8. Har du och din hund tävlat?

Ja, Puff har ju deltagit en och annan utställning, bägge inofficiellt och officiellt. Man brukar tycka att Puff är en söt liten hane, som kanske inte är så himla manlig direkt , ”har inte tydlig könsprägel”. Vår lilla sötnos.  Men hundutställningar är väldigt roligt tycker jag, så även i framtiden kommer vi besöka utställningar, och planen är att Puff i år ska visa sig i showringen i alla fall några gånger senare på sommaren.

 

Här är vi på någon inofficiell utställning när Puff fortfarande var rätt så liten (och gullungen hade inte så långa öronfransar ännu)

På tal om utställningar så i lördags var jag och tittade på utställningen i Vallentuna. Förut använde man siffror i kvalitetsbedömning  1,2,3 (en etta är bäst och ettorna gick vidare till konkurrensen) men sedan januari i år har man bytt till nytt system. Numera pratar man om;  excellent, very good, sufficient och disqualified. Och nej, det är inte direkt jämförbart att exempelvis excellent skulle vara ”gamla 1” och very good ”den gamla 2)”, det vore ju för enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0