång i veckan. Och bor ju inte ens där, än. Men om en vecka så har vi fått vår lägenhet och det kommer att bli underbart.

Ikväll och några dagar framöver ska det bli plugg, plugg och plugg med Bellis. Teorisökandet går sådär, men jag tror att vi har nästan hittat den vi kommer att använda. Efter det är uppsatsen ju halvfärdig tycker jag :)

Jag kommer också att träffa Johan imorgon. Han har varit i Huskvarna över helgen och myst med sin familj. (även jag hade tyckt att han ska åka till Falun för att mysa med mig, men det lyssnade han inte) Fast det var nog dags för honom att åka dit, han har inte varit där sen påskas.

Men nu ska jag äta och packa. Puss och Kram.

fortfarande sjuk

Jag missade Halloween-kvällen på Kåren ikväll, samt spexsittningen. Jag är bara sjuk, ligger hemma och tycker synd om mig själv. Sällskap skulle inte skada, men vem vill umgås med en som bara snorar och hostar hela tiden? Inte jag iaf.

Imorgon ska jag iaf ta tåget ner till Sthlm, uppsatsen ni vet. Ska bli kul med intervjuerna samt materialsökning på Kungliga Biblioteket. På måndag hinner jag kanske oxå träffa Johan, det var en alldeles för länge sedan vi träffades sist.


C

Den där uppsatsen som man ska hålla på med. Usch. Att komma på en massande teori är nog det jobbigaste jag vet. Precis samma problem som vi hade med B-uppsatsen. Fast igen panik, det brukar flyta på bra när man väl kommer igång.

Och den andra som är mindre roligt just nu är att vara sjuk. Ont i halsen, ont i öronen, ont i kinder, och näsan rinner. FY.

Jag vill bara sova eller mysa med Johan och inte behöva plugga eller planera, eller resa eller packa eller städa eller nånting.

Särbolivet

Mina första dagarna av särbolivet har gått rätt bra. Jag har hunnit med valpprylshoppandet (ni anar inte hur svårt det är att hitta en hundbädd som matchar i sovrummet...), jag har varit på spexmötet (det ska ju bli en Halloween-sittning på fredag) samt hittat lite litteratur för uppsatsen (hoppas jag iaf, titlarna låter bra men det är en annan sak hur relevant innehållet är)

Enda problemet som jag har är ju nätterna. Jag är lite mörkrädd och det hjälper inte direkt heller att kylskåpet och TVn prastar med varandra. Därför måste jag hålla mig vaken tills jag blir supertrött att jag kan somna så fort huvudet träffar kudden.

Annars saknar jag Johan lite ibland, mest på kvällarna då jag är van vid att iaf  kunna ringa till honom när jag ska sova. Nu går det inte, då jag skulle också väcka Johans kompis och hans tjej, och det vore knappast så uppskattat. Det är lite tråkigt. Men snaaaaart ska vi vara i vårt nytt hem. Det ska bli kul, då man kan börja inreda "om", även i stort sätt bli det samma gamla möbler. Eller hmh, vi har ett nytt köksbord (som vi har köpt men som står kvar i förrådet) och vi ska ha en ny säng. Så lite nya möbler ska det bli.

Jag har också börjat planera jul. Eller planera och planera, jag har bokat tågbiljetter Stockholm-Jönköping-Stockholm. Så det ska bli ännu en smålands-jul.

Till slut känns det att jag borde kommentera presidentval i USA, men jag tror att jag låter bli. Så mycket som jag vet om valet så är jag nöjd med resultatet. Men tänka sig att valprocessen är äntligen slut. Det känns att den har hållit på evigheten nu.

Nu ska jag städa, bla fiskarna vill nog ha nytt vatten och lite damsugning skulle inte skada golvet.

Stockholm: valpköp o kryssning

Oj, vad mycket det hände i helgen:

Vi var på kryssning. Med Cinderella åkte vi till Marienhamn och tillbaka (i C-hytt, dvs under bildäck...) Men bortset faktum att det finns ingen sätt att rädda sig ur båten från C-hytt (om båten nu väl ska sjunka) så hade vi en trevlig kryssning.  Kryssningen börjades med att våra biljetter var borttappade men vi lyckades få nya ändå. Sedan blev det mat och fest (inte får mycket fest, lite lagom) Först hamnade vi till äckel-disco (en sådan med tafs oh tjafs - men bra musik iaf) och sedan hittade vi en lite finare oh fräshare en däck uppåt. OK, kryssning, det hände dock inget jätte speciellt. Roligast var nog hemresan (vilket jag hade fruktat då jag var tvungen att åka själv till Falun) men hamnade i samma buss med roliga flickor och pojkar.

Som sagt, så är jag nu själv i Falun. En nybliven särbo. Usch. Johan började sin praktik idag i Stockholm så han blev kvar efter kryssningen. Han ska praktisera hos två doku-filmare (och nej, jag vet inte riktigt vad han gör där). Men det verkar har börjat bra iaf. Vi får ju inte lägenheten först den 15:e typ (trist, jag hade verkligen hoppats att vi kan flytta en vecka tidigare) men Johan får bo hos en kompis och hans flickvän. Jag tycker lite synd om honom, kan inte vara allt för roligt att vara den tredje hjulen. Eller vi ska ju också ha en av Johans kompisar boende hos oss ett litet tag, men vi ska ju bo i en 3:a, dom som Johan bor hos nu bor i en 1:a... Men två veckor går nog snabbt? 

Och sedan till det roliga. Vi var ju och tittade på papillonvalpar på Lidingö och fattade tycke på den som vi hade redan innan varit mest förtjusta om. Han är en liten trefärgad kille, minst i kullen och lite försiktigare (fast ändå inte rädd) än sina syskon, men kroppsmässigt har han finare hållning än sin (enda) bror så vi bestämda oss får honom ändå. Han kommer att bli superfin :)  Nu hoppas vi bara att han går genom besiktingen när han är 8 veckor gammal (dvs om a 3veckor) så får vi honom hem den 28/11. Han har ett fint kennelnamn men vi (jag?) är rätt så säkra att vi ska kalla honom för Puff (ni vet väl barnlåten om Puff, den magiska draken? )



Så här såg han ut 4veckor gammal, nu är han ju faktiskt en vecka äldre

RSS 2.0