Balans och hjärngympa i skogen

Hemma hos oss går livet i sitt vanliga spår. Man jobbar om varandra på vardagarna – vilket är sjukt bra för Puff då han kan vara hemma med någon av oss hela tiden, och det är mörkt hela tiden känns det som.

 

Lite roliga nyheter har jag iaf. Nu när agilitykursen är avklarat har vi startat en aktiveringskurs som heter ”Balans och hjärngympa i skogen”. Det ska håller i två kursomgångar i två veckors mellanrum så att man hinner att träna. Älskar att kursa med Puff och första kursomgången handlade om fyra olika övningar, som vi nu ska behärska till nästa gång.

 

Instruktören är klickerfrälst, ,men även om Puff inte är inklickat så kör vi med dessa shapingövningar och använder ordet ”bra” som vår ”klick”.

 

  1. Hoppa på sten – att klättra på stenar ska vara det roligaste att göra i skogen.
  2. Handtarget – nudda handen med nos. Till slut ska detta vara så stark, att hunden följer handen vart än den tar vägen, runt..eller tom uppåt. Då kan man koppla ihop hoppa på stenar och göra en ”uppåt” handtarget” då hunden ska ställa sig på bakbenen för att kunna nudda på handen. Balansövning på högsta nivå!
  3. Bakbenskontroll runt en stubbe – ställa frambenen på stubben och gå runt med bakbenen. Inte alls så himla enkel övning, eftersom som bekant, vet hundarna knappt att de faktiskt har bakbenen :)
  4. Gå på stammar – balans, balans, balans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0