2. Presentera din hund

Idag är det dags att presentera Puff. Ni har redan lärt känna Puff genom bloggen men här kommer ändå lite info om honom.

 

Puff heter egentligen Silkeslena Ceylon och föddes i september 2009 tillsammans med sin sina syskon, en trefärgad hane och en röd tik. Puff var den första av dessa tre som lämnade mamma Trollas mage, och var den minsta valpen av alla tre.  Som ni vet, är Puff en trefärgad papillon, och väger idag 2,8 kg, dvs att han är rätt så liten. Han är officiellt docksöt, då de är något han brukar få som bedömning på utställningar. Han må inte vara så överdrivet maskulin, men söt är han i alla fall.

 

Första gången när vi träffade Puff (han var 5 veckor gammal) så sov han i stort sätt hela tiden. Syskonen lekte, sprang runt och klättrade på oss, men Puff sov. Och honom skulle vi ha! Sovandet är fortfarande en av hans favvosysslor, även som 8 veckors valp sov han hela nätter och idag kan han lätt ha sovmorgon med oss fram tills 11.00.

 

Vi har gjort en del saker med Puff, och han är super miljötränad. Precis efter vi hade fått hem honom, fick han åka med mig fram och tillbaka till Falun ca en gång i veckan. Ibland sov vi där en natt, men oftast kom vi hem med kvällståget. Tågresan Stockholm-Falun tar ca 3 timmar och detta har varit bra miljöträning för Puff. Senare han han b.la åkte flygplan med oss till Finland, och några gånger rest med båt över till Finland. Han är även van vid att följa med till stan lite då och då, och tycker att det är spännande att titta på alla dessa människor runt om. För mig är det jätte viktigt att han en hund som är lätt att ha med sig, och Puff slutar inte förvåna mig hur lugn han kan vara på nya platser.

 

I vardagen har vi tränat Puff lite med det ena och det andra, men vi har mest satsat på att kunna ha en hund som kan vara lös. Puff är fortfarande inte helt 100% pålitlig att ha lös på promenader (han vill såååååå gärna hälsa på små hundar) men han är väldigt duktig på att gå lös. Sedan har vi tränat lite agility, vilket vi absolut borde träna mycket mer. Jag har även ställd ut Puff en del, men det är meningen att blivande lillebror ska bli en show-stjärna och Puff får bli en agility-stjärna!

 

Puff är helt enkelt vår lilla undervalp!



 


Kommentarer
Postat av: Alex & Theo

Så söt i sin lilla korg.

2011-05-21 @ 23:27:24
Postat av: Anna Posh Pooches - Baby Boo Tigger Wilson -

Gulliga lilla Puff-valpen! Vilket litet knyte :D

2011-05-23 @ 10:02:10
URL: http://poshpooches.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0