Hurtta

Just det, vi har ju shoppat nyligen lite praktiska kläder för hunden, nämligen en blå Hurtta regnjacka. Det känns liksom lite mer OK att gå på brukshundsklubben hunden iklädd i Hurtta istället för Pinkaholic/ Puppy Angel. Samt att dagmatte kanske tycker det är lite trevligare att rasta Puff när han inte är iklädd som en rosa leksakskanin. Jag måste bara säga att Hurttas Pro-serie har ett super bra passform även för våran lilla råttan. Och snygga är dem också, tycker jag i alla fall.



Pinkaholics höst/vinter 10/11

Nu när middsommar är firat så passar det bra att ta ett titt på Pinkaholics höstkollektion. Jag måste säga att sommarkollektionen var en besvikelse för mig men ur höstkollektionen hittar jag en och en anna vill-ha plagg. Vi väljer mellan dessa två (eller vem försöker jag lura, det blir nog bägge två i slutändan...):



Puppet-hoodie i mörk grå             Appel Cider-hoodie i vit



Har ni redan hittat era Pinkaholic favoriterna?

Snabb uppdatering

Här händer det och sker massor men ingen tid över att blogga. Nackdelen med att jobba, fritiden är nästan obefintlig. Men jag ska uppdatera er lite vad som händer i vårt liv.

Agilitykursen har vi avslutat och Puff har blivit superduktig. Han klarar sig nästan alla hinder galant, dock behöver han lite hjälp med platta tunnel och gungan, samt slalom är lite sisådär. Men av nån konstig anledning har jag kommit på att jag skulle kunna starta i klubbens mini KM i slutet av augusti. Så nu ska vi träna, och träna och träna...

Förra helgen var vi i Jönköping och skulle hälsa på Johans släkt och ställa ut Puff i Trippel Dog Show. Lördagen var det regn och rusk och Puff fick nöja sig med en 2:a pga det gamla vanliga: han är för söt för att vara en kille. Jag har dock knappt läst kritiken annars, då jag fattar inte vart den hamnade.... Söndagen däremot hade vi en domare som gillade små hundar. Det var många som han tyckte var var för stora, eller något för stora. Så det var tur för Puff, som fick en 1:a och blev placerad som 4:e i unghundsklassen. Puff fick ta med sig en stooor röd rosett!

Men Jönköping bjöd på även bra shopping för min kräsna smak. Vi hittade koppel, halsband, billigt mat, godis, borste...

Middsommar ska vi fira i en camping och bo i en stuga
. Dock är det inte så långt ifrån här vi bor så vi är inte riktigt hemifrån vilket ska bli skönt. Jag känner att jag måste hinna med livet också och inte bara ligga och slappa hela långhelgen. Men massa mat har vi iaf, så formodligen kommer jag att rulla till jobbet på måndag.

På tal om mat så har jag även kommit på var Puff ska äta.
Och det faller faktiskt han i smaken också vilket är bra. Han har nu börjat med Orijen Region Red. Mums säger han.

Grattis Posh Pooches, hela 2 år!

 

Poshpooches fyller hela två år. Det är absolut en av mina favorit affärer där jag shoppar åt lille grabben. Nu har dem 2års-kalas tävling på gång på bloggen och jag ska såklart vara med. Och vad skulle vi köpa om vi skulle vinna den där presentkort värd 200kr.... Svårt att säga, men det här står högt upp på min vill ha-begär lista:

Flytväst, då iår ska det simmas. Och simmar är inte Puff:s favoritgöra.... än :)

Eller då skulle jag kunna använda presentkortet som en "handpenning" för denna snyggingen.

En väska från Puppy Angel

 

 

Vill du också vara med och tävla?

 

Du deltar genom att skicka oss ett mail med ditt namn och din favoritprodukt i shoppen till [email protected].
Vill du ha dubbelt så stor chans att vinna så tipsar du om tävlingen i din blogg och lämnar en kommentar med länken till inlägget i PoshPooches-bloggen.

5 vinnare dras sedan slumpvis den 10 Juni.

 

 

 


Smaka på Stockholm

Idag har vi besökt "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården. Rätt mycket mumsiga saker, dock ingenting som hade det där lilla extra. Men det var solig och lagom varmt så det var ändå ett skönt sätt att spendera den enda dagen i den här veckan då både jag och husse är lediga. Och lille Puff fick såklart följa med... och smaka lite allt möjligt.

Som ni kan se så var inte Puff helt nöjd när han hamnade på krokodilens tallrik....

Sommarångest

Fatta att vi klagar på vinter när det är kallt och mörkt.
Då är det banne mig inte livsfarligt att gå ut och promenera i alla fall.

Jag hade någonlunda kommit över fästingångesten
och bestämt att Puff ska gå utan fästingskydd. Ännu har vi inte träffat ingen fästing. Kanske skulle man kunna köpa en sådan spray som man sprayar på hunden, kanske. Men det här med fästingar kommer vi nog att klara av.

Men igår på agilityn hörde jag att en pappis hade dött av en huggormsbett bara en mil ifrån oss samt att det ska finnas massor av huggormar iår. Denna lille pappisen hade blivit huggen av ormen och inom loppet av 15 min blivit så dålig att den var bortom räddning trots veterinärbesöket. Panik!

Idag har jag då pratat med veterinären,
inte minns om just kortisonen. Idag pratas det ju att flera hundar som har fått kortison dör efter huggormsbetet än dem som inte har blivit behadlade. Våran veterinär dock sa att det finns en diskussion där man misstänker att statistiken är något missvisande och kortisonens dålig rykte beror på att hundägare tror att kortison är mirakelmedel mot bettet och då dröjer det länge tid att komma in till veterinären jämför med de hundägare som åker illfart in till vetten då det inte har något att ge till hunden hemma. Vi diskuterade lite om just Puff:s vikt och kom fram till att blir han biten i nospartiet/kring halsen så har vi extremt bråttom då han är så liten. Så har vi då nånting att ge till honom som kan rädda hans liv medans vi försöker hinna till veterinären så känner jag att jag vill ha det till hands. Det är inte alltid den närmaste veterinären är öppen...Så nu väntar det lite kortison i apoteket som jag kan hämta upp.

Nu är det visserligen så att jag har sett kanske 1-2 levande huggormar i hela mitt liv  Så det känns att det finns en chans vi kommer överleva utan ormbet den här sommaren också.

Sugen på en ormpuss?

RSS 2.0