You'll never walk alone

Nu blir husse glad. Efter Djurgårds-skandalen ska Puff få en ny matchtröja. Jag vann precis bjudgivningen på tradera.com (första gången jag köper nåt annat än tågbiljetter via tradera) Lite gullig är tröjan, vet dock inte när ska man behöva en fotbollströja på en hund. Ska han liksom sitta med husse och titta på TV eller? Så onödigt, men så gulligt.


Hur man torkar en papillon

Idag var det baddags, igen. Puff och hans nya kompis Molle hittade ett illaluktande bit av gräsmattan och där skulle dom så klart ligga och rulla. USCH. Och man ska ju vara fin till helgen finbesök från Finland samt att på söndag ska vi till Kista och kika på agility, Puff:s blivande framtidshobby.
 
Att tvätta en pappis är ingen konst, men att torka, det är en annan femma - särskild när lilla hunden själv vill fixa saken utan att hårtorken behövs att ta fram. Så här såg det ut:

 






 KLAR!!!

Visst är han helt underbart superduber söt.

 När man är 98% torr får man mysa i den söta dräkten.

Upptagna

Här händer det och sker allt möjligt. Vi har hunnit med utställningar och ringträning såsom shopping och leka med kompisar. Och lite skola. Men ska vi se.....

♥Allsvenskan har kommit igång igen och Puff har fått välja vilken lag han hejar på. Jag tycker att han ska bli en hammarbyare (eftersom grönt är fint), husse vill att han ska heja på IFK, och Niklas vill att Puff ska heja på Djurgården. Det är inte lätt att vara en liten valp som inte ens vet vad fotboll är för nåt. Men bara för att reta husse ska jag visa hur snygg Puff är i det blå.




♥Långfredagen spenderades i Lilla Stockholm, Puffs första riktiga hundutställning (även om han fortfarande går som valp så klart). Puff (och matte) tyckte att det var lite läskigt i ringen och placerades 3:e (och sist) Kritiken var dock inte så dålig eller hade något vi inte redan visste. Vi väntar fortfarande på att svansen (och hela hunden) ska växa. Och Puff är sockersöt, det går ju inte att undvika, inte ens domaren....Så här gick kritiken:


"A bit tiny in the bone. Nice ears. Could have a bit more masculine head and bigger eyes.
Nicely angulated behind. Tailset could be higher and in movement he carries his tail too open.
Very nice temperament"
  
domare: Tiina Taulos, Finland

Och i kameran hittade jag lite mörka bilder från utställningen. Ungefär så här såg vi ut:



Annars ska jag bara tilläga att vi var lite beskvina för shoppingen i Lilla Stockholm. Vi hittade endast ett hundpärm där man kan spara alla Puff:s viktiga papper, samt en bit av ljusblå fäll. Iofs så hittade jag en jätte gullig groda-fleecetröja men varken husse eller Puff:s uppfödare tillät mig att köpa den. Vilka tråkmånsar säger jag bara....

♥Men annars har vi bara varit hemma och njutit av det fina vädret (när det väl råkar vara fint) Puff har blivit jätte duktig att vara lös och därför tar vi ofta tur i skogen eller i stora ängen nära oss. Superskönt att han kan springa av sig utan att vi måste springa efter med koppel. Ännu roligare är dock att Puff har hittat en kompis, chihuahuan Molle som är vår granne. Roligt att dom två kan ibland träffast ute på gården och leka lite. Puff är superkaxig om han ser Molle ute när han själv står uppe på balkongen eller när vi träffas ute på promenader och båda är kopplad. Men kaxigheten försvinner när de får träffas lösa :) Men de leker så fint så fint.



♥ Idag borde jag ha pluggat. Kanske 30 % av tiden har jag faktiskt gjort det, resterande 70% har jag kollar på hundkläder på nätet. PoshPoodle bloggen (poshpoodle.blogg.se) tipsade mig att det  var slutrea hos finahund.se så jag var tvungen att kika in där. Och helt plötsligt hade jag klickat hem en ljusblå fleeceöverall samt en ljusblå regnöverall.  Det är väl lika bra att förbereda sig till hösten eller hur? Och man vet ju aldrig hur sommaren kommer ut, minusgrader i juni kanske är fullt möjligt.... Sedan hamnade jag på tradera där jag hittade lite söta kläder (till hösten.....) som jag la bjud på. Jag kan visa sedan om jag vinner auktionen vad jag har hittat. Nu funderar jag på om jag ska lägga Puff:s för små kläder till salu (japp, han har några plagg han har växt ut, och dessa plagg han har ju knappt använd, det är ju vääääldigt sällan han har nånting på sig....) Men samtidigt är dom så himla fina att man kanske vill spara dom till hund nummer 2 som kanske flyttar in till oss ungefär om 5 år. 

Nu är det sovdags. (eller först en liten snabbis kissrunda om lilla hunden vill vakna och gå ut) Puss och kram och God Natt

För tidigt påsk

Helgen har vi spenderat hemma hos Johans gamla hemstad Huskvarna/Jönköping. Skönt att slippa åka tåg och åka bil istället, trots att lille Puff blev åksjuk på vägen ner och spydde innan vi ens han komma till Nyköping.

Väl framme väntade en underbar sol och varmt väder. Så under helgen hann vi b.la årets första picknik i vacka Jönköpings statspark. Puff var också ett perfekt picknikhund, han försökte inte ens äta vårat mat (förutom att han ville dricka cola ur sugrör, men det är visst inte så lämpligt. Puff fick även hälsa på lamor och får som bodde i parken och om kameran hade samarbetat med oss skulle ni få bilder om det. Även de bilderna som togs av Johans mobil har jag lyckats att radera....

Vi människorna fick fira lite tidig påsk hos Johans morföraldrar innan det var dags för hemresan. Hemresan gick mycket bättre för hunden, han bara sov, fast matte tyckte att det var nog den tråkigaste bilresan hon har varit med om. 3,5 timme på E4, bara skog o skog o skog....

Nu är vi hemma igen och ser fram emot en hel ledig vecka. Vi ska vårpyssla, köpa o plantera blommor och städa och organisera. Det ska bli så fint till slut hoppas jag.

Och på fredag är det dags för Lilla Stockholm, Puff första stora utställning (även om han så klart ställs ut fortfarande inoff i valpklass)

RSS 2.0