PapillonRingens utställning

Nu var det länge sedan jag roade er med utställningskritik. Idag har vi varit på PapillonRingens  officiell utställning i fina Alby Friluftsgård i Tyresö. Det var alltså bara massviss med pappisar, vilket var kul då det är alltid roligt att se hur de andra ser ut. Papillon tycker jag som ras är väldigt rolig, då det finns rätt mycket olika typer, vissa vackare och vissa mindre vackrare, men smaken är ju som baken så...

Hur som helst, Puff skötte sig enormt fint och domaren var rätt så hård och delade ut många 2:or. Det var även rätt så många hundar som inte skötte sig på bordet utan slängde sig hit och ditt och försökte komma undan domare.

Puff fick först en 1:a och blev sedan placerat 2:a i unghundsklassen. Inte så illa va!

Kritiken från den engelska domaren Shirley Philip;

Quality 23 months tricolour boy. Very sweet head of good propotion.
Dark eyes. Sweet expression. Good depth of chest.
Fin and dainty throughout. Well set tail.
Firm hindquarter. Quality coat developing.
Lovely earset. Movements a little loose.
Lovely overall picture.




Silja Line

Just det, jag har glömt bort att berätta hur det var att åka Silja Line med hund.

Om man utgår från det att Puff är en van resenär
och rätt så oberörd när det gäller miljöbyten och människosamlingar så är det ju alltid enkelt för oss att ha med han att göra. Vi kunde ha med Puff när vi gick runt på båten och även i butiker (dock inte tax freen- som är mer som en "matbutik"). Vi åt utan Puff som fick vänta i hytten, men jag såg att ett sällskap satt vid utkanten av en restaurang med två stora ridgebacks så middag med hund hade formodligen också fungerad.

Det fanns ju en fotograf som ville fota alla barnen på båten och även Puff hamnade i hans kamera. Senare på kvällen blev det lite mer pinsamt, när alla bilderna publicerades och visades på väggen, oändligt massa bilder om barn...och Puff.

Men sen kommer vi till det värsta: sandlådan. Sandlådan hade placerats i "typ i ett rökrum", dock hade man inga glas på fönsterna, men det luktade helt obeskrivligt illa där. Och jag misstänker att det var inte bara hundar som hade kissat i den där sandlådan, om man ska bedömma utifrån lukten. Fy kräks säger jag. Tur att Puff är en kiss-automat; så vi bara lyfte han in och ut ur lådan fort som sjutton.

Att åka med en stor hund måste vara något besvärligare
. Det är ju väldigt trångt nere vid bilarna. T.ex vi kan inte öppna vår bagagelucka utan måste ta ut Puff ur bagaget innan vi åker in i båten.  Så jag ger återigen tummen upp för hundar som går att bära runt!

Eftersom jag känner att jag inte lyckas skriva något sammanhängande text ikväll, avslutar jag en sammanfattning:
åka båt med en hund är inga svårigheter alls.


Nattliga måste-ha begären

Jag hamnade på Puchis hemsida. Nu ångrar jag det. Jag vill ha ju! Massor...





Jag älskar ju spelar rollen "matte till en väsk-hund som aldrig får gå med sina egna ben då han kan ju bli smutsig". Det här skulle bli en perfekt linne till Puff. Det är inte allt för svårt att provosera folk.


Höstens första dag

Imorgon bli det höst på riktigt. Efter en veckas semester (kan man ens kalla en veckas ledighet för semester) är vi nu tillbaka från Finland och imorgon är det dags för jobbet för både matte och husse och dagmatte för Puff.

Hösten kommer förhoppningsviss med nya vindar och det ska ske roliga saker. Just nu är jag nämligen rätt så trött i livet som det är nu, inget roligt sker hur än vi försöker.  Iaf hösten kommer med lite agilitykurs för Puff och husse (en slags nybörjarkurs fast i mindre format, kallas för agility aktivering) men "min kurs", fortsättningsagility börjar inte pga för få anmälningar. Det tycker jag är tråkigt.

Finlands-resa är ett kapitel i sig. Man kan minst sagt säga att det inte gick som planerat och att t.ex vår bil befinner sig i Helsingfors just nu. Men den historian och berättelsen hur enkelt det var att åka Silja Line med hund får jag återkomma med lite senare.  Jag kan bara säga att man måste bara vara glad att man har en urduktig och väl miljötränat hund som inte ens rör en min i trots ibland rätt kaosartade situationer :)

Hos Puffs kennel förväntas det småttingar när som helts
. Och inte vilka småttingar som helst, utan det blir halv mostrar och morbröder till Puff, då Puffs morfar Tintin ska bli pappa.  (Lite roligt, både Puffs morfar och pappa heter Tintin) Ta ett kik hos Silkeslena, snart är dem små underverken här. Ultraljudet ett tag sedan visade tre små korvar.

Nu ska jag njuta av min midnatts-middag, lite nudelsoppa (såg förresten en helt underbar facebook-group: "om inte det vore meningen att man äte midnatts-snacks, varför finns det ljus i kylskåpet").

RSS 2.0