Rasstandard: Papillon

Så här beskrivs papillon på rastandarden under punkterna bakgrund/ändamål och helhetsintryck:


Bakgrund / Ändamål

Den kontinentala dvärgspanieln (epagneul nain continental) förekommer i två varianter Papillon med stående öron och Phalène med hängande öron. Förutom öronen är rasstandarden identisk för dessa båda rasvarianter.

Papillon har fått sitt namn efter de fjärilsliknande öron som elegant befransade, skall likna en vacker fjärils vingar och betyder just fjäril på franska. Rasen lär dock ursprungligen ha importerats till Frankrike från Spanien. Några av dessa importer gavs som gåva till det franska kungahuset. Från det ögonblicket var rasens lycka gjord. Den lilla nätta hunden blev en trogen följeslagare åt hovets män och kvinnor. Från franska revolutionen hör man talas om att Marie Antoinette hade Papillons. På målningar från dessa tider påträffas den lilla hunden, som var nästan fullständigt lik våra dagars Papillons.

Varianten med hängande öron har getts namnet Phalène, som betyder mätarfjäril på franska.

Helhetsintryck

Rasen är en dvärgspaniel med normal och harmonisk kroppsbyggnad. Den skall ha lång päls och ett måttligt långt nosparti, som skall vara kortare än skallen. Rasen skall ge ett livligt intryck, vara graciös men ändå robust. Den skall ha stolt hållning och ett lätt elegant steg.

 

 

Vad säger era rasers rastandard?


Puffs simskola

Förra helgen var vi och badade. Eller Puff och husse badade, jag hejdade brevid. Dock är Puff ingen super-simmare direkt, men lite hjälp av husse blev han lite svarare i de heta sommarvärmen iaf. Efter som jag har blivit urdålig på att blogga (vilket jag skyller på sommaren) ska jag ge er lite bilder.



Klara, färdiga, simma!!


Efter simmandet
fick jag och Puff sitta på klippan och vänta att husse skulle simma klart. Och när jag tittade bortåt, hade Puff hittat ett gammalt grillplats. Och rullat i kolen. Han var bokstavligen kolsvart så det fick bli en simtur till.


Playdate med Mio

Hej,

Vi är fortfarande med trots värmen. Man får inte göra några hastiga rörelsen, annars blir man alldeles för varm. Puff har exempelviss flyttat under soffan och han kommer inte fram först efter kl 18.00. Trots sommaren och det faktum att alla andra är lediga, så jobbar jag för fullt så vi har inte hunnit med så mycket speciellt.

I onsdags var vi dock i Drottningholm
och hade en liten playdate för hundarna och träffade Ira med hennes söta pudel Mio. Dock gjorde värmen sitt och iaf Puff var inte allt för överdrivet lekful. Men det var ändå kul att träffa lite bloggfolk, tidigare har jag ju endast träffat fluffmoster-Matte Elin lite snabbt. 

Jag ska dela med mig en liten film
som Ira har filmat där ni ser våra trollungar när dem fick ett litet lekfullt ryck. Jo, ni lär väl känna igen vem är Puff och vilken är Mio, och det är Puffs husse som den springer runtruntrunt...




RSS 2.0