10. Ett roligt ögonblick med din hund

10 – Ett roligt ögonblick med din hund

 

Puff bjuder en del roliga ögonblick såsom;

  1. När han kompis, (35kg hund) råkar trampa han på svansen, blir har sur.
  2. Han sover ofta på ryggen, och under täcket (i vår säng såklart)
  3. Han gillar inte att gå i regnet, men istället för att springa hem så sätter han sig – och tänker inte röra på sig först det har slutat att regna. Han sätter sig även när vi är i skogen och myrorna börjar klättra på hans ben. Inte så smart dock.
Men en av mina absoluta favoriter var när vi förra sommaren skulle åka färja till Finland. Ni som har åkt färja till Helsingfors vet att det finns fotografer som fotar barn, och bilderna under kvällen satt upp på en stor vägg och föraldrarna kan då köpa dessa bilder. Vi mötte en av fotograferna på båtens "gågatan" och han tyckte minnsamt att Puff också ska få vara med på bild. Så senare på kvällen, fanns det flera meter lång vägg, fullt av bilder av små barn - och mitt i alla barnen var det bild på Puff. :)

Sommaruppdatering

Nu har jag igen gått hur länge som helst sen sist. Jag skyller på att jag har haft fullt upp, har bland annat bytt jobb vilket orsakar kaos i sig.

 

Hittills har det inte skett så mycket roligt den här sommaren, jag har ju ingen semester heller så det kommer inte bli något värst stor. Puff har varit hemma med husse i juni, och nu igen blir det dagmatte för han medan vi jobbar.

 

Här om dagen var jag ute och gick med Puff och märkte att nu har hunden fått leva lite fritt lite för länge. Vi har ju stor gräsmatta på gården där vi har nu varit de flesta lediga och soliga timmar. Nu tycker jag att det ska bli något mer hundträning. Så igår började jag med att panikanmäla Puff till brukshundsklubbens höstkurser. Vi har regel 1hund/1kurs för att så många som möjligt kan delta, så vår första val var självklart fortsättningskurs på agility (håller tummarna att det ska bli grupp, vilket det inte gjorde till våren). Och andra handsval om agilityn inte blir av eller om det blir restplatser över och det inte är samma dag som agility så skulle jag hemskt gärna vilja börja nybörjarkurs på rallylydnad.

 

Sedan när jag kom hem så fick jag dille på att ”alla hundarna har tränat target” vilket Puff självklart inte har lärt sig. Så vi tog grytunderlägg och skinka och som tur var Puff på bra humor och sisädår 15minuter senare kunden har tasstarget sisådär. Nu måste vi ju självklart fortsätta med det, men han fattade iaf vad det går ut på. Detta kan man använda när man tränar kontaktfält på agility (dock vill jag gärna satsa på running contacts…). Men vad sjutton annat kan man träna med med tass-target? Funderar lite på ”gå lägg dig”-kommandot (dvs gå till närmaste sovplats och lägga sig), eller targetspot där man får vänta när folk kommer genom dörren/ringer på dörren.

 

Vi har också shoppat. Min efterlängtade PetFly-väska från PoshPooches. Älskar den. Dock har jag inte hunnit testa det ännu, men snart. Jag kan bara sitta och titta på den - ni vet väl den känslar när man har köpt nåt så vacker att man håller på att smälta :)

 

 

Jag har förresten sett nåt urgulligt. Alla bebisultraljudsbilder i alla ära, men har ni sett hur ca 5 veckor gamla valpfoster ser ut i ultraljudsbild! Jag tror att jag dööööör, man kunde se en liten tass till och med.

 

Så ungefär såhär har vi haft det i första halvan av sommaren.

RSS 2.0