Sol!

Det är soligt ute. SOL. Vet knappt hur man stavar det, det var så länge sedan man såg solen.
Och det är söndag.
Och även husse har en ledig dag.
Och det är inte -20 grader kallt eller slask, utan alldeles lagom -4grader. 

Så snart, efter en snabb frulle ska jag ta med hussen, hunden och kameran och gå på en långpromenad. Det ska bli så skönt. 

Puff går oftast i långlina när vi på långpromenader för att han ska träna att vara lös och inkallning. Det går oftast superbra. Dock är inte hans reaktionsförmåga till ordet "kom" alltid så blixtsnabbt, men han kommer oftast iaf, med lite cirkus :) Med i våra promenader har vi alltid såklart godis som belöningen, men även en liten rosa pipleksaksgroda. När Puff står emellan valet att välja matte eller den lilla söta hunden som man skulle kunna leka med, är inte godiset tillräckligt stark motivation att Puff ska välja matte. Då åker lille grodan fram och då blir det helt plötsligt mycket mer lockande att komma till matte. Långlinan är bra om Puff trots allt detta väljer att sticka efter den lilla hunden, kan jag stoppa honon och han kan alltså inte "självbelöna" sig genom att få hälsa och leka med den andra hunden. Samt att jag har fortfarande den något trygga känslan att ha hunden i "koppel" ifall det rusar fram ett annat, inte så snäll hund. 
 
Dock är det inte så många som fattar varför stackars lilla Puff måste dra långlina efter sig. Det vore väl mer OK om Puff skulle vara en storre hund. Men det verkar vara en allmänt uppfattning kring icke-hundmänniskor och hundtanter med sina små blandisar (varför har alltid alla jobbiga tanter som man träffa på promenad blandraser...en fundering bara :) ) att dom här små kan ju vara lösa hur som, dom gör ju ändå inte någon skada. När jag väl förklarara att han tränar att gå lös så tittar dom bara mig lite snett och tror att jag är helt puckad. Så ja, folk stirra lite smått. Som igår passerade vi en man, och bakom oss ropar han "hey" och pekar på slutet av linan. Ja, jag vet inte vad han menade liksom, man jag svarade bara att "det är lugnt, det ska vara så"


Kommentarer
Postat av: Patricia & Elwiz

Isch då xD!

Jag har blivit en sucker för jumpsuits och det fanns det ju vääldigt gott om :D! Älskar även det där lite puttinutti-söta men det var synd att det inte fanns lite mer tuffare kläder :).

2010-02-07 @ 14:53:12
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Anna Posh Pooches

skratt du har nog feber :P



Fast jag håller med lite, det är alltid svårare tycker jag att hitta saker till grabbar än till tjejer. Pinkaholic är ju mycket rosa och 'girly' men det blir nog en del från PA i alla fall. Jag gillade fotbolls-selen, sängarna och väskorna ligger högt upp på prio-listan :P



Kram

2010-02-07 @ 18:10:03
URL: http://poshpooches.blogg.se/
Postat av: Elin

ja, jag har ju inte provat schampona än, men är grymt nyfiken för dem luktar verkligen underbart!!! :)

2010-02-07 @ 19:52:39
URL: http://fluffmonster.blogg.se/
Postat av: Mimmi & Bamse

Ja så sant :) det med att små hundar inte gör någon skada, det gör mig verkligen irriterad.. Här är det tvärtom. Har jag långlina på Bamse, tittar folk ner på mig och tänker "åh har de sån stor lina på den hunden, tänk om den anfaller?!".. Stora hundar ska absolut ha kort koppel medan små hundar kan vara lösa är tyvärr en vanlig tanke..

2010-02-07 @ 22:07:27
URL: http://tramsebamse.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

uuh vilket skräckscenario! Elwiz verkar iallafall må bra, han sover så gott så :D!

2010-02-07 @ 22:49:59
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Mimmi & Bamse

Ja jag kan också hålla med om att det är mer otäckt med stora hundar än små hundar men folks blickar när jag promenerar med min hund är otroligt irriterande. Bamse gör ALDRIG utfall mot hundar men ändå är jag boven för dem. De tittar ner på mig och säger att jag ska ha kontroll på min hund trots att det är deras hund som gör utfall. Men ja det är inte lätt med fördomar.

2010-02-08 @ 09:35:00
URL: http://tramsebamse.blogg.se/
Postat av: Sara

Åh, tack! Ska försöka få till en uppdatering om det spännande resultatet ;)



Ha en fin dag!

2010-02-08 @ 10:55:22
URL: http://lifewithtexas.blogg.se/
Postat av: Mimmi & Bamse

Haha ja.. Ja vad kan man göra.. ;p man får låta bli att bry sig om vad andra säger även om det är irriterande men nu är man iaf van efter nästan två år. :)

2010-02-08 @ 13:10:47
URL: http://tramsebamse.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Jaa haha :D! Han försöker allt, tills han blir trött och somnar ^^,.

2010-02-08 @ 17:20:37
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Denisa

vi får också konstiga blickar när wilma kommer släpandes med den långa linan efter sig. Igår sa några ungar efter att ha passerat oss "dom har ju alldeles för långt koppel", jaja. Sen är det jobbigt att förklara för varannan människa att man håller på att träna osv.

2010-02-08 @ 17:46:29
URL: http://jahdeno.blogg.se/
Postat av: Linda & Azi

Det gick inte att trycka på kommentar på nästa inlägg.



Jasså, hur åker ni till Finland med vovven? Båt?



Ja, det sägs att hostan brukar gå över typ 5-7 dagar, och nu Azi har hostat 6 dagar och fått feber och varit jätte hängig. Så jag hoppas hon blir bra snart, om det fortsätter mer än 14 dagar, ska man kontakta veterinären och få mediciner. Sånt vill jag inte :(



Hon tackar! :)

2010-02-09 @ 10:32:04
URL: http://astirazalea.blogg.se/
Postat av: Linda & Azi

Verkligen, trodde inte heller att kennelhosta kan vara så hemskt. Man kan även gå över till lunginflammation, därför vaccinerar man sina hundar. Usch.



Aha, hehe va bra att de går bra! Klart minihundar är mycket lättare att ta med överallt, hehe. Men hur är det med båten? Vart rastar man hunden?

2010-02-09 @ 10:47:54
URL: http://astirazalea.blogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Hoppas att det går bra hos vetten, vi skall dit imorgon :)!



Haha Elwiz är superlätt att lära då han gör allt för en liten matbit. Men det är ju mycket mer praktiskt med "vänta" och sådär när man är ute o har dom lösa eller så :).

Haha undra varför dom flesta tar för givet att alla hundar kan just "tass"? Vanligaste hundtricket kanske haha :D?

2010-02-09 @ 12:27:58
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0