Att packa

Ibland kommer det stunder när man inser hur mycket saker man egentligen har. Nu är vi där. Vi ska flytta. Snabba ryck är det, inflyttning är redan om 4 veckor. Så vi har börjat packa för att även hinna rensa så mycket onödigt som möjligt.

 

Så började vi packa hundsaker. Vi har tidigare skämtat om att den dagen vi flyttar måste Puff ha en egen flyttkartong. Haha – jätte roligt tyckte vi. Men nu när vi packar, är det bara att inse att en flyttlåda inte räcker. Hur kommer det sig att en hund, som alltid sover sina nätter i vår säng, har 4 hundsängar? Eller 10 halsband och nästintill lika många selen och koppel? Pälsvårdsprodukter så att varje tå kan ha en egen skönhetsbehandling… Fleecetröjor och annat att klä på. För att inte tala om leksaker. Just det, sedan finns det ju två hundväskor (en modell handväska och en ”bur”) samt en 3-hjulig hundvagn. (stavkontroll tycker förresten inte att hundvagn är ett ord). Helt hysteriskt tycker jag.

 

Flytta med hund kommer med sina krux. Vi har ju ingen familj här i stan som har medfödd skyldighet att ta hand om sitt enda ”barnbarn” vid behov, utan vi har fått skapa ett eget skyddsnät. Jobbigt värre, men vår skyddsnät kommer bo en bit ifrån oss. Och för det andra så trivs jag väldigt bra i vår brukhundsklubb – och nu ska man hitta något lite närmare (att köra en 1 h (tur o return) för att träna 20 min agility känns lite sådär)men hur ska man veta vad som är bra. Och alla vinterträningar i ridhus är redan fullbokade i de närmaste klubbarna, så vi får visst åka land och rike runt för att träna känns det som.

 

Flytthelgen är en sak i sig. Att flytta samma helg som Hund 2011 pågår i Älvsjö går ju inte. Eller går och går, men på mässan ska jag gå. Flytten få ske nånstans där runt om.

 

Hur ska det gå med självaste hunden då.  Han är inget att oroa sig för, han är väldigt anpassningsbar och stressar inte när det gäller nya ställen.


Balans och hjärngympa i skogen

Hemma hos oss går livet i sitt vanliga spår. Man jobbar om varandra på vardagarna – vilket är sjukt bra för Puff då han kan vara hemma med någon av oss hela tiden, och det är mörkt hela tiden känns det som.

 

Lite roliga nyheter har jag iaf. Nu när agilitykursen är avklarat har vi startat en aktiveringskurs som heter ”Balans och hjärngympa i skogen”. Det ska håller i två kursomgångar i två veckors mellanrum så att man hinner att träna. Älskar att kursa med Puff och första kursomgången handlade om fyra olika övningar, som vi nu ska behärska till nästa gång.

 

Instruktören är klickerfrälst, ,men även om Puff inte är inklickat så kör vi med dessa shapingövningar och använder ordet ”bra” som vår ”klick”.

 

  1. Hoppa på sten – att klättra på stenar ska vara det roligaste att göra i skogen.
  2. Handtarget – nudda handen med nos. Till slut ska detta vara så stark, att hunden följer handen vart än den tar vägen, runt..eller tom uppåt. Då kan man koppla ihop hoppa på stenar och göra en ”uppåt” handtarget” då hunden ska ställa sig på bakbenen för att kunna nudda på handen. Balansövning på högsta nivå!
  3. Bakbenskontroll runt en stubbe – ställa frambenen på stubben och gå runt med bakbenen. Inte alls så himla enkel övning, eftersom som bekant, vet hundarna knappt att de faktiskt har bakbenen :)
  4. Gå på stammar – balans, balans, balans.

RSS 2.0