Tandläkardag

Idag har Puff varit hos tandläkaren. Husse skulle sköta hela kalaset själv med både inlämning och uthämtning av hunden medans jag skulle jobba. Tur att jag hade lämnat post-it lappar åt hussen dår jag skrev massa "komma ihåg..., be dom..., fråga dom om...-saker. Och der bästa är att han visade min lapp hos veterinären. Perfekt :)

Men allt gick bra. Puff fick komma in vid åtta tiden på morgonen och var på uppvakningen redan nån gång efter 10. Det röntgades tänder och drogs ut två stycken kvarsittande valptänder. So far så good. Tills det var dags att skrapa tandsten. Och det fanns, massor. Hur pinsamt som helst, känns nästan som Puff är värsta vanvårds-fall där husse och matte har inte putsat tänderna. Men det är inte så lätt när munnen är pyttelitet och tänderna desto mindre. Så från och med nu kan jag också börja noja mig över hans tänder. Jag vill aldrig mer behöva skämmas över ovårdade hundtänderna. Och nu är det inte heller så att vi helt skiter i hans tänderna, men som veterinär sa så sitter småhundständerna så tajt intill varandra att det är supersvårt att putsa mellan dom. Förutom tansbehandligar fick Puff även en tatuering i örat. Lite nojjigt (nojjig är mitt andra namn) men nu har vi gjort allt som man kan att Puff kan identifieras enkelt och snabbt ifall han en dag skulle råka försvinna.

Vid 11.30 var husse och hämtade hem lilla bebisen. Och vad var det första han hörde när han kom in till vänterummet. Puff-gnäll. Inte att han hade ont, men det var ju så synd om honom att behöva sitta i en bur hos främmande människor. Och som sagt, det är alltid lite mer synd om Puff än alla andra. Då sa veterinären som var i receptionen att "nu kommer någon bli glad" och jag tror att dom syftade på sig själva. Jag skulle kunna gissa att dom har fått lyssna på Puff-gnäll sedan han vaknade någorlunda ut narkosen.

På eftermiddagen åkte husse till jobbet när jag kom hem. Jag hade sett framemot en lugn kväll (dom tyckte att Puff skulle vara sömning idag) men nix. Inte här. Det är nästan lika mycket fart på hunden som vanligt. Vilket är skönt, då verkar han inte iaf har ont nånstans. Visserligen har han fått smärtstillande som skulle hålla 24 timmar, och sedan skulle vi ringa till dom om han verkar ha ont imorgon när vi vaknar.   

Förresten, söta lille Puff har fått komma med på Small to Big-bloggen.

Kommentarer
Postat av: Patricia & Elwiz

Jag har också hört att småvovvar ofta har trångt mellan tänderna, så vi la till tandförsäkring hos agria :). Sitter bara o väntar på att "helvetet" skall börja, dom små börjar ju snart tappa sina vassa tänder och dom har redan nu stooort bitbehov, fasar för hur det skall bli mitt under tandlossningen xD!

2010-02-16 @ 21:48:47
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Ajdå, här betalar mina föräldrar, tack o lov :) har ju ingen direkt inkomst som 50% student. Vad jobbar du som :)?

2010-02-16 @ 22:28:14
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Aah okej, vad läste du till :)?

2010-02-17 @ 09:13:05
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Denisa

vad kostade ett sånt besök?

äter Puff Denta stix något? Wilma får det och det ska tydligen hjälpa lite grann ialla fall.

2010-02-17 @ 17:04:01
URL: http://jahdeno.blogg.se/
Postat av: Denisa

Ja det var en del pengar.. men det är det ju värt.

Har också sett det där pulvret någonstans, kanske lika bra att börja med det. Borstar ni tänderna på Puff? Vi köpte en hundtandborste för längesen men den har bara legat på hyllan.. det var så svårt att hantera Ws valpbitande och hennes mun. Men nu när hon är lugnare skulle man kanske prova det igen.

2010-02-17 @ 18:01:45
URL: http://jahdeno.blogg.se/
Postat av: Denisa

Den finns i Åkeshov. Hundstallet brukar rasta hundar där men man får använda den när det är ledigt. Det var jättekul!

2010-02-17 @ 18:44:01
URL: http://jahdeno.blogg.se/
Postat av: Jenny och Qing

Ni har en award att hämta i min blogg=)

2010-02-17 @ 21:29:51
URL: http://qingsperspektiv.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag vet inte..dem har inte nämnt något om stressad..men fick du typ som att nästan högg i bröstet eller vad för smärta hade/har du??

2010-02-18 @ 22:00:15
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: marie och spencer

Ojdå, är det dyrt med sånt? har för mig att det är rätt vanligt att valptänder sitter kvar. Men då man söver kanske det kostar en del kan jag tänka...



Hoppas han mår bra nu när han är hemma :)

2010-02-20 @ 12:39:45
URL: http://naken.blogg.se/
Postat av: Emma, Maggie & Dolly

Hej sötnosar! Ni gissade rätt på dagens fråga, det är Dolly som har gnagt av pälsen på syrran :P

Mejla mig adress så kommer en liten vinst på posten!

2010-02-20 @ 14:39:00
URL: http://poshpoodle.blogg.se/
Postat av: Bertil och Linda

Hej!



Första gången vi kikar in här! Fin blogg! Coola bilder!



Hit kommer vi igen!



Kram



Linda och nakenhunden Bertil

2010-02-20 @ 20:54:00
URL: http://bertilblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0