Hund eller en bebis?

Jag läste ett intressant artikel på Aftonbladet idag: Hur hundarna behandlas som bebisar och folk lägger på massa pengar på lyx-prylar och olika behandligar etc.

http://www.aftonbladet.se/wendela/ledig/article4459122.ab

Men varför inte. Det är väl lite roligt att få pyssla det lilla extra, om pengarna finns dvs. Och sedan finns det även det grejer som övriga världen uppfattar som superfjantiga och onödiga, men en hundvärld väldigt självklara och logiska.
Som te.x

1. HUNDDAGIS/DAGMATTE/DOGGYWALKER

Att man inte lämnar sina barn ensam hemma när man går på jobbet är självklarhet. Men lille hunden då? Ska han behöva sitta i sin ensamhet och kissnödigt hemma medans husse och matte är på jobbet. Då kan de väl lika väl få åka till ett roligt ställe och umgås och leka med andra hundarna och matte/husse behöver inte heller ha dålig samvete att lilla älsklingen sitter hemma och väntar.

Puff:s framtid är fortfarande lite oklar angående detta. Nu löser vi det genom att för det mesta är någon av oss hemma. Jag har inte allt för mycket skola, och Johan har inte heller så mycket annat att göra än jobbsökande. Sedan har vi alltid Nicklas som är påtvingat att rasta Puff när Puff är ensam hemma med honom. Men i snart (?) framtid när matte och husse kommer i vuxenlivet med riktiga schemor och jobbdagar samt att Nicklas kanske har tröttnat på att bo med oss så måste någon extra hjälpa till med Puff. Dagis blir lite svår, då var jag vet så verkar det inte finnas någon här i närheten, men dagmatte däremot vore en rätt bra lösning. Puff som är liten (och snart lydig som en lydnadsstjärna) är kanske bra sällskap till en äldre dam. Eller en doggiewalker som kommer och hämtar Puff till promenad. Men vi får se, kanske vi får ha det lyxet att ha hunden med på jobbet.

2. HUNDKLÄDER

Här håller jag med, det kan gå lite över ibland. Men kläder är bra, särskild när man har en lite frysen fjanthund som inte alls tycker att det är roligt att vara ute i kylan. Och att bli blött när det regnar, det är inte allt för roligt det heller. Så Puff har lite kläder, och han tycker inte att det är så himla roligt att klä på sig, men när kläderna väl är på så bryr han sig inte om det. Om jag skulle nu hitta kameran skulle ni få se bilder på Puff:s nya mysdräkt. Det som han absolut inte behöver, men jag tror att det kan vara bra när han har badat och tycker att det är kallt, eller under regnrock.

3.LYXIKA HUNDPRYLAR

Har ni sett hur snygga halsband det finns. Med klitter och diamanter. fy vad snyggt. Så varför inte, hunden bryr sig knappt hur halsbandet ser ut, men mattes dag kan vara räddat om halsbandet matchar med dagen outfit.

4.HUNDAR I VÄSKAN

Vi har en hund i väskan. Väldigt ofta av olika anledningar. 1. På pendeltåget tycker jag att det kan vara skönt att "gömma" hunden och slippa en del jobbiga människor som vill klappa och pratar och lyfta och pilla. Sedan slipper jag också valpen som vill klättra och gå på golvet och äte allt äckligt som ligger där. 2. Lille valpen blir trött lite här och var och hela tiden och då måste han sova, annars blir han jobbig och gnällig och bryr sig inte om vi är hemifrån. Visst skulle vi kunna bära honom, men han sover bäst i sin lilla väska. 3. Har ni försökt låta en 2kg's valp att gå runt i stan i Stockholm? Oftast väldigt bekvämt att ha en väska.




5. HUNDAR I STAN

Puff 5 månader har varit med och shoppat. Eller shoppat och shoppat vet jag inte, men han har varit med på olika affärer. Han bryr sig inte så mycket om det, han gillar människor och när han blir trött så kan han gå och sova i sin väska. Och så är det ju enormt bra social-träning att gå bland folk, åka tunnelbana, vara lugn på fiket etc. Och nu är vi inte i stan med hunden så ofta, men ibland händer det.

Så kanske har vi en lite låtsas bebis. Men jag skulle fortfarande inte påstå att han är en typiskt "parishilton-hund". Han får gå med sina egna små ben så mycket som det bara gå (dvs risken att bli påtrampat finns inte och han orkar) och för det mesta springer han alldeles "naken" där ute också. Men nu ska vi ta en promenad mot pendelstationen och möta husse-Johan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0