Rabies

Om en timme kommer husse hem och sedan åker vill till veterinären. Dags för rabies-spruta för Puff. Vad glad han kommer att bli. Vi får se hur det ska gå för den här gången, Puff brukar nämligen få ett ryck hos vetten när sprutan kommer fram och då skriks det och spratlas och man får akta sina fingar.

Puff rabiesvaccineras ju på grund av att vi brukar åka till Finland. Som valp fick han först två sprutor vid 13 veckors och 17veckors ålder. Därefter väntade vi 120 dagar innan man kunde ta antikroppstestet. Inte först då kunde han åka till Finland (eller snarare sagt komme tillbaka hem till Sverige efter semester). Och det som gör mig så irriterat att det är verkligen ingen vid gränsen som kollar hundarna. Inte när man åker båt iaf, vi behövde inte visa Puffs pass en enda gång. När vi flög med han tittade tjejen i check-in hans pass lite snabbt, men det verkade som hon hade ingen aning vad hon ska titta efter. Då tycker jag att det är så himla tråkigt att Sverige har så stränga införselregler om man ändå inte kollar upp att inresande hundar är vaccinerade enligt reglerna.

Till Finland krävs endast rabiesvaccination (och "vanliga" vaccinationer såklart) utan antikroppsintyg. Dock finns det en krånglighet där också. Om hunden är vaccinerad mot rabies innan han/hon hade fylld ett år, gäller vaccinationen enbart ett år (även om det skulle vara 2- eller 3års vaccination). Puff har ju fått rabiesvaccinationen som gäller tre år, men eftersom han var endast fem månader när han fick det så får vi nu ändå vaccinera om. 

Men nej, nu måsta jag borsta hund. Man måste ju vara fin hos veterinären.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0